Участь НПП факультету енергетики та електротехніки у професійному вебінарі «Інтеграція відновлювальних джерел енергії до мереж ОЕС України»

18 квітня 2024 року

117 квітня 2024 року відбувся вебінар «Інтеграція відновлювальних джерел енергії до мереж ОЕС України» за участі голови правління Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) Андрія Конеченкова та її представників. В даному вебінарі взяли участь НПП факультету енергетики та електротехніки.   

Місія УВЕА - через ефективну участь в процесах прийняття політичних рішень сприяти реалізації національної політики, міжнародних стратегій та ініціатив, спрямованих на посилення розвитку вітроенергетичних ринків, інфраструктури і технології в Україні та в світі.

23З моменту свого створення асоціація присвятила свою діяльність широкомасштабному розвитку вітроенергетики в Україні, залученню середнього та малого бізнесу в даний процес. УВЕА пропагує вітроенергетику як екологічно чистий, надійний інструмент для забезпечення енергетичної безпеки і незалежності України.

45Як зазначив модератор заходу Андрій Конеченков, асоціація продовжує розкривати особливості інтеграції генерації з відновлюваних джерел енергії, зокрема з вітрової енергетики, до електричних мереж об’єднаної енергосистеми України. Один із минулих вебінарів УВЕА на схожу тематику викликав дуже багато зацікавленості та запитань, тому ми вирішили, приділити даному питанню ще трішки уваги та ще раз в деталях обговорити особливості розробки і специфіку виконання техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) на підключення до мережі, Grid Code Compliance Study, різні типи електротехнічних розрахунків і, традиційно, юридичні аспекти, які варто брати до уваги при приєднанні Вашого об’єкта до мережі. На цей раз ми познайомимо Вас з експертністю і досвідом таких компаній-членів УВЕА як DMCС та INTEGRITES, юридичною фірмою-співавтором цьогорічного Огляду вітроенергетичного ринку України – зазначив голова правління УВЕА Андрій Конеченков.

Спікерами вебінару були: 

- Олексій Фелів, керуючий партнер та голова практики енергетики юридичної фірми INTEGRITES;

- Сергій Даців, старший юрист практики енергетики юридичної фірми INTEGRITES;

- Андрій Захаров, провідний інженер, експерт по ВДЕ, DMCC-Engineering.

67В рамках вебінару з провідними експертами даних компаній обговорили ключові виклики та особливості, з якими стикаються українські вітроенергетичні компанії в рамках процедури приєднання ВЕС до електроенергетичних мереж.  

89Взявши участь у вебінарі, учасники дізнались про останні тенденції в розрахунках електричних режимів при приєднанні ВЕС, вплив на мережу в разі приєднання ВЕС разом з установкою зберігання енергії (УЗЕ),  а також ознайомились з практичним досвідом даних електроінжинірингових компаній з цього питання, який стане у нагоді усім девелоперам вітроенергетичних проєктів в Україні.

1011Враховуючи досвід інжинірингових компаній, доповіді спікерів та їх презентації, варто зазначити, що дані матеріали будуть корисними та доцільними при викладанні спеціальних фахових дисциплін у підготовці фахівців зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», зокрема при викладанні освітніх компонентів магістерського рівня «Електроустановки і системи електропостачання», «SMART GRID в електроенергетиці», «Енергозбереження та використання поновлювальних джерел енергії», «Проектування систем відновлювальної енергетики», а також навчальних дисциплін бакалаврського рівня «Засоби та обладнання відновлювальних джерел енергії», «Основи екології виробництва, розподілу і використання електричної енергії», «Енергоощадність та альтернативні джерела енергії».

Дякуємо голові правління Української вітроенергетичної асоціації та спікерам за цікаві та змістовні доповіді!!!

Деканат факультету енергетики та електротехніки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook