Маємо ефективно провести вступну кампанію

1 липня 2015 року

     1 липня відбулася нарада деканів факультетів та директорів навчально-наукових інститутів.

     Центральним питанням на ній була підготовка до проведення вступної кампанії 2015 року. Перший проректор Ігор Ібатуллін наголосив, що від роботи приймальної комісії залежить кількість студентів, а отже і робочі місця. Поки що ми немаємо показників цьогорічного держзамовлення. За попередньої інформацією воно може знизитися на 10-20%. Сподіваємося, найближчим часом обсяги держзамовлення будуть нам доведені. Ця ситуація спонукає мобілізувати всі резерви і активно провести профорієнтаційну роботу. Маємо максимально заповнити ліцензований обсяг.

     Окрім цього, ми повинні пам’ятати, що приймальна комісія – це обличчя університету. Щоденно слідкувати за її роботою мають усі керівники структурних підрозділів. Перший проректор окремо наголосив на неприпустимості нестатутних відносин під час вступної кампанії. Велика увага до вступу буде і з боку правоохоронних органів.

     Ігор Ібатуллін прокоментував і підготовку проектів науково-дослідних робіт до конкурсного відбору МОН України, які плануються до виконання у 2016 р. за рахунок коштів державного бюджету. А начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко зауважив, що на сьогодні 66 кафедр не мають тематик, які фінансуються з держбюджету. Це половина загальної кількості кафедр університету. Для того, аби виправити ситуацію і допомогти науковцям належно оформити та подати проекти НДЧ повторно проведе семінар-навчання. Він відбудеться 6 липня, у понеділок, в аудиторії 228 корпусу №10. Початок о 10 годині.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко поінформувала про завершення виготовлення дипломів. Кожен випускник повинен буде заплатити за свій диплом 14 гривень і 18 – за додаток до нього. Додаток буде видрукований на дванадцяти аркушах, двома мовами лише після того, як запрацює відповідне програма в Єдиній державній базі з питань освіти. Реквізити банку для оплати за дипломи передані деканам факультетів і директорам ННІ. Окрім того, отримувати диплом має кожен студент особисто та розписуватися при цьому в журналі видачі.

     Говорячи про хід перевірки готовності факультетів та ННІ до нового навчального року, начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх зазначила, що робочі плани, навчально-методичні комплекси не скрізь готові. Ця робота повинна бути завершена до 6 липня. Особлива увага – стану матеріально-технічного забезпечення кафедр, лабораторій і аудиторій.

     Про організацію поселення студентів першого курсу та стан проплати за поселення студентів старших курсів доповів голова студмістечка Сергій Стецюк. Він зазначив, що спільно з деканами і директорами повинен бути складений перелік кімнат, в які планується поселяти першокурсників і, за необхідності, провести в них поточні ремонти.

     Продовжується і обговорення кандидатур видатних вчених, фундаторів університету, які будуть увіковічені на університетській Алеї Слави. Першим з них безумовно буде Микола Чирвинський, інженери-механіки запропонували Петра Василенка, захист рослин – Володимира Пересипкіна, тваринники – Павла Пшеничного, агробіологи – Петра Власюка, ветеринари – Антона Скороходька, енергетики – Івана Мартиненка, лісники – Євгена Алексєєва. Ректорат чекає на пропозиції від усіх факультетів та інститутів.

    

Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook