В Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Стратегії, інновації, проблеми підприємництва, торгівлі та маркетингу»

15 березня 2024 року
     14 березня 2024 року в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Стратегії, інновації, проблеми підприємництва, торгівлі та маркетингу». Співорганізаторами наукового заходу виступили: представники економічного факультету та факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України.
     Перед початком заходу гості мали нагоду оглянути матеріально-технічну базу коледжу, зокрема оновлений стадіон та котельню. Оглянувши територію та переглянувши світлини з наслідками часткових руйнувань, яких зазнав коледж у ході російської агресії у лютому-березні 2022 року, колеги відмітили позитивні зміни, які відбулися у коледжі.
   
     Розширений формат проведення конференції дозволив урізноманітнити тематичні напрями, охопити різні сфери професійної підготовки майбутніх фахівців з підприємництва, торгівлі та маркетингу, також зрозуміти інноваційні підходи, зокрема: інновації в маркетингових стратегіях та інструментах; досвід та перспективи розвитку в Україні; менеджмент якості бізнес-досліджень та кампаній; інноваційні ІТ-рішення в галузі маркетингових та бізнес технологій; сталий розвиток підприємницької, торговельної, маркетингової діяльності компаній; правові основи захисту прав споживачів; процеси та інструменти маркетингу та підприємництва: теоретичні основи, моделювання та їх розвиток.

 

     Роботу конференції відкрив голова організаційного комітету, к. пед. наук, доцент, директор Ірпінського ФК НУБіП України Дмитро Костюк. Дмитро Андрійович подякував Збройним силам України за можливість проведення таких заходів, згадав про загиблих захисників України, що навчалися та працювали в стінах Ірпінського ФК НУБіП України, та запропонував учасникам конференції вшанувати їх пам'ять хвилиною мовчання. У своїй промові директор звернув увагу на те, що сьогодні, як ніколи, важливо для українського бізнесу знаходити нові стратегії та інноваційні шляхи розвитку в умовах невизначеності та викликів, пов'язаних з війною. Побажав усім цікавих доповідей та продуктивних дискусій.
     Завідувач кафедри маркетингу і міжнародної торгівлі НУБіП України, професор Валерій Бондаренко привітав учасників конференції, побажав наукових здобутків та плідної роботи. У своїй доповіді «Виробництво та експорт зернових в умовах воєнного стану 2023 року» Валерій Михайлович акцентував увагу на подальшій диверсифікації логістичних перевезень українського збіжжя, але при цьому основним та найбільш доцільним видом транспортування агропродовольства повинен залишатися морський транспорт.
 
     Віталій Радько, професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності НУБіП України, доктор економічних наук, звернувся до учасників з вітальною промовою. Темою виступу пана В. Радька стали «Сучасні тренди розвитку підприємницької діяльності в аграрній сфері». У контексті обговорення трендів підприємницької діяльності доповідач звернув особливу увагу на ключові чинники, що визначають успіх у цій галузі. Зокрема, він наголосив на важливості забезпечення високої якості продукції, дотримання вимог безпеки та впровадження інноваційних технологій у виробничі процеси. Доповідач закликав молодих фахівців та студентів, присутніх на конференції, зосередити свої зусилля на цих ключових аспектах у своїй майбутній професійній діяльності, адже саме вони є запорукою процвітання та розвитку підприємництва в агросекторі.
 
     Також з вітальним словом до учасників конференції звернулася Валентина Яворська, доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності НУБіП України, кандидатка економічних наук, яка привітала учасників конференції з такою чудовою можливістю продемонструвати свої знання й наукові здобутки, побажала успіхів у навчанні та швидкої перемоги. Крім того, пані Валентина представила власні науково-практичні розробки, присвячені перспективам розвитку біржової торгівлі деривативами та криптовалюти на макро- та мегарівнях в Україні. Її доповідь на тему: «Перспективи розвитку біржової торгівлі в Україні», безперечно, збагатила програму конференції актуальними питаннями функціонування біржового ринку в умовах цифрової трансформації економіки.
     Особливу увагу присутніх привернув виступ Сергія Нікітченка, доцента кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидата економічних наук. Пан С. Нікітченко представив доповідь на тему «Життєвий шлях видатного українського підприємця Олексія Кириловича Алчевського». Цей виступ справив неабияке враження на присутніх, адже доповідач у захопливій формі розкрив аудиторії цікаві факти з біографії видатного промисловця та мецената ХІХ століття.
     Велику зацікавленість викликав виступ Олени Нагорної, доцента кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі НУБіП України, кандидата економічних наук. Олена Вікторівна представила доповідь на актуальну тему «Маркетинг і війна: тренди, реалії та можливості». Доповідачка навела яскраві приклади вдалого застосування маркетингу в умовах війни, окреслила перспективні тренди та надала слухачам практичні рекомендації щодо ефективного управління маркетинговою діяльністю в скрутних реаліях сьогодення.
     Перед присутніми виступила Ольга Берюх, викладачка фахових дисциплін Боярського фахового коледжу НУБіП України. Пані О. Берюх розпочала свій виступ із вітального слова, в якому щиро подякувала організаторам за можливість долучитися до такого важливого наукового заходу. Вона наголосила, що проведення подібних конференцій є надзвичайно важливим для розвитку підприємницької думки, обміну досвідом та формування нових бізнес-ідей.
      У рамках пленарного засідання конференції відбувся цікавий виступ студентки Відокремленого структурного підрозділу «Боярський фаховий коледж НУБіП України» Анастасії Борзенкової. Разом зі своїм науковим керівником, викладачкою Людмилою Алєксовою, Анастасія представила доповідь на тему «Використання штучного інтелекту в освітньому процесі Боярського фахового коледжу НУБіП України». Доповідачка розповіла про позитивний досвід інтеграції рішень на основі штучного інтелекту в освітній процес коледжу.
     Конференція «Стратегії, інновації, проблеми підприємництва, торгівлі та маркетингу» продовжилася секційними засіданнями, під час яких були представлені цікаві доповіді студентів та викладачів на актуальні теми підприємництва, торгівлі та маркетингу.

 

 

 

 

     Обмін думками та досвідом виявився надзвичайно корисним для всіх учасників, адже були обговорені найновіші досягнення та інновації в цих галузях. Було приділено увагу ролі наукових досліджень у розробці нових стратегій підприємництва, торгівлі та маркетингу, а також в оптимізації бізнес-процесів. Тематики виступів охоплювали такі питання, як стратегії виходу на нові ринки, інноваційні маркетингові інструменти, проблеми захисту прав споживачів, стандартизація та регулювання підприємницької діяльності та багато іншого. Захід отримав позитивні відгуки від учасників, оскільки надав нові ідеї, рішення та перспективи для подальшого розвитку підприємництва, торгівлі та маркетингу в Україні.
     В цілому, доповіді викликали величезну зацікавленість у присутніх. Відбулося жваве обговорення та дискусія. Доповідачі дали вичерпні змістовні відповіді на запитання.
     Організаційний комітет висловлює подяку керівництву університету, керівникам секцій, які допомагали в організації та проведенні конференції в такий нелегкий для країни час. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з економічним факультетом та факультетом аграрного менеджменту НУБіП України та всіма учасниками конференції.
Бажаємо всім мирного неба, гарного настрою, успіхів у науковій та професійній діяльності!
Ірина Вінник,
голова циклової комісії маркетингу,
торгівлі та харчових технологій,
Андрій Сиротенко,
викладач фахових дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook