Про досвід навчання в швейцарському університеті з перших уст

9 січня 2024 року
   Завдяки великій цілеспрямованості та працьовитості другокурсниця економічного факультету Олександра Ільчук здобуває фах за освітньою програмою “Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу” спеціальності “Облік і оподаткування” та проходить навчальне стажування за програмою Mobilität Program в Університеті м.Цюріха (Швейцарія).
    Під час осіннього семестру 2023/2024 навчального року, за щирої підтримки викладачів й користуючись матеріалами навчального порталу eLearn, Олександра старанно вивчила всі предмети у нашому університеті ("Економікс", "Статистика", "Бухгалтерський облік", "Фінанси", "Менеджмент" й "Економіка підприємства") й успішно здала зимову сесію. А у швейцарському вузі було завершено вивчення наступних дисциплін: "Personal Branding and Digital Marketing", "Business & Society", "Financial Statement Analysis", "Change Management". Викладання було німецькою та англійською мовою. Для підвищення рівня німецької мови Олександра відвідувала курси: Fertigkeitentraining B2-C1: Deutsch sprechen, lesen, schreiben, hören. При цьому, на екзаменах з дисциплін, що викладалися німецькою мовою, іноземним студентам дозволяли використовувати словники.
 
   «Головною відмінністю навчання у Швейцарії є те, що у студентів немає постійних організованих груп; тому на кожному предметі виникає потреба спілкуватися з безліччю нових людей з усього світу. Зокрема серед моїх друзів були студенти з таких країн, як Австрія, Албанія, Австралія, Франція... Важливо, що основний акцент з боку викладачів робиться саме на мотивації й стимулюванні самодисципліни студентів, які самостійно обирають предмети і графік їх вивчення. Майже вся «домашня робота» виконується у вигляді певного командного проекту з однодумцями, такими ж студентами, які опановують разом з вами даний курс» - розказує Олександра.
   Ще особливо подобається дівчині активна пропаганда введення здорового способу життя й різноманіття спортивних активностей серед студентства!
 

     «У Швейцарії всіх студентів заохочують до спорту, молоді доступні безліч безкоштовних спортивних секцій. Швейцарці переконані, що студенти мають бути не тільки розумними та успішними, а й здоровими, тому велику роль приділяють саме спорту. Під час семестру я відвідувала йогу та пілатес» - продовжує ділитися своїм досвідом Олександра.
   Звичайно, навчатися паралельно в Україні та закордоном не просто, але оптимізм й націленість на успіх у поєднанні з сильним характером, допомагають Олександрі все встигати і бути однією з найкращих студенток НУБіП України!

Тетяна Куць,
заступник декана економічного факультету
з міжнародної діяльності
 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook