Першокурсники факультету ветеринарної медицини обговорювали фізичні принципи наномедицини

17 листопада 2015 року

     12 листопада 2015 р. в Офісі Програми імені Фулбрайта у Києві пройшов семінар “Physical Principles of Nanomedicine” (“Фізичні принципи наномедицини”). Його модератором виступив професор кафедри фізики Національного університету біоресурсів і природокористування України Юрій Посудін.

     Участь у семінарі взяли студенти факультету ветеринарної медицини, які навчаються у НУБіП за англомовними програмами. Свої доповіді представили першокурсники Марина Михальчук, Анна Калініна, Інга Злобіна, Катерина Баликіна, Анастасія Лесів, Анна Волосовець та інші.

     Обговорювалися основні аспекти наномедицини, нанофільтрації, синтезу наночастинок та вплив наночастинок на здоров'я людини. Зокрема, наномедицина охоплює такі розділи, як стеження, виправлення, конструювання та контроль над біологічними системами людини на молекулярному рівні за допомогою розроблених нанопристріїв та наноматеріалів. Останнє дають змогу проводити діагностику та лікування, знищувати патогенні мікроорганізми, відновлювати пошкоджені органи тощо. І хоча більшість напрямків наномедицини існує поки що як проекти, є надія, що запропоновані методи стануть доступними для випускників факультету ветеринарної медицини у їх професійній діяльності вже в найближчому майбутньому.

Юрій Посудін
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook