Економічний факультет

Наукова діяльність

Науково-дослідна робота на факультеті здійснюється у рамках комплексної теми ПФ НУБіП України «КАТУ» НАУ по розділу «Наукове забезпечення галузей агропромислового комплексу Криму, розробка і удосконалення технології виробництва і переробки сільськогосподарської продукції у нових умовах господарювання».

Основні дослідження проводяться по розділу «Розробка і наукове обґрунтування основних напрямків реформування АПК Криму у сучасних умовах виробництва».

Розробка і обґрунтування рекомендацій по організації і підвищенню економічної ефективності виробництва різних видів с.-г. продукції є частиною даного комплексного наукового дослідження. По цьому напрямку працює найбільш численна група співробітників кафедр факультету.

Проблемою удосконалення системи управління АПК в умовах радикальної економічної реформи зайнятий дослідний колектив, який очолює доктор соціології, професор П.А. Хрієнко.

Розробка методів групового аналізу і одержання аналітичних рішень математичних моделей соціально-економічних процесів і явищ є предметом досліджень доктора технічних наук А.В. Степанова.

Кафедрою економіки та організації підприємств АПК був укладен договір про організацію філії кафедри економіки та організації підприємств АПК ЮФ НУБіП України «КАТУ» на базі ТОВ «Осавіахім» Сімферопольського району АР Крим.

Кафедра бухгалтерського обліку та аудиту є випускаючою за спеціальністю "Облік та аудит". Основні напрямки досліджень кафедри зосереджені на проблемах вдосконалення навчально-аналітичної та аудиторської роботи в аграрних підприємствах в ринкових умовах господарювання.

Університет підтримує тісні зв'язки з Гентським університетом (Бельгія), Університетом ім. Гумбольдта (Німеччина), Вагенингенським університетом (Нідерланди). За останні п'ять років на базі університету проведено три міжнародні навчальні й наукові конференції. Щорічно навчально-виробничі практики за кордоном проходить близько 300 студентів і аспірантів.

Факультет підтримує зв’язки з навчальними і науковими закладами США, Франції, Німеччини, Бельгії, Росії. Викладачі факультету проходять стажування у провідних університетах країн Західної Європи.

Кожний рік найбільш підготовлені студенти факультету проходять 2-х місячне стажування у фермерських господарствах Франції і Німеччини, а значна частина — виробничу практику в фермерських господарствах Великої Британії і Ірландії.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook