Звіти гуртка

кафедра ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України

ЗВІТ

про роботу гуртка кафедри ветеринарно-санітарної експертизи
«Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів»
за 2018/2019 навчальний рік

 

sites/default/files/u225/zvit_gurtka_vse_2019.pdf

Діяльність гуртка спрямована на вивчення ветеринарно-санітарної експертизи та санітарної оцінки продукції тваринного і рослинного походження з акцентом на аналіз ризиків під час її виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації.

Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводилися згідно плану його роботи на 2018/19 н. р., і включали в себе: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, проведення аналізу чинних нормативних документів та нормативно-правових актів України та ЄС щодо безпечності та якості харчових продуктів, відпрацювання методів визначення показників якості і безпечності молока, отриманого від корів в умовах
ВП НУБіП України, ознайомлення з технологією та гігієною виробництва продуктів тваринного походження в умовах ковбасного цеху
ВП НУБіП України “Великоснітинське навчально-дослідне господарство
ім. О.В. Музиченка“ і ВАТ «Амбар», ветеринарно-санітарними основами підготовки тварин і птиці до забою, технологією та гігієною первинної переробки тварин і продуктів забою в умовах ВП НУБіП України, ВАТ «Амбар» та Міронівська птахофабрика, організацією ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за вантажами, підконтрольними державній ветеринарній та фітосанітарній службі в умовах Київського пункту державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті, з історією бджільництва в Україні та сучасними методами дослідження меду та продуктів бджільництва в умовах Інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича та науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІЛДВСЕ, підготовку доповідей та виступів на студентських конференціях різних рівнів, публікацію статей за результатами досліджень, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки.

 

У 2018/19 н. р. в гуртку навчалися такі студенти:

 

№ п/п

Прізвище та ім’я по батькові

Курс

Група

 

1

2

3

4

 

ОС «Магістр»

 

1.

Бабій Іван Андрійович

1

11

2.

Гребеневич Юлія Михайлівна

1

11

3.

Гриценюк Іванна Павлівна

1

11

4.

Давиденко Аьона Олександрівна

1

11

5.

Дідик Вікторія Миколаївна

1

11

6.

Коновал Анна Вікторівна

1

11

7.

Кудляк Олександра Олександрівна

1

11

8.

Куц Аліна Дмитрівна

1

11

9.

Лаптєва Діана Олегівна

1

11

10.

Літвінова Аліна Андріївна 

1

11

11.

Сстапенко Крістіна Миколаївна

1

11

12.

Прищепа Даріна Валентинівна

1

11

13.

Сукало Євгенія Павлівна

1

11

14.

Теренковський  Данило Анатолійович

1

11

15.

Андрієнко Олексій Олександрович

1

Магістерська програма

16.

Бойко Володимир Вікторович

1

Магістерська програма

17.

Вайнола Роман Володимирович

1

Магістерська програма

18.

Вознюк Петро Костянтинович

1

Магістерська програма

19.

Гуж Марія Святославівна

1

Магістерська програма

20.

Ігнатенко Віктор Вікторович

1

Магістерська програма

21.

Катінська Карина Миколаївна

1

Магістерська програма

22.

Ковалець Іван Олександрович

1

Магістерська програма

23.

Корж Аліна Ігорівна

1

Магістерська програма

24.

Корніченко Анатолій Владиславович

1

Магістерська програма

25.

Кропельницька Анастасія Максимівна

1

Магістерська програма

26.

Куликова Ганна Василівна

1

Магістерська програма

27.

Малеванов Євгеній Вікторович

1

Магістерська програма

28.

Минко Віктор Олександрович

1

Магістерська програма

29.

Ольшевстка Дарина Юріївна

1

Магістерська програма

30.

Очеретнюк Євгеній Русланович

1

Магістерська програма

31.

Панчук Анна Миколаївна

1

Магістерська програма

32.

Прокопович Олександр Дмитрович

1

Магістерська програма

33.

Чернецький Андрій

1

Магістерська програма

34.

Щербина Вероніка Юріївна

1

Магістерська програма

35.

Артиш Іван Васильович

2

Магістерська програма

36.

БарилюкДмитроІлліч

2

Магістерська програма

37.

БіличЮрійМиколайович

2

Магістерська програма

38.

Бойко ТетянаМиколаївна

2

Магістерська програма

39.

Германюк Ася Вячеславівна

2

Магістерська програма

40.

Дороніна Віта Валеріївна

2

Магістерська програма

41.

Дорошенко Юлія Олександрівна

2

Магістерська програма

42.

Дубровін Гліб Сергійович

2

Магістерська програма

43.

Мехов Богдан Анатолійович

2

Магістерська програма

44.

Нитичук Катерина Ігорівна

2

Магістерська програма

45.

Пачковський Дмитро Ігорович

2

Магістерська програма

46.

Петрик Антон Станіславович

2

Магістерська програма

47.

Подстрєлова Ольга Сергіївна

2

Магістерська програма

48.

РізникАнастасіяОлександрівна

2

Магістерська програма

49.

Свиридов Владислав Юрійович

2

Магістерська програма

50.

Світлична Оксана Миколаївна

2

Магістерська програма

51.

Сивинюк Роман Олегович

2

Магістерська програма

52.

Сич Людмила Володимирівна

2

Магістерська програма

53.

ТкачонокЛеонідІгорович

2

Магістерська програма

54.

Харченко Дмитро Максимович

2

Магістерська програма

55.

Чуприна Денис Володимирович

2

Магістерська програма

56.

Шенегейда Дмитро Богданович

2

Магістерська програма

 

 

 

 

   

 

 

20-21 жовтня в UNIT.City у Києві відбувся хакатон Student AgriVet Challenge — 30-годинний марафон, що організовувався агрохолдингом МХП. Студенти ОС "Магістр" за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза" і члени наукового гуртка «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Анна Плагун, Віктор Лисанський, Євгенія Юрченко та Марія Васильєва взяли участь у цьому заході, на якому представили свої інноваційні ідеї з оптимізації біобезпеки виробництва та намагалися знайти неординарне розв'язання питання стосовно того, які технологічні, біологічні або механічні процеси можуть попередити обо запобігти поширенню хвороботворних мікроорганізмів серед пташиного поголів'я.

18-19 квітня 2019 року cтуденти-гуртківці кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, члени гуртка "Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» Ольга Подстрєлова, Денис Чуприна, Тетяна Бойко взяли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 21 – Ветеринарна медицина та представили результати своїх досліджень зі спеціальності 212 – «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» в Одеському державному аграрному університеті. Завдяки вдалому виступу та чітким відповідям на запитання комісіїстудентка Подстрєлова О.С. виборола ІІ місце.

Студентами гуртківцями також було представлено 25 доповідей  14-16 травня 2019 р під час проведення Міжнародної весняної школи «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні європейського контролю за безпечністю харчових продуктів» присвяченій 100-річчю факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України та 30-річчю діяльності Програми Жана Монне. Захід відбудеться у рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму модуль Жана Моне – “Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС” (№587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE).


 

ЗВІТ про роботу гуртка кафедри ветеринарно-санітарної експертизи «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» за 2016/2017 навчальний рік

 Діяльність гуртка спрямована на вивчення ветеринарно-санітарної експертизи та санітарної оцінки продукції тваринного і рослинного походження з акцентом на аналіз ризиків під час її виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації.

Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводилися згідно плану його роботи на 2016/17 н. р., і включали в себе: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, проведення аналізу чинних нормативних документів та нормативно-правових актів України та ЄС щодо безпечності та якості харчових продуктів, відпрацювання методів визначення показників якості і безпечності молока, отриманого від корів в умовах
ВП НУБіП України, ознайомлення з технологією та гігієною виробництва продуктів тваринного походження в умовах ковбасного цеху
ВП НУБіП України “Великоснітинське навчально-дослідне господарство
ім. О.В. Музиченка“ і ВАТ «Амбар», ветеринарно-санітарними основами підготовки тварин і птиці до забою, технологією та гігієною первинної переробки тварин і продуктів забою в умовах ВП НУБіП України, ВАТ «Амбар» та Міронівська птахофабрика, організацією ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за вантажами, підконтрольними державній ветеринарній та фітосанітарній службі в умовах Київського пункту державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті, з історією бджільництва в Україні та сучасними методами дослідження меду та продуктів бджільництва в умовах Інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича та науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІЛДВСЕ, підготовку доповідей та виступів на студентських конференціях різних рівнів, публікацію статей за результатами досліджень, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки.

 

У 2016/17 н. р. в гуртку навчалися такі студенти:

 

№ п/п

Прізвище та ім’я по батькові

Курс

Група

1

2

3

4

ОС «Магістр»

1.      

Багатюк Вікторія Олександрівна

2

Магістерська програма

2.      

Бєлєцький Родіон Юрійович

2

Магістерська програма

3.      

Боровський Андрій Валентинович

2

Магістерська програма

4.      

Бутько Тетяна Володимирівна

2

Магістерська програма

5.      

Воротнюк Руслан Олегович

2

Магістерська програма

6.      

Гайдук Вікторія Юріївна

2

Магістерська програма

7.      

Грушанська Юлія Сергіївна

2

Магістерська програма

8.      

Дашко Марина Ігорівна

2

Магістерська програма

9.      

Журавська Олена Володимирівна

2

Магістерська програма

10.                        

Козак Ольга Юріївна

2

Магістерська програма

11.                        

Огаркова Ганна Анатоліївна

2

Магістерська програма

12.                        

Олещук Іван Іванович

2

Магістерська програма

13.                        

Руденко Альона Сергіївна

2

Магістерська програма

14.                        

Самчук Оксана Олександрівна

2

Магістерська програма

15.                        

Терновий Євгеній Станіславович

2

Магістерська програма

16.                        

Толок Віра Петрівна

2

Магістерська програма

17.                        

Черник Наталія Валеріївна

2

Магістерська програма

18.                        

Ярошенко Костянтин Олександрович

2

Магістерська програма

19.                        

Андрусишин Іван Ігорович

1

Магістерська програма

20.                        

Базиль Вікторія Михайлівна

1

Магістерська програма

21.                        

Бойко Ольга Володимирівна

1

Магістерська програма

22.                        

Василенко Юлія Олександрівна

1

Магістерська програма

23.                        

Гладишева Катерина Дмитрівна

1

Магістерська програма

24.                        

Головач Борис Андрійович

1

Магістерська програма

25.                        

Імшенецький Станіслав Ігорович

1

Магістерська програма

26.                        

Кравченко Катерина Євгенівна

1

Магістерська програма

27.                        

Кебенко Інна Володимирівна

1

Магістерська програма

28.                        

Корж Віктор Олександрович

1

Магістерська програма

29.                        

Льолькін Богдан Дмитрович

1

Магістерська програма

30.                        

Мозолюк Антон Андрійович

1

Магістерська програма

31.                        

Панкова Юлія Валеріївна

1

Магістерська програма

32.                        

Постовик Сергій Валерійович

1

Магістерська програма

33.                        

Рибак Марія Володимирівна

1

Магістерська програма

 

ОС «Бакалавр»

34.                        

Меженський Андрій Андрійович

4

7

35.                        

Бокарєв Богдан Олегович

4

7

36.                        

Довбиш Ксенія Миколаївна

4

7

37.                        

Мілеант Габріела

4

7

38.                        

Родніна Олена Миколаївна

4

7

39.                        

 Сокольська Анна Леонідівна

4

7

40.                        

Тугай Надія

4

7

41.                        

Слободовський Олександр Ігоревич

4

4

42.                        

Бойко Роман Михайлович

4

4

43.                        

Білокінь Роман Михайлович

4

4

44.                        

Алхімова Ольга Дмитрівна

4

4

45.                        

Лісовська Наталія Миколаївна

4

4

46.                        

Жарко Вікторія Вікторівна

4

3

47.                        

Ведмідь Станіслава Андріївна

4

3

48.                        

Семенович Олеся Олексіївна

4

3

49.                        

Двойнос Дарія Ярославівна

4

3

         

 

За результатами досліджень опубліковано 23 тези доповідей (спільно із науковими керівниками):

у збірнику матеріалів ХVІ Міжнародної науково-практичної конференції

«Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (19-20 квітня 2017 р., м. Київ):

1.       Андрусишин І.І., Галабурда М.А. Заходи запобігання ризикам для населення при паразитарних захворюваннях промислової риби.

2.       Багатюк В.О., Ткачук С.А. Аналіз небезпек пов’язаних із застосуванням кормових добавок в раціонах годівлі свиней

3.       Базиль В.М., Таран Т.В. Сучасний стан ринку свинини в Україні.

4.       Василенко Ю.О., Таран Т.В. Показник вологозв’язувальної здатності м’яса; усна доповідь на секційному засіданні.

5.       Воротнюк Р. О., Таран Т.В. Деякі паразитарні хвороби в Україні та світі; усна доповідь на секційному засіданні.

6.       Гайдук В.Ю., Якубчак О.М. Оцінка ризиків мікробіологічної безпеки продуктів забою птиці.

7.       Дашко М.І. Тютюн А.І. Тенденція надходження живої риби на агропродовольчий ринок «Столичний».

8.       Журавська О.В., Якубчак О.М. Аналіз ризиків під час виробництва свинини в умовах ТОВ «Амбар».

9.       Кебенко І.В., Якубчак О.М. Європейські вимоги до виробництва м’яса забійних тварин; усна доповідь на секційному засіданні.

10.  Козак О.Ю., Якубчак О.М. Аналіз ризиків під час первинної переробки курчат-бройлерів на базі ПРАТ «Миронівська птахофабрика».

11.  Кравченко К. Є., Ткачук С.А. Державне інспектування обігу харчових продуктів.

12.  Ляшкевич Д. В., Ткачук С.А. Ветеринарно-санітарна оцінка тушок кролів.

13.  Мозолюк А.А., Ткачук С.А. Показники якості та безпечності харчових курячих яєць.

14.  Олещук І.І., Таран Т.В. Показники якості меду в умовах агропродовольчого ринку м. Києва.

15.  Орлова А. В., Ткачук С.А. Методи прижиттєвої діагностики трихінельозу.

16.  Постовик С.В., Тютюн А.І. Динаміка надходження рослинних харчових продуктів на Южноукраїнський агропродовольчий ринок.

17.  Прокопенко С. В., Ткачук С.А. Система управління безпечністю продукції в товаристві з додатковою відповідальністю (ТДВ) «Мясокомбінат «Ятрань»» згідно стандарту ISO 22000.

18.  Рибак М.В., Якубчак О.М. Біологічне значення жирів у харчуванні людини.

19.  Руденко А.С., Якубчак О.М. Співвідношення психротрофних бактерій, виділених із молока.

20.  Терновий Є.С., Таран Т.В. Показник вологозв’язувальної здатності м’яса.

21.  Дашко М.І, Адаменко Л.В. Використання молекулярно-генетичних методів у рибництві.

у збірнику праць за підсумками VІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», Київ, 2016:

1.                Бєлєцький Р.Ю., Осипчук І.В., Меженська Н.А. Нормативно-правове регулювання щодо залишкових кількостей амітразу в меді;

2.                Єрмолаєва А.О., Меженська Н.А. Механізм регулювання виробництва безпечної та якісної свинини за вимогами ЄС.

.

За результатами досліджень подано 3 наукові статті спільно із науковими керівниками у фахові журнали, що входять до міжнародних наукометричних баз:

1. Зміни біологічної цінності м’яса курчат-бройлерів під впливом гамма-ГХЦГ / Якубчак О.М., Почтаренко П.П., Таран Т.В., Бойко В.В. // Наукові доповіді НУБіП України (електронний журнал), 2017;

2. Вплив гамма-ГХЦГ на жирову та м’язову тканини курчат-бройлерів / Якубчак О.М., Почтаренко П.П., Таран Т.В., Білокінь Р.М.// Наукові доповіді НУБіП України (електронний журнал), 2017;

3. Вплив Гамма-ГХЦГ на забійний вихід курчат-бройлерів /
Якубчак О.М., Таран Т.В. Почтаренко П.П., Толок В.П. // Міжвідомчий науковий тематичний збірник «Ветеринарна медицина».− ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини», 2016. − № 102. С. 232.

 

30 листопада 2016 року студенти гуртка «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» взяли участь у виставці, присвяченій семінару директорів загальноосвітніх шкіл Голосіївського району міста Києва та науково-педагогічних працівників НУБіП «Співпраця загальноосвітніх і вищих навчальних закладів як необхідна умова компетентності учня профільної школи», що відбувся на базі університету. 

Учасникам семінару та виставки була надана інформація про всі переваги навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України і на факультеті ветеринарної медицини, зокрема. 

Наступного дня (1 грудня )  роботу гуртка демонстрували в рамках наради-семінару з питань підготовки фахівців для аграрного сектору та ефективного використання земельних та майнових ресурсів. В заході брали участь перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець та ректори університетів і директори коледжів.

 

Також студенти гуртка брали участь у роботі ІХ Міжнародна виставку «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH», 18 по 20 жовтня 2016, ВЦ «КиївЕкспоПлаза», у рамках Форуму  V Науково-практична конференція «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів»; Міжнародної виставки ефективного тваринництва та птахівництва AGRO ANIMAL SHOW-2017; Х Ювілейного молочного конгресу 2017.

 

Наукові роботи Довбиш Ксенії Миколаївни «Бактерицидні властивості медів України» та Родніної Олени Миколаївни «Фізико-хімічні та мікробіологічні показники молока корів при субклінічному маститу» взяли участь у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галузями: Біологічні науки та Ветеринарна медицина, ФВМ 16 грудня 2016 року.

 

 ЗВІТ

про роботу гуртка кафедри ветеринарно-санітарної експертизи 
«Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» 
за 2017/2018 навчальний рік

 

Діяльність гуртка спрямована на вивчення ветеринарно-санітарної експертизи та санітарної оцінки продукції тваринного і рослинного походження з акцентом на аналіз ризиків під час її виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації.

Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводилися згідно плану його роботи на 2017/18 н. р., і включали в себе: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, проведення аналізу чинних нормативних документів та нормативно-правових актів України та ЄС щодо безпечності та якості харчових продуктів, відпрацювання методів визначення показників якості і безпечності молока, отриманого від корів в умовах
ВП НУБіП України, ознайомлення з технологією та гігієною виробництва продуктів тваринного походження в умовах ковбасного цеху
ВП НУБіП України “Великоснітинське навчально-дослідне господарство
ім. О.В. Музиченка“ і ВАТ «Амбар», ветеринарно-санітарними основами підготовки тварин і птиці до забою, технологією та гігієною первинної переробки тварин і продуктів забою в умовах ВП НУБіП України, ВАТ «Амбар» та Міронівська птахофабрика, організацією ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за вантажами, підконтрольними державній ветеринарній та фітосанітарній службі в умовах Київського пункту державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті, з історією бджільництва в Україні та сучасними методами дослідження меду та продуктів бджільництва в умовах Інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича та науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІЛДВСЕ, підготовку доповідей та виступів на студентських конференціях різних рівнів, публікацію статей за результатами досліджень, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки.

 

У 2017/18 н. р. в гуртку навчалися такі студенти:

№ п/п

Прізвище та ім’я по батькові

Курс

Група

 

1

2

3

4

 

ОС «Магістр»

 

1.       

Андрусишин Іван Ігорович

2

Магістерська програма

2.       

Базиль Вікторія Михайлівна

2

Магістерська програма

3.       

Бойко Ольга Володимирівна

2

Магістерська програма

4.       

Василенко Юлія Олександрівна

2

Магістерська програма

5.       

Гладишева Катерина Дмитрівна

2

Магістерська програма

6.       

Головач Борис Андрійович

2

Магістерська програма

7.       

Імшенецький Станіслав Ігорович

2

Магістерська програма

8.       

Кравченко Катерина Євгенівна

2

Магістерська програма

9.       

Кебенко Інна Володимирівна

2

Магістерська програма

10.   

Корж Віктор Олександрович

2

Магістерська програма

11.   

Льолькін Богдан Дмитрович

2

Магістерська програма

12.   

Мозолюк Антон Андрійович

2

Магістерська програма

13.   

Панкова Юлія Валеріївна

2

Магістерська програма

14.   

Постовик Сергій Валерійович

2

Магістерська програма

15.   

Рибак Марія Володимирівна

2

Магістерська програма

16.   

Акатьева Яна Сергіївна

1

Магістерська програма

17.   

Баженов Ігор Олександрович

1

Магістерська програма

18.   

Безпалько Олександр Олегович

1

Магістерська програма

19.   

Білик Сергій Володимирович

1

Магістерська програма

20.   

Бокарев Богдан Олегович

1

Магістерська програма

21.   

Васильєва Марія Володимирівна

1

Магістерська програма

22.   

Веселий Максим Олександрович

1

Магістерська програма

23.   

Волков Станіслав Іванович

1

Магістерська програма

24.   

Гнатюк Анатолій Вікторович

1

Магістерська програма

25.   

Григор Максим Віталійович

1

Магістерська програма

26.   

Давиденко Дарія Олександрівна

1

Магістерська програма

27.   

Дидар Ірина Юріївна

1

Магістерська програма

28.   

Колмиков Євген Сергійович

1

Магістерська програма

29.   

Копан Олександр Сергійович

1

Магістерська програма

30.   

Лисанський Віктор Васильович

1

Магістерська програма

31.   

Метеля Роман Васильович

1

Магістерська програма

32.   

Михальчук Ярослав Валерійович

1

Магістерська програма

33.   

Навозенко Анна Андріївна

1

Магістерська програма

34.   

Павліха Надія Миколаївна

1

Магістерська програма

35.   

Пасочник Іванна Сергіївна

1

Магістерська програма

36.   

Плагун Анна Ярославівна

1

Магістерська програма

37.   

Самаш Дмитро Андрійович

1

Магістерська програма

38.   

Федосенко Світлана Станіславівна

1

Магістерська програма

39.   

Юрченко Євгенія Юріївна

1

Магістерська програма

ОС «Бакалавр»

40.   

Слободяник Олександра Русланівна

4

6

41.   

Волкодав Олексій Дмитрович

4

6

42.   

Самойленко Максим Євгенович

4

6

43.   

Постоєнко Ганна Володимирівна

4

6

44.   

Волощук Анна Вікторівна

4

6

45.   

Проценко Олена Марківна

4

6

      

 

 

За результатами досліджень опубліковано 25 тез доповідей (спільно із науковими керівниками):

у збірнику матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: Невирішені питання»
(19-20 квітня 2018 р., м. Київ):

1.                Базиль В. В., Таран Т. В. Якість свинини за умови ехінококозної та метастронгільозної інвазії тварин (с.77)

2.                Василенко Ю.О., Таран Т.В. Мікробіологічні показники змивів з обладнання під час санітарного дня (с.78)

3.                Григор М.В., Таран Т.В. Впровадження насср на малих потужностях з виробництва курчат- бройлерів  (с. 79)

4.                 Імшенецький C.І., Таран Т.В. Вимоги законодавства щодо мікробіологічних критеріїв безпеки мясних продуктів (с. 80)

5.                 Самаш Д.А., Таран Т.В. Мікробіологічні показники безпечності м’яса курчат-бройлерів (с.83)

6.                Єрмак А.В., Якубчак О.М. Вплив гомогенізації меду на показники його якості та безпечності (с.91)

7.                Мідик С.В., Якубчак О.М., Рибак М.В. Актуальні питання контролю якості олії соняшникової в Україні (с.93)

8.                Тютюн А. І., Навозенко А.А. Застосування системи НАССР – необхідна умова отримання якісних та безпечних продуктів птахівництва (с.97)

9.                 Якубчак О.М., Боровський А.В. Вплив терміну зберігання на якість яєць харчових (с. 98)

10.            Якубчак О.М., Лисанський В. Підходи до впровадження належної фермерської практики виробництва сирого товарного молока (с.100)

11.            Якубчак О.М., Льолькін Б.Д. Контроль молока та молочних продуктів в умовах агропродовольчого ринку (с. 101)

12.            Якубчак О.М., Федосенко С.С. Контроль харчових продуктів в умовах супермаркету (с. 102)

13.           Андрусишин І.І., Галабурда М.А. Безпечність та якість прісноводної риби в Україні (с.105)

14.            Таран Т.В., Давиденко Д.О. Нові технології молочних консервів (с. 107)

15.            Дидар І.Ю., Тютюн А.І. Система HACCP – гарант забезпечення безпечності продуктів харчування (с. 108)

16.            Кебенко І.В., Якубчак О.М. Контроль вмісту мікотоксинів у харчових продуктах (с. 109)

17.            Ткачук С.А. Бойко О.В. Вимоги європейського союзу до вмісту хлорамфеніколу у меді (с. 60)

18.           Ткачук С.А., Гладишева К. Д. вимоги України та ЄС до безпечності та якості меду(с. 61)

19.            Ткачук С.А., Кравченко К.Є. Вимоги до вмісту нітратів у рослинних харчових продуктах в Укріїні та Європейському Союзі (с. 63)

20.            Ткачук С.А., Мягка К.С. Вимоги Європейського законодавства до контролю за безпечністю та якістю меду, їх імплементація (с. 64)

21.            Ткачук С.А., Мозолюк А.А. Системи HACCP – запорука отримання безпечної продукції птахівництва (с.  65)

22.            Тютюн А.І., Веселий М.О. Моніторинг якісних показників на м`ясопереробному підприємстві (с.  66)

23.            Якубчак О.М., Волков С. Показники якості сирого товарного молока (с. 70)

24.           Якубчак О.М., Таран Т.В., Васильева М.В. Вимоги законодавства ЄС щодо ГМО (с. 75)

25.            Таран Т. В., Саморай М. Пробіотики у виробництві м’ясних продуктів (с. 76)

.

За результатами досліджень опубліковано 2 наукові статті спільно із науковими керівниками ‒ всі у фахових виданнях, а 3 з них ‒ у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз:

1. Безпечність та якість сирого товарного молока за бовікольозної інвазії / Меженська Н.А., Шевченко А.М., Титаренко Я.М. // Науковий Вісник НУБіП України Серія «Ветеринарна медицина, якість і безпека продукції тваринництва». ‒ К.: Ред.-вид. відділ НУБіП України, 2015. ‒ Вип. 221.‒
С. 287-295;

2. European concept of organic dairy production in the single chain “soil-plant-animal-consumer” / Mezhenska N., R. Bilyk, Mezhenskiy А. // Науковий Вісник НУБіП України Серія "Ветеринарна медицина, якість і безпека продукції тваринництва". ‒ К.: Ред.-вид. відділ НУБіП України, 2015. ‒ Вип. 221.‒
С. 15‒21;

 

Студенти-гуртківці виступали на таких конференціях: Міжнародній науково-практичній конференції «Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС. Невирішені питання » (19-20 квітня 2018 р., м. Київ) ‒ 27 чол

26-27 квітня 2018 року cтуденти-гуртківці кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, члени гуртка "Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» взяли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 21 – Ветеринарна медицина та представили результати своїх досліджень зі спеціальності 212 – «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» в Одеському державному аграрному університеті. Завдяки вдалим виступам та чітким відповідям на запитання комісії, наші студенти здобули призові місця. Студентка Плагун А. Я. перемогла у конкурсі та виборола І місце, студентки Васильєва М. В. та Постоєнко Г. В. зайняли ІІ місця.

 

 

  мована на вивчення ветеринарно-санітарної експертизи та санітарної оцінки продукції тваринного і рослинного походження з акцентом на аналіз ризиків під час її виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації.
Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводилися згідно плану його роботи на 2015/16 н. р., і включали в себе: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, проведення аналізу чинних нормативних документів та нормативно-правових актів України та ЄС щодо безпечності та якості харчових продуктів, відпрацювання методів визначення показників якості і безпечності молока, отриманого від корів в умовах
ВП НУБіП України, ознайомлення з технологією та гігієною виробництва продуктів тваринного походження в умовах ковбасного цеху
ВП НУБіП України “Великоснітинське навчально-дослідне господарство
ім. О.В. Музиченка“ і ВАТ «Амбар», ветеринарно-санітарними основами підготовки тварин і птиці до забою, технологією та гігієною первинної переробки тварин і продуктів забою в умовах ВП НУБіП України, ВАТ «Амбар» та Міронівська птахофабрика, організацією ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за вантажами, підконтрольними державній ветеринарній та фітосанітарній службі в умовах Київського пункту державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті, з історією бджільництва в Україні та сучасними методами дослідження меду та продуктів бджільництва в умовах Інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича та науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІЛДВСЕ, підготовку доповідей та виступів на студентських конференціях різних рівнів, публікацію статей за результатами досліджень, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки.
У 2015/16 н. р. в гуртку навчалися такі студенти:

 

 

№ п/п

Прізвище та ім’я по батькові

Курс

Група

1

2

3

4

ОС «Магістр»

1.                   

Барнасевич Анастасія Володимирівна

2

Магістерська

програма

2.                   

Баширова Анна Віталіївна

2

Магістерська програма

3.                   

Волкотруб Руслан Миколайович

2

Магістерська програма

4.                   

Дудка Анастасія Андріївна (Довбенко)

2

Магістерська програма

5.                   

Кобиш Леся Вікторівна

2

Магістерська програма

6.                   

Косирєв Олег Володимирович

2

Магістерська програма

7.                   

Лапицький Денис Юрійович

2

Магістерська програма

8.                   

Лейбик Сергій Петрович

2

Магістерська програма

9.                   

Лисач Аліна Вячеславівна (Коваленко)

2

Магістерська програма

10.               

Рябішина Марія Михайлівна

2

Магістерська програма

11.               

Смалій Ольга Олександрівна

2

Магістерська програма

12.               

Сєров Денис Андрійович

2

Магістерська програма

13.               

Срога Марина Миколаївна

2

Магістерська програма

14.               

Харченко Мирослава Володимирівна

2

Магістерська програма

15.               

Храпчевський Олександр Васильович

2

Магістерська програма

16.               

Чайківська Євгенія Валеріївна

2

Магістерська програма

17.               

Васеха Єва Вадимівна

2

9

18.               

Чобітько Катерина Олександрівна

2

9

19.               

П'ятенко Альона Олексіївна

2

9

20.               

Бубела Сергій Вікторович

2

2

21.               

Карабан Іван Володимирович

2

9

22.               

Вільковська Ольга Євгеніївна

2

9

23.               

Подзега Олександр Павлович

2

9

24.               

Колесник Дмитро Васильович

2

9

25.               

Багатюк Вікторія Олександрівна

1

4

26.               

Бєлєцький Родіон Юрійович

1

4

27.               

Боровський Андрій Валентинович

1

4

28.               

Бутько Тетяна Володимирівна

1

4

29.               

Воротнюк Руслан Олегович

1

4

30.               

Гайдук Вікторія Юріївна

1

4

31.               

Грушанська Юлія Сергіївна

1

4

32.               

Дашко Марина Ігорівна

1

4

33.               

Журавська Олена Володимирівна

1

4

34.               

Козак Ольга Юріївна

1

4

35.               

Огаркова Ганна Анатоліївна

1

4

36.               

Олещук Іван Іванович

1

4

37.               

Руденко Альона Сергіївна

1

4

38.               

Самчук Оксана Олександрівна

1

4

39.               

Терновий Євгеній Станіславович

1

4

40.               

Толок Віра Петрівна

1

4

41.               

Черник Наталія Валеріївна

1

4

42.               

Ярошенко Костянтин Олександрович

1

4

43.               

Осипчук Іван

1

Магістерська програма

Курсанти

Ветеринарне забезпечення військ (сил)

44.               

Баранчик Владислав Сергійович

2

8

45.               

Гуренко Володимир Олексійович

2

8

46.               

Годішевський Олександр Олександрович

2

8

47.               

Грищенко Станіслав Сергійович

2

8

48.               

Щербина Антон Ігорович

2

8

49.               

Калюжний Олександр Миколайович

2

8

50.               

Іванов Олексій Юрійович

2

8

51.               

Канахін Микола Петрович

2

8

52.               

Нестерук Ярослав Валерійович

2

8

53.               

Ром Тарас Михайлович

2

8

ОС «Бакалавр»

54.               

Меженський Андрій Андрійович

3

7

55.               

Ходій Дар'я Степанівна

4

4

56.               

Целіщева Ангеліна Сергіївна

4

5

57.               

Малиновська Тетяна Віталіївна

4

5

58.               

Макаренко Аліна Вікторівна

4

5

59.               

Кищук Валентина Романівна

3

8

60.               

Кулябіна Ірина Олександрівна

3

8

61.               

Войцехович Діана Валеріївна

4

2

62.               

Бадера Євгенія Володимирівна

4

2

63.               

Левченко Василина Костянтинівна

4

2

64.               

Лапенко Альона Андріївна

4

2

65.               

Агапова Діана Олександровна

4

2

66.               

Стадник Надія Володимирівна

4

6

67.               

Семенюк Тетяна Іванівна

4

6

68.               

Імшенецький Станіслав Ігорович

4

6

69.               

Крамаренко Юлія Сергіївна

4

6

70.               

Адаменко Дмитро Сергійович

4

6

71.               

Яременко Наталія Олександрівна

4

6

72.               

Д’яченко Вікторія Вікторівна

4

6

73.               

Захарченко Олександр Юрійович

4

6

74.               

Ширина Валерія Дмитрівна

4

6

 

 

 

 

За результатами досліджень опубліковано 64 тези доповідей (спільно із науковим керівником):
у збірнику матеріалів ІІІ (70) Ювілейної Міжнародної студентської науково-практичної конференції «Здобутки студентської молоді у вирішенні науково-практичних завдань ветеринарної медицини»
(17-18 травня 2016 р., м. Київ):
1.    Войцехович Д.В., Таран Т.В. Сучасні мийно-дезінфікуючі засоби для обробки доїльного устаткування та основні вимоги до них (С. 45);
2.    Бадера Є.В., Таран Т.В. Післязабійна діагностика та ветеринарно-санітарна оцінка м’яса за саркоспоридіозу сільськогосподарських тварин
(С. 228);
3.    Левченко В.К., Таран Т.В. Застосування аскорбінової кислоти та її похідних у м’ясній промисловості (С. 110);
4.    Лапенко А.А., Таран Т.В. Санітарна якість м’яса при обсіменінні продукції бактеріями Salmonella (С. 224);
5.    Агапова Д.О., Таран Т.В. Сучасний погляд на стан проблеми ехінококозу (С. 227);
6.    Стадник Н.В., Таран Т.В. Дослідження меду в умовах агропромислового ринку м. Києва (С. 190);
7.    Семенюк Т.І., Таран Т.В. Щодо захворюваності тварин на деякі паразитарні хвороби в Україні та інших країнах світу (С. 262);
8.    Самчук О.О., Таран Т.В. Особливості ринку молока в Україні
(С. 175);
9.    Імшенецький С.І., Таран Т.В. Деякі аспекти ветеринарно-санітарної експертизи молока кіз (С. 82);
10.    Крамаренко Ю.С., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою за туберкульозу великої рогатої худоби (С. 242);
11.    Адаменко Д.С., Таран Т.В. Деякі особливості ринку риби в Україні (С. 19);
12.    Яременко Н.О., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза молочної продукції в умовах маслозаводу «Фаворит» (С. 220);
13.    Храпчевський О.В., Таран Т.В. Показники якості меду Волинської області Горохівського району (208);
14.    Огаркова Г.А., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою за паразитарних хвороб (С. 253);
15.    Д’яченко В.В., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза молочної продукції в умовах молокопереробного підприємства «Ігіт» (С. 75);
16.    Захарченко О.Ю, Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза молочної продукції промислової групи(С. 77);
17.    Ширина В.Д., Таран Т.В Використання пробіотиків з метою покращення якості м’ясної продукції (С. 211);
18.    Барнасевич А.В., Якубчак О.М. Управління безпечністю та якістю молочних продуктів в умовах Білоцерківського молочного комбінату(С. 31);
19.    Баширова А.В., Якубчак О.М. Виявлення джерел контамінації яловичини бактеріями роду Сampylobacter (С. 229);
20.    Журавська О.В., Якубчак О.М. Аналіз ризиків під час виробництва свинини (С. 76);
21.    Іванов О.Ю., Якубчак О.М. Контроль за зберіганням рибних консервів (С. 78);
22.    Іванова М.М., Якубчак О.М. Ветеринарно-санітарнаекспертиза молока та молочних продуктів в умовах агропродовольчого ринку (С. 79);
23.    Канахін М.П., Якубчак О.М. Простежуваність під час заготівлі м'яса(С. 85);
24.    Козак О.Ю., Якубчак О.М. Аналіз ризиків під час виробництва «котлет по-домашньому» торгової марки «Легко» (97);
25.    Лапицький Д.Ю., Якубчак О.М., д. вет. н. Вплив світла на продуктивність птиці (С. 109);
26.    Нестерук Я.В., Якубчак О.М. Ветеринарно-санітарна експертиза туш та внутрішніх органів під час заготівлі м’яса (С. 134);
27.    Руденко А.С., Якубчак О.М., д. вет. н.  Оцінка безпечності та якості молока-сировини;
28.    Рябішина М.М., Якубчак О.М. Оцінка якості свинини, що реалізується на агропродовольчому ринку та в супермаркетах міста Борисполя (С. 169);
29.    Чайківська Є.В., Якубчак О.М. Вміст макро- та мікроелементів у м’ясі кролів за впливу «йодіс-концентрату (С. 211);
30.    Сєров Д. А., Якубчак О.М., д. вет. н. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою свиней.
31.    Грищенко С.С., Ткачук С. А., Ветеринарно-санітарна оцінка вибракуваних молочних продуктів у забезпеченні військ (С. 57);
32.    Щербина А.І., Ткачук С. А. Якісні показники рибних консервів у забезпеченні військових підрозділів (С. 216);
33.    Волкотруб Р. М., Ткачук С. А. Мікробіологічні показники козиного молока за різних форм маститу(С.46);
34.    Лейбик С. П., студент-магістратури 2 курсу,Ткачук С. А., д. вет. н. Показники якості меду натурального різного ботанічного походження.
35.    Багатюк В.О., Ткачук С.А. Сучасна класифікація кормових добавок у годівлі свиней (С. 30);
36.    Грушанська Ю.С., Ткачук С. А. Роль селену в раціонах годівлі свиней (С. 59);
37.    Калюжний О.М., Тютюн А.І. Залежність фізико-хімічних змін у рибі від способу їх заморожування (С. 84);
38.    Дашко М. І., Тютюн А.І. Ветеринарно-санітарна оцінка риби в умовах агропродовольчого ринку (С. 62);
39.    Карабан І.В., Тютюн А.І. Ветеринарно-санітарні вимоги до меду та інших продуктів бджільництва на агропродовольчому ринку.
40.    Ярошенко К.О., Тютюн А.І. Якісні показники молока в процесі виробництва йогуртів (С. 225);
41.    Бутько Т.В., Меженська Н.А. Система контролю кормів для тварин в умовах ТОВ «Українська молочна компанія»(С. 39);
42.    Косирєв О.В., Меженська Н.А., Семенчукова І.В. Принципи мікробіологічного контролю безпечності та якості харчових продуктів відповідно до міжнародних вимог (С. 100);
43.    Довбенко А.А., Меженська Н.А. Закваска ‒ фактор забезпечення якості йогурту (С. 65);
44.    Коваленко А.В., Меженська Н.А. Гігієнічні критерії контролю технологічного процесу виробництва м’яса та м’ясопродуктів відповідно до міжнародного законодавства (С. 93);
45.    Смалій О.О., Меженська Н.А. Виробничий контроль кормової сировини та готової продукції в умовах комбікормового підприємства ТОВ «Трау Нутришин Укр» (С. 187);
46.    Малиновська Т.В., Меженська Н.А. Ветеринарно-санітарна експертиза та санітарна оцінка риби за Каріофільозу (С. 247);
47.    Макаренко А.В., Меженська Н.А. М'ясо пернатої дичини: класифікація та особливості якісного складу (С. 119);
48.    Целіщева А.С., Меженська Н.А., Мягка К.С. Сучасні підходи щодо експрес визначення залишків антимікробних препаратів в молоці (С. 209);
49.    Меженський А.А., Меженська Н.А. Світовий досвід з питань епізоотологічного розслідування спалахів захворювань (С. 125);
50.    Кищук В.Р., Меженська Н.А. Безпечність соняшникової олії за європейських вимог (С. 91);
51.    Кулябіна І.О., Меженська Н.А. Ветеринарно-санітарні вимоги при заготівлі та зберіганні шкіряно-хутрової сировини (С. 106).
 

У збірнику праць за підсумками VІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», Київ, 2016:
1.    Бєлєцький Р.Ю., Осипчук І.В., Меженська Н.А. Нормативно-правове регулювання щодо залишкових кількостей амітразу в меді (С. 58);
2.    Єрмолаєва А.О., Меженська Н.А. Механізм регулювання виробництва безпечної та якісної свинини за вимогами ЄС (С. 60).
у збірнику праць ІІI Міжнародної науково-практичної конференції  молодих вчених «Актуальні проблеми наук про життя та природокористування» (28–31 жовтня 2015 року , м. Київ):
1. Меженський А.А., Білик Р.І., Меженська Н.а. Європейська концепція виробництва органічної молочної продукції в єдиному ланцюгу грунт-рослина-тварина-споживач (С. 291);
2. Годішевський О.О., Таран Т.В. Дослідження якості м’ясних консервів різних виробників (С. 67);
3. Гуренко В.О., Таран Т.В. Сучасні технології молочних консервів
(С. 70).
 

У збірнику праць ХIII Міжнародного конгресу спеціалістів ветеринарної медицини України (8-16 жовтня 2015 року в Торгівельно-розважальному центрі Термінал, м. Бровари, Київська область):
1. Годішевський О.О., Таран Т.В. Якісні показники м’ясних консервів(С. 90);
2. Гуренко В.О., Таран Т.В. Нові технології молочних консервів (С. 91);
3. Іванов О.Ю., Якубчак О.М. Ветеринарно-санітарна експертиза рибних консервів (С. 93);
4. Лебеденко А.Ю., Кобиш А.І. Вимоги ЄС щодо якості продуктів бджільництва (С. 94).
у «Науково-технічному бюлетні НДЦ біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК» Міжвузівської науково-практичної конференції викладачів і студентів «Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи (Дніпропетровський державний агро-економічний університет, 2016 р.):
1. Бубела С.В., Меженська Н.А., Мірошніченко О. І. Біологічні ризики в умовах ставового вирощування риби в Україні;
2. Васеха Є.В., Меженська Н.А. Система простежуваності при виробництві плавлених сирів в умовах ПАТ «Новокаховський завод плавлених сирів»;
3. Єрмолаєва А.О., Литвиненко О.П., Меженська Н.А. Біологічні небезпеки при виробництві свинини в умовах фермерських господарств;
4. Чобітько К.О., Меженська Н.А., Семенчукова І.В. Безпечність та якість сирого товарного молока в умовах ТОВ «Юкрейніан Лігал Ассістанс».
у матеріалах доповідей учасників ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека».
 

За результатами досліджень опубліковано 6 наукових статей спільно із науковими керівниками ‒ всі у фахових виданнях, а 3 з них ‒ у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз:
1. Безпечність та якість сирого товарного молока за бовікольозної інвазії / Меженська Н.А., Шевченко А.М., Титаренко Я.М. // Науковий Вісник НУБіП України Серія «Ветеринарна медицина, якість і безпека продукції тваринництва». ‒ К.: Ред.-вид. відділ НУБіП України, 2015. ‒ Вип. 221.‒
С. 287-295;
2. European concept of organic dairy production in the single chain “soil-plant-animal-consumer” / Mezhenska N., R. Bilyk, Mezhenskiy А. // Науковий Вісник НУБіП України Серія "Ветеринарна медицина, якість і безпека продукції тваринництва". ‒ К.: Ред.-вид. відділ НУБіП України, 2015. ‒ Вип. 221.‒
С. 15‒21;
3. Моніторинг показників радіоактивної забрудненості продовольчої сировини, харчових продуктів і кормів в Україні за 2005‒2014 рр. /
Меженська Н.А., Меженський А.О., Гусак Л.М., Проценко Т.Ю. // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини: Збірник наукових праць ХДЗВА. ‒ Х.: РВВ ХДЗВА., 2015. ‒ Випуск 31, ч. 2 "Ветеринарні науки". ‒ С. 199‒204;
4. Аналіз епізоотичного стану аквакультури України / Меженська Н.А., Мірошніченко О.І., Бубела С.В. // Вісник ЖНАЕУ: Науково-теоретичний збірник. ‒ ЖНАЕУ, 2015. ‒ № 1 (49), т. 3. ‒ С. 100‒105;
5. Альтернативні методи мікробіологічного аналізу харчових продуктів і кормів / Меженська Н.А., Гаркавенко Т.О., Семенчукова І.В., Косирєв О.В. // Вісник ЖНАЕУ: Науково-теоретичний збірник. ‒ ЖНАЕУ, 2015. − № 1 (49),
т. 3. ‒ С. 178‒184;
6. Вплив Гамма-ГХЦГ на забійний вихід курчат-бройлерів / Якубчак О.М., Таран Т.В. Почтаренко П.П., Толок В.П. // Міжвідомчий науковий тематичний збірник «Ветеринарна медицина».− ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини», 2016. − № 102. С. 232.
 

Студенти-гуртківці виступали на таких конференціях: ІІІ (70) Ювілейній Міжнародній студентській науково-практичної конференції «Здобутки студентської молоді у вирішенні науково-практичних завдань ветеринарної медицини» (17-18 травня 2016 р., м. Київ) ‒ 51 чол.; VІ Міжнародній науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», Київ, 2016 ‒ 2 чол.; ІІI Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених «Актуальні проблеми наук про життя та природокористування» (28–31 жовтня 2015 року , м. Київ) ‒ 3 чол.; ХIII Міжнародному конгресы спеціалістів ветеринарної медицини України (8-16 жовтня 2015 року в Торгівельно-розважальному центрі Термінал, м. Бровари, Київська область) ‒ 4 чол.; Міжвузівській науково-практичній конференції викладачів і студентів «Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи (Дніпропетровський державний агро-економічний університет, 2016 р.) ‒ 4 чол.; Міжнародній науково-практичній конференції  «Заразні хвороби тварин: сучасні методи діагностики, лікування та профілактики», присвяченої 25 річниці створення кафедри мікробіології, вірусології та епізоотології  ЖНАЕУ, 29 – 30 жовтня 2015 року ‒ 2 чол.; Міжнародній науково-практичній і навчально-методичній конференції «Актуальні проблеми ветеринарної медицини та шляхи їх вирішення» 21-22 жовтня 2015 р. ХДЗВА ‒ 1 чол.; Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми емерджентних хвороб тварин: молекулярна епізоотологія, експрес-діагностика та біобезпека», присвячена 150-річному ювілею від дня народження видатного вченого Дедюліна О.В. 6‒10 червня 2016 року, м. Одеса ‒ 1 чол; ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека» 12‒13 травня 2016 року ‒ 1 чол.
Також студенти гуртка брали участь у роботі VIIІ Міжнародного форуму «Комплексне забезпечення лабораторій», Київ 20‒22 жовтня 2015 р. 
у рамках Форуму спеціальні програми: «Дні ветеринарної медицини» відбулася IV-та науково-практична конференція «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів»; Міжнародної виставки ефективного тваринництва та птахівництва AGRO ANIMAL SHOW-2016; Східноєвропейського молочного конгресу 2016.
Наукові роботи Галатюк О.О. «Аналіз показників безпечності та якості бджолиного обніжжя України» та Титаренко Я. М. «безпечність та якість сирого товарного молока за бовікольозної інвазії» взяли участь у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галузями: Біологічні науки та Ветеринарна медицина, ФВМ 16 грудня 2015 року. Автори були нагороджені грамотами за активну участь у І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук ‒ 2015.
За зайняте 3-тє місце у 1 етапі Фестивалю студентської науки-2016 почесною грамотою нагороджена староста Бутько Т.В. і керівник Меженська Н.А. наукового гуртка «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів».

  ЗВІТ про роботу гуртка за 2015/2016 навчальний рік

Діяльність гуртка спрямована на вивчення ветеринарно-санітарної експертизи та санітарної оцінки продукції тваринного і рослинного походження з акцентом на аналіз ризиків під час її виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації.
Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводилися згідно плану його роботи на 2015/16 н. р., і включали в себе: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, проведення аналізу чинних нормативних документів та нормативно-правових актів України та ЄС щодо безпечності та якості харчових продуктів, відпрацювання методів визначення показників якості і безпечності молока, отриманого від корів в умовах
ВП НУБіП України, ознайомлення з технологією та гігієною виробництва продуктів тваринного походження в умовах ковбасного цеху
ВП НУБіП України “Великоснітинське навчально-дослідне господарство
ім. О.В. Музиченка“ і ВАТ «Амбар», ветеринарно-санітарними основами підготовки тварин і птиці до забою, технологією та гігієною первинної переробки тварин і продуктів забою в умовах ВП НУБіП України, ВАТ «Амбар» та Міронівська птахофабрика, організацією ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за вантажами, підконтрольними державній ветеринарній та фітосанітарній службі в умовах Київського пункту державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті, з історією бджільництва в Україні та сучасними методами дослідження меду та продуктів бджільництва в умовах Інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича та науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІЛДВСЕ, підготовку доповідей та виступів на студентських конференціях різних рівнів, публікацію статей за результатами досліджень, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки.
У 2015/16 н. р. в гуртку навчалися такі студенти:

 

 

№ п/п

Прізвище та ім’я по батькові

Курс

Група

1

2

3

4

ОС «Магістр»

1.                   

Барнасевич Анастасія Володимирівна

2

Магістерська

програма

2.                   

Баширова Анна Віталіївна

2

Магістерська програма

3.                   

Волкотруб Руслан Миколайович

2

Магістерська програма

4.                   

Дудка Анастасія Андріївна (Довбенко)

2

Магістерська програма

5.                   

Кобиш Леся Вікторівна

2

Магістерська програма

6.                   

Косирєв Олег Володимирович

2

Магістерська програма

7.                   

Лапицький Денис Юрійович

2

Магістерська програма

8.                   

Лейбик Сергій Петрович

2

Магістерська програма

9.                   

Лисач Аліна Вячеславівна (Коваленко)

2

Магістерська програма

10.               

Рябішина Марія Михайлівна

2

Магістерська програма

11.               

Смалій Ольга Олександрівна

2

Магістерська програма

12.               

Сєров Денис Андрійович

2

Магістерська програма

13.               

Срога Марина Миколаївна

2

Магістерська програма

14.               

Харченко Мирослава Володимирівна

2

Магістерська програма

15.               

Храпчевський Олександр Васильович

2

Магістерська програма

16.               

Чайківська Євгенія Валеріївна

2

Магістерська програма

17.               

Васеха Єва Вадимівна

2

9

18.               

Чобітько Катерина Олександрівна

2

9

19.               

П'ятенко Альона Олексіївна

2

9

20.               

Бубела Сергій Вікторович

2

2

21.               

Карабан Іван Володимирович

2

9

22.               

Вільковська Ольга Євгеніївна

2

9

23.               

Подзега Олександр Павлович

2

9

24.               

Колесник Дмитро Васильович

2

9

25.               

Багатюк Вікторія Олександрівна

1

4

26.               

Бєлєцький Родіон Юрійович

1

4

27.               

Боровський Андрій Валентинович

1

4

28.               

Бутько Тетяна Володимирівна

1

4

29.               

Воротнюк Руслан Олегович

1

4

30.               

Гайдук Вікторія Юріївна

1

4

31.               

Грушанська Юлія Сергіївна

1

4

32.               

Дашко Марина Ігорівна

1

4

33.               

Журавська Олена Володимирівна

1

4

34.               

Козак Ольга Юріївна

1

4

35.               

Огаркова Ганна Анатоліївна

1

4

36.               

Олещук Іван Іванович

1

4

37.               

Руденко Альона Сергіївна

1

4

38.               

Самчук Оксана Олександрівна

1

4

39.               

Терновий Євгеній Станіславович

1

4

40.               

Толок Віра Петрівна

1

4

41.               

Черник Наталія Валеріївна

1

4

42.               

Ярошенко Костянтин Олександрович

1

4

43.               

Осипчук Іван

1

Магістерська програма

Курсанти

Ветеринарне забезпечення військ (сил)

44.               

Баранчик Владислав Сергійович

2

8

45.               

Гуренко Володимир Олексійович

2

8

46.               

Годішевський Олександр Олександрович

2

8

47.               

Грищенко Станіслав Сергійович

2

8

48.               

Щербина Антон Ігорович

2

8

49.               

Калюжний Олександр Миколайович

2

8

50.               

Іванов Олексій Юрійович

2

8

51.               

Канахін Микола Петрович

2

8

52.               

Нестерук Ярослав Валерійович

2

8

53.               

Ром Тарас Михайлович

2

8

ОС «Бакалавр»

54.               

Меженський Андрій Андрійович

3

7

55.               

Ходій Дар'я Степанівна

4

4

56.               

Целіщева Ангеліна Сергіївна

4

5

57.               

Малиновська Тетяна Віталіївна

4

5

58.               

Макаренко Аліна Вікторівна

4

5

59.               

Кищук Валентина Романівна

3

8

60.               

Кулябіна Ірина Олександрівна

3

8

61.               

Войцехович Діана Валеріївна

4

2

62.               

Бадера Євгенія Володимирівна

4

2

63.               

Левченко Василина Костянтинівна

4

2

64.               

Лапенко Альона Андріївна

4

2

65.               

Агапова Діана Олександровна

4

2

66.               

Стадник Надія Володимирівна

4

6

67.               

Семенюк Тетяна Іванівна

4

6

68.               

Імшенецький Станіслав Ігорович

4

6

69.               

Крамаренко Юлія Сергіївна

4

6

70.               

Адаменко Дмитро Сергійович

4

6

71.               

Яременко Наталія Олександрівна

4

6

72.               

Д’яченко Вікторія Вікторівна

4

6

73.               

Захарченко Олександр Юрійович

4

6

74.               

Ширина Валерія Дмитрівна

4

6

 

 

 

 

За результатами досліджень опубліковано 64 тези доповідей (спільно із науковим керівником):
у збірнику матеріалів ІІІ (70) Ювілейної Міжнародної студентської науково-практичної конференції «Здобутки студентської молоді у вирішенні науково-практичних завдань ветеринарної медицини»
(17-18 травня 2016 р., м. Київ):
1.    Войцехович Д.В., Таран Т.В. Сучасні мийно-дезінфікуючі засоби для обробки доїльного устаткування та основні вимоги до них (С. 45);
2.    Бадера Є.В., Таран Т.В. Післязабійна діагностика та ветеринарно-санітарна оцінка м’яса за саркоспоридіозу сільськогосподарських тварин
(С. 228);
3.    Левченко В.К., Таран Т.В. Застосування аскорбінової кислоти та її похідних у м’ясній промисловості (С. 110);
4.    Лапенко А.А., Таран Т.В. Санітарна якість м’яса при обсіменінні продукції бактеріями Salmonella (С. 224);
5.    Агапова Д.О., Таран Т.В. Сучасний погляд на стан проблеми ехінококозу (С. 227);
6.    Стадник Н.В., Таран Т.В. Дослідження меду в умовах агропромислового ринку м. Києва (С. 190);
7.    Семенюк Т.І., Таран Т.В. Щодо захворюваності тварин на деякі паразитарні хвороби в Україні та інших країнах світу (С. 262);
8.    Самчук О.О., Таран Т.В. Особливості ринку молока в Україні
(С. 175);
9.    Імшенецький С.І., Таран Т.В. Деякі аспекти ветеринарно-санітарної експертизи молока кіз (С. 82);
10.    Крамаренко Ю.С., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою за туберкульозу великої рогатої худоби (С. 242);
11.    Адаменко Д.С., Таран Т.В. Деякі особливості ринку риби в Україні (С. 19);
12.    Яременко Н.О., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза молочної продукції в умовах маслозаводу «Фаворит» (С. 220);
13.    Храпчевський О.В., Таран Т.В. Показники якості меду Волинської області Горохівського району (208);
14.    Огаркова Г.А., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою за паразитарних хвороб (С. 253);
15.    Д’яченко В.В., Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза молочної продукції в умовах молокопереробного підприємства «Ігіт» (С. 75);
16.    Захарченко О.Ю, Таран Т.В. Ветеринарно-санітарна експертиза молочної продукції промислової групи(С. 77);
17.    Ширина В.Д., Таран Т.В Використання пробіотиків з метою покращення якості м’ясної продукції (С. 211);
18.    Барнасевич А.В., Якубчак О.М. Управління безпечністю та якістю молочних продуктів в умовах Білоцерківського молочного комбінату(С. 31);
19.    Баширова А.В., Якубчак О.М. Виявлення джерел контамінації яловичини бактеріями роду Сampylobacter (С. 229);
20.    Журавська О.В., Якубчак О.М. Аналіз ризиків під час виробництва свинини (С. 76);
21.    Іванов О.Ю., Якубчак О.М. Контроль за зберіганням рибних консервів (С. 78);
22.    Іванова М.М., Якубчак О.М. Ветеринарно-санітарнаекспертиза молока та молочних продуктів в умовах агропродовольчого ринку (С. 79);
23.    Канахін М.П., Якубчак О.М. Простежуваність під час заготівлі м'яса(С. 85);
24.    Козак О.Ю., Якубчак О.М. Аналіз ризиків під час виробництва «котлет по-домашньому» торгової марки «Легко» (97);
25.    Лапицький Д.Ю., Якубчак О.М., д. вет. н. Вплив світла на продуктивність птиці (С. 109);
26.    Нестерук Я.В., Якубчак О.М. Ветеринарно-санітарна експертиза туш та внутрішніх органів під час заготівлі м’яса (С. 134);
27.    Руденко А.С., Якубчак О.М., д. вет. н.  Оцінка безпечності та якості молока-сировини;
28.    Рябішина М.М., Якубчак О.М. Оцінка якості свинини, що реалізується на агропродовольчому ринку та в супермаркетах міста Борисполя (С. 169);
29.    Чайківська Є.В., Якубчак О.М. Вміст макро- та мікроелементів у м’ясі кролів за впливу «йодіс-концентрату (С. 211);
30.    Сєров Д. А., Якубчак О.М., д. вет. н. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою свиней.
31.    Грищенко С.С., Ткачук С. А., Ветеринарно-санітарна оцінка вибракуваних молочних продуктів у забезпеченні військ (С. 57);
32.    Щербина А.І., Ткачук С. А. Якісні показники рибних консервів у забезпеченні військових підрозділів (С. 216);
33.    Волкотруб Р. М., Ткачук С. А. Мікробіологічні показники козиного молока за різних форм маститу(С.46);
34.    Лейбик С. П., студент-магістратури 2 курсу,Ткачук С. А., д. вет. н. Показники якості меду натурального різного ботанічного походження.
35.    Багатюк В.О., Ткачук С.А. Сучасна класифікація кормових добавок у годівлі свиней (С. 30);
36.    Грушанська Ю.С., Ткачук С. А. Роль селену в раціонах годівлі свиней (С. 59);
37.    Калюжний О.М., Тютюн А.І. Залежність фізико-хімічних змін у рибі від способу їх заморожування (С. 84);
38.    Дашко М. І., Тютюн А.І. Ветеринарно-санітарна оцінка риби в умовах агропродовольчого ринку (С. 62);
39.    Карабан І.В., Тютюн А.І. Ветеринарно-санітарні вимоги до меду та інших продуктів бджільництва на агропродовольчому ринку.
40.    Ярошенко К.О., Тютюн А.І. Якісні показники молока в процесі виробництва йогуртів (С. 225);
41.    Бутько Т.В., Меженська Н.А. Система контролю кормів для тварин в умовах ТОВ «Українська молочна компанія»(С. 39);
42.    Косирєв О.В., Меженська Н.А., Семенчукова І.В. Принципи мікробіологічного контролю безпечності та якості харчових продуктів відповідно до міжнародних вимог (С. 100);
43.    Довбенко А.А., Меженська Н.А. Закваска ‒ фактор забезпечення якості йогурту (С. 65);
44.    Коваленко А.В., Меженська Н.А. Гігієнічні критерії контролю технологічного процесу виробництва м’яса та м’ясопродуктів відповідно до міжнародного законодавства (С. 93);
45.    Смалій О.О., Меженська Н.А. Виробничий контроль кормової сировини та готової продукції в умовах комбікормового підприємства ТОВ «Трау Нутришин Укр» (С. 187);
46.    Малиновська Т.В., Меженська Н.А. Ветеринарно-санітарна експертиза та санітарна оцінка риби за Каріофільозу (С. 247);
47.    Макаренко А.В., Меженська Н.А. М'ясо пернатої дичини: класифікація та особливості якісного складу (С. 119);
48.    Целіщева А.С., Меженська Н.А., Мягка К.С. Сучасні підходи щодо експрес визначення залишків антимікробних препаратів в молоці (С. 209);
49.    Меженський А.А., Меженська Н.А. Світовий досвід з питань епізоотологічного розслідування спалахів захворювань (С. 125);
50.    Кищук В.Р., Меженська Н.А. Безпечність соняшникової олії за європейських вимог (С. 91);
51.    Кулябіна І.О., Меженська Н.А. Ветеринарно-санітарні вимоги при заготівлі та зберіганні шкіряно-хутрової сировини (С. 106).
 

У збірнику праць за підсумками VІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», Київ, 2016:
1.    Бєлєцький Р.Ю., Осипчук І.В., Меженська Н.А. Нормативно-правове регулювання щодо залишкових кількостей амітразу в меді (С. 58);
2.    Єрмолаєва А.О., Меженська Н.А. Механізм регулювання виробництва безпечної та якісної свинини за вимогами ЄС (С. 60).
у збірнику праць ІІI Міжнародної науково-практичної конференції  молодих вчених «Актуальні проблеми наук про життя та природокористування» (28–31 жовтня 2015 року , м. Київ):
1. Меженський А.А., Білик Р.І., Меженська Н.а. Європейська концепція виробництва органічної молочної продукції в єдиному ланцюгу грунт-рослина-тварина-споживач (С. 291);
2. Годішевський О.О., Таран Т.В. Дослідження якості м’ясних консервів різних виробників (С. 67);
3. Гуренко В.О., Таран Т.В. Сучасні технології молочних консервів
(С. 70).
 

У збірнику праць ХIII Міжнародного конгресу спеціалістів ветеринарної медицини України (8-16 жовтня 2015 року в Торгівельно-розважальному центрі Термінал, м. Бровари, Київська область):
1. Годішевський О.О., Таран Т.В. Якісні показники м’ясних консервів(С. 90);
2. Гуренко В.О., Таран Т.В. Нові технології молочних консервів (С. 91);
3. Іванов О.Ю., Якубчак О.М. Ветеринарно-санітарна експертиза рибних консервів (С. 93);
4. Лебеденко А.Ю., Кобиш А.І. Вимоги ЄС щодо якості продуктів бджільництва (С. 94).
у «Науково-технічному бюлетні НДЦ біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК» Міжвузівської науково-практичної конференції викладачів і студентів «Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи (Дніпропетровський державний агро-економічний університет, 2016 р.):
1. Бубела С.В., Меженська Н.А., Мірошніченко О. І. Біологічні ризики в умовах ставового вирощування риби в Україні;
2. Васеха Є.В., Меженська Н.А. Система простежуваності при виробництві плавлених сирів в умовах ПАТ «Новокаховський завод плавлених сирів»;
3. Єрмолаєва А.О., Литвиненко О.П., Меженська Н.А. Біологічні небезпеки при виробництві свинини в умовах фермерських господарств;
4. Чобітько К.О., Меженська Н.А., Семенчукова І.В. Безпечність та якість сирого товарного молока в умовах ТОВ «Юкрейніан Лігал Ассістанс».
у матеріалах доповідей учасників ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека».
 

За результатами досліджень опубліковано 6 наукових статей спільно із науковими керівниками ‒ всі у фахових виданнях, а 3 з них ‒ у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз:
1. Безпечність та якість сирого товарного молока за бовікольозної інвазії / Меженська Н.А., Шевченко А.М., Титаренко Я.М. // Науковий Вісник НУБіП України Серія «Ветеринарна медицина, якість і безпека продукції тваринництва». ‒ К.: Ред.-вид. відділ НУБіП України, 2015. ‒ Вип. 221.‒
С. 287-295;
2. European concept of organic dairy production in the single chain “soil-plant-animal-consumer” / Mezhenska N., R. Bilyk, Mezhenskiy А. // Науковий Вісник НУБіП України Серія "Ветеринарна медицина, якість і безпека продукції тваринництва". ‒ К.: Ред.-вид. відділ НУБіП України, 2015. ‒ Вип. 221.‒
С. 15‒21;
3. Моніторинг показників радіоактивної забрудненості продовольчої сировини, харчових продуктів і кормів в Україні за 2005‒2014 рр. /
Меженська Н.А., Меженський А.О., Гусак Л.М., Проценко Т.Ю. // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини: Збірник наукових праць ХДЗВА. ‒ Х.: РВВ ХДЗВА., 2015. ‒ Випуск 31, ч. 2 "Ветеринарні науки". ‒ С. 199‒204;
4. Аналіз епізоотичного стану аквакультури України / Меженська Н.А., Мірошніченко О.І., Бубела С.В. // Вісник ЖНАЕУ: Науково-теоретичний збірник. ‒ ЖНАЕУ, 2015. ‒ № 1 (49), т. 3. ‒ С. 100‒105;
5. Альтернативні методи мікробіологічного аналізу харчових продуктів і кормів / Меженська Н.А., Гаркавенко Т.О., Семенчукова І.В., Косирєв О.В. // Вісник ЖНАЕУ: Науково-теоретичний збірник. ‒ ЖНАЕУ, 2015. − № 1 (49),
т. 3. ‒ С. 178‒184;
6. Вплив Гамма-ГХЦГ на забійний вихід курчат-бройлерів / Якубчак О.М., Таран Т.В. Почтаренко П.П., Толок В.П. // Міжвідомчий науковий тематичний збірник «Ветеринарна медицина».− ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини», 2016. − № 102. С. 232.
 

Студенти-гуртківці виступали на таких конференціях: ІІІ (70) Ювілейній Міжнародній студентській науково-практичної конференції «Здобутки студентської молоді у вирішенні науково-практичних завдань ветеринарної медицини» (17-18 травня 2016 р., м. Київ) ‒ 51 чол.; VІ Міжнародній науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», Київ, 2016 ‒ 2 чол.; ІІI Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених «Актуальні проблеми наук про життя та природокористування» (28–31 жовтня 2015 року , м. Київ) ‒ 3 чол.; ХIII Міжнародному конгресы спеціалістів ветеринарної медицини України (8-16 жовтня 2015 року в Торгівельно-розважальному центрі Термінал, м. Бровари, Київська область) ‒ 4 чол.; Міжвузівській науково-практичній конференції викладачів і студентів «Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи (Дніпропетровський державний агро-економічний університет, 2016 р.) ‒ 4 чол.; Міжнародній науково-практичній конференції  «Заразні хвороби тварин: сучасні методи діагностики, лікування та профілактики», присвяченої 25 річниці створення кафедри мікробіології, вірусології та епізоотології  ЖНАЕУ, 29 – 30 жовтня 2015 року ‒ 2 чол.; Міжнародній науково-практичній і навчально-методичній конференції «Актуальні проблеми ветеринарної медицини та шляхи їх вирішення» 21-22 жовтня 2015 р. ХДЗВА ‒ 1 чол.; Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми емерджентних хвороб тварин: молекулярна епізоотологія, експрес-діагностика та біобезпека», присвячена 150-річному ювілею від дня народження видатного вченого Дедюліна О.В. 6‒10 червня 2016 року, м. Одеса ‒ 1 чол; ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека» 12‒13 травня 2016 року ‒ 1 чол.
Також студенти гуртка брали участь у роботі VIIІ Міжнародного форуму «Комплексне забезпечення лабораторій», Київ 20‒22 жовтня 2015 р. 
у рамках Форуму спеціальні програми: «Дні ветеринарної медицини» відбулася IV-та науково-практична конференція «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів»; Міжнародної виставки ефективного тваринництва та птахівництва AGRO ANIMAL SHOW-2016; Східноєвропейського молочного конгресу 2016.
Наукові роботи Галатюк О.О. «Аналіз показників безпечності та якості бджолиного обніжжя України» та Титаренко Я. М. «безпечність та якість сирого товарного молока за бовікольозної інвазії» взяли участь у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галузями: Біологічні науки та Ветеринарна медицина, ФВМ 16 грудня 2015 року. Автори були нагороджені грамотами за активну участь у І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук ‒ 2015.
За зайняте 3-тє місце у 1 етапі Фестивалю студентської науки-2016 почесною грамотою нагороджена староста Бутько Т.В. і керівник Меженська Н.А. наукового гуртка «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів».

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook