Вступна кампанія - 2016: приймальна комісія розглянула стан надходження оригіналів від абітурієнтів

3 серпня 2016 року

 3 серпня на традиційному засіданні приймальної комісії обговорили хід вступу на ОС «Бакалавр» та «Магістр». Та перш, ніж перейти до конкретики по кожному факультету, ректор Станіслав Ніколаєнко говорив про нагальні проблеми в цілому. Зокрема, в масштабах країни, зазначив він, треба ще п’ять-сім тисяч місць держзамовлення. Наприклад, на сьогодні налічується близько півтисячі лісових господарств, а лісівників замовили лише 200. На всі агарні виші, які здійснюють підготовку фахівців економічних спеціальностей, держзамовлення складає 30 місць. І це нонсенс. Ще одна проблема, викликана системною помилкою цьогорічного вступу, - маса абітурієнтів, рекомендованих до зарахування, не приносять оригінали документів про освіту. До того ж на їхні місця не можливо нікого зарахувати. 

 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зазначив, що шокуючою є ситуація із держзамовленням у наших відокремлених підрозділах. Наприклад, у Бережанському агротехнічному інституті воно на рівні 31. Не краща ситуація і в Ніжинському агротехнічному інституті. Традиційно найбільш постраждали економічні спеціальності, додав він.
 
Інформацію про хід надходження заяв від вступників на заочну форму навчання надав відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. На сьогодні їх налічується 962, з них 764 на базі молодшого спеціаліста, решта – від випускників шкіл. Але про успіхи говорити зарано, адже поки що оригіналів немає. Тривають вступні випробування до магістратури. Так, учора їх здавали 800 вступників, сьогодні – ще 600. До 15 серпня охочі навчатися в магістратурі за заочною формою мають можливість подати відповідні документи. З 16 по 21 серпня для них пройдуть вступні іспити.
 
Потому декани факультетів та директори ННІ доповіли про стан справ із надходженням оригіналів на бакалаврські програми. Нагадуємо, що 5 серпня, у п’ятницю, о 18:00 годин спливає термін їх подачі.
 
Відомо, що на сьогодні 210 абітурієнтів виявили бажання навчатися за контрактом. Однак, як зауважив ректор Станіслав Ніколаєнко, цю роботу слід активізувати.
 
 
 
 
Вступна кампанія розпочалася і для охочих навчатися в аспірантурі та докторантурі. Про це повідомив перший проректор Ігор Ібатуллін. Триватиме вона до 30 серпня.
 
На завершення начальник навчального відділу Оксана Зазимко нагадала про старт 8 серпня школи першокурсника та 9 серпня літнього вирівнювального семестру.  
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook