Підсумовуємо результати 69-ої Всеукраїнської наукової студентської конференції на агробіологічному факультеті

14 квітня 2016 року

    2 - 3 березня на агробіологічному факультеті було проведено 69-у Всеукраїнську наукову студентську конференцію агробіологічного факультету «Роль науки у формуванні фахівця АПК». У роботі конференції прийняли участь понад 270 учасників з НУБіП України та гості з ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва, Вінницького національного аграрного університету та Уманського національного університету садівництва.

    Перед молодими науковцями виступили проректор з навчальної і виховної роботи Кваша М.С., декан агробіологічного факультету Забалуєв В.О., завідувачі та викладачі кафедр, які акцентували увагу, що наукова робота сьогодні є необхідною складовою формування висококваліфікованого фахівця. Справжня освіта полягає не лише в отриманні знань, а й розумінні та вмілому їх використанні.
     Молоді науковці презентували свої доповіді на п’яти секціях: «Агрономія», «Агрохімія і ґрунтознавство», «Плодоовочівництво і виноградарство», «Селекція і генетика», «Хімія».
    Наукові доповіді були присвячені актуальним і сучасним тематикам в галузі рослинництва, проведених студентами агробіологічного факультету НУБіП України та провідних аграрних закладів освіти, що займаються дослідженнями проблем агрономії. Водночас популярністю у студентів користувалася секція «Хімія». І не дивно, адже науковий прогрес не стоїть на місці, і саме досягненням хімічної науки належить чільне місце в цьому процесі. На секційному засіданні було представлено 43 доповіді студентів 1-4 курсів ННІ лісового та садово-паркового господарства, ННІ енергетики автоматики та енергозбереження і факультетів: агробіологічного, тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, механіко-технологічного, захисту рослин, біотехнологій та екології.
     Всі доповіді були змістовними, цікавими, вражали своєю оригінальністю, науковою новизною та високим рівнем викладу матеріалу.
   Участь в обговоренні кожної з секцій взяли як самі студенти-учасники конференції, так і науковці агробіологічного факультету. За результатами конференції були визначені переможці, які нагороджені дипломами I-III ступенів.
    Участь у конференції залишила позитивні враження у студентів та науковців. Декан агробіологічного факультету Забалуєв В.О. запросив студентів і колег вже восени цього року взяти участь у наступній ювілейній 70-ій конференції.

     

  За результатами конференції було видано тези доповідей, з якими можна ознайомитись на сайті http://dspace.nubip.edu.ua:8080/jspui/bitstream/123456789/2141/1/Zabalye...

Відповідальний секретар оргкомітету,
доцент кафедри овочівництва Бобось І.М.,
відповідальний за верстку тез доповідей,
асистент кафедри овочівництв
а Матвієнко А.І.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook