Ткаченко Любов Володимирівна

НУБіП України, факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 Закінчила у 1982 р. Київський інститут харчової промисловості  (нині НУХТ)  за спеціальністю інженер –технолог бродильних виробництв.

 Після закінчення інституту з 1982 р. по 2011 р. працювала в Українському  науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів на посадах інженера, молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, старшого наукового співробітника, завідувачки лабораторією, завідувачки відділом технології продуктів бродіння та мікробного синтезу.

 У 2000 році захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.05 Технологія продуктів бродіння. Вчене звання «старший науковий співробітник  АС№004300»  отримала у 2005 році .

 2007-2016 рр.  працювала за суміщенням на посаді доцента кафедри біотехнології  ІПДО НУХТ.

 З 2011 по 2020 рік – доцент кафедри технології ресторанного господарства Київського торговельно-економічного університету.

 У 2023 році працювала на посаді  доцента кафедри готельно-ресторанної  справи та туризму ННІ неперервної освіти  і туризму Національного університету біоресурсів та природокористування України

 З 16.09.2024 р. – доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.

 Сфера наукових інтересів; удосконалення біотехнології етанолу з різних видів цукро і крохмалевмісної сировини; технологія напоїв оздоровчого призначення; розвиток енології та еногастрономія в Україні.

 Наукові  праці: автор  понад 200 наукових та науково-методичних праць, у тому числі 3монографії, 34 науково-методичні видання,  12 патентів. Брала безпосередню участь у розробленні та затвердженні  11 ДСТУ, 4 СОУ та   З Технічних регламентів.

 Нагороджена  «Знак пошани» Мінагрополітики, посвідчення № 8170  від 1.10.2009 р.

 Приймає активну участь в роботі міжнародних конференцій, форумів та бізнес–зустрічей з доповідями щодо актуальних проблем технологій безалкогольних напоїв, пива та крафтових напоїв.

 Є членом журі щорічного Всеукраїнського професійного  дегустаційного конкурсу INDEPENDENT CRAFT.

 

Підвищення кваліфікації:

  • Інститут біології та охорони навколишнього середовища Поморської Академії в м. Слубск, Польша, 8-12 січня 2020 р. (сертифікат)курс навчальних вебінарів «Початок та практика роботи у Microsoft Teams», в рамках спільної з компанією Microsoft програми щодо знайомства з можливостями хмарних сервісів для організації дистанційного навчання. «Удосконалена професійна компетентність»  (обсяг 18 годин).  Сертифікат від 6.20.2020 р.
  • Підвищення кваліфікації  за програмою «Домедична допомога  у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану  та експертів- дорадників», 10.04-14.04 2023, 30 год., м. Київ, НУБіП України, Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС00493706/004312-23);
  • Підвищення кваліфікації «Охорона праці у закладах вищої освіти», з 02.05.2023 р. по  9.05.2023 р.,   Свідоцтво про підвищення кваліфікації
  • Всеукраїнський  науковий  семінар  «Система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР) у закладах ресторанного господарства» 20-23 червня 2023 р. (0.5 кредитів ЕСТS) ( Сертифікат).
  • Підвищення кваліфікації «Методика створення та використання е-ресурсів у навчальному процесі». 23.10 – 4.11 2023 р. Свідоцтво СС 00493706/020622-23, (2 кредита ЕСТS).
  • ІV міждисциплінарний симпозіум opinionleaders нутриціології та дієтології «Харчування як епігенетичний ключ: від фетального програмування до здорового довголіття»17-18 лютого 2024 р.

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook