Гуманітарії успішно пройшли «Школу першокурсника»

10 серпня 2016 року

     10 серпня 2016 року на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся тренінг «Школа першокурсника», де студенти вчорашні школярі  змогли познайомитися з університетом, факультетом.

     Традиційно «Школу першокурсника» розпочав декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук. Він розповів про структуру факультету, особливості проходження ознайомлюваної літньої практики, про змістовне дозвілля майбутніх соціальних педагогів і філологів, а також звернув увагу на дотримання дисципліни та порядку в гуртожитку, протипожежну безпеку, підтримання комфортних умов проживання.

     До першокурсників гуманітарно-педагогічного факультету завітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він привітав першокурсників зі вступом до Національного університету біоресурсів і природокористування України, підкресливши престижність і потрібність гуманітарних спеціальностей в сучасному світі. Станіслав Ніколаєнко закцентував на тому, що університет уже 119 раз відчинив свої двері для першокурсників, а гуманітарно-педагогічний факультет має досить тривалі традиції. До речі, Станіслав Миколайович свого часу здобув педагогічний фах саме на цьому факультеті.

     Як і де розвивати свої здібності, навчитися гарно декламувати, співати, танцювати першокурсникам розповіла завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк.

     

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх ознайомила першокурсників з особливостями організації освітнього процесу в університеті, розповіла про академічну мобільність.

     Про первинну профспілкову організацію студентів НУБіП України, напрями її діяльності розповів Олексій Муравський, наголосивши, що мета студентської профспілки представництво, здiйснення та захист навчальних, соцiально-економiчних прав та iнтересiв своїх членiв. Голова Студентської організації НУБіП України Дар’я Кендус розкрила можливості для розвитку та самореалізації кожної особистості і запропонувала спробувати себе у студентському самоврядуванні, різноманітних гуртках, секціях, клубах та центрах за інтересами.

     Не оминули увагою й виховну складову навчально-виховного процесу в університеті, з якої ознайомили представники ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Вікторія Лех і Дар’я Ходій. Спортивні секції, абонементні групи, спортивні заходи, досягнення спрезентував завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко.

     Потому першокурсники спеціальності «Соціальна робота» пройшли тестування для визначення рівнів комунікативної компетенції з іноземної мови. За його результатами буде створено групу з поглибленим вивченням англійської мови.

     Особливістю цьогорічної школи першокурсника була присутність батьків, які із зацікавленням слухали, ставили питання. 

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook