Науковці факультету тваринництва та водних біоресурсів – активні учасники вирішення проблем рибної галузі України

1 березня 2015 року

     Вирішення проблем рибного господарства держави, яким опікується Державне рибне агентство України, має відбуватися через встановлення причин зниження біо- та рибопродуктивності водойм, збереження різноманіття іхтіофауни, а також через організацію та здійснення біомоніторингу водних екосистем. Це дозволить підвищити рівень наукового забезпечення рибництва і впровадження досягнень науки та передового досвіду у рибогосподарське виробництво. 

     Науковці університету активно беруть участь у державних програмах моніторингу екологічного стану водойм рибогосподарського призначення. Йдеться також і про удосконалення існуючих та розробку нових методів штучного відтворення цінних гідробіонтів, створення й утримання колекційних стад рідкісних та зникаючих видів водних організмів. А ще долучаються до підготовки та перепідготовки висококваліфікованих кадрів для галузі.     

     В Державному рибному агентстві України відбулося чергове засідання науково-промислової ради, постійним членом якої є кафедра гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів.

     Відкрив і проводив засідання голови Держрибагентства України Олег Николенко. Він наголосив на важливості для рибного господарства об’єктивних і достовірних результатів, що надають українські науковці рибній галузі.

     Учасники ради підбили підсумки науково-дослідних, науково-промислових і пошукових робіт наукових установ щодо спеціального використання водних біоресурсів внутрішніх водойм і морів України та затвердили звіти за минулий рік і наукові програми на поточний.

       Наукові програми науково-дослідних, науково-промислових і пошукових робіт були представив начальник Управління аквакультури, використання водних біоресурсів та міжнародного співробітництва Державного агентства рибного господарства України Андрій Чуклін.

       Багато цікавих питань викликав виступ нашого випускника – заступника начальника Управління аквакультури, використання водних біоресурсів та міжнародного співробітництва Василя Плічка. Доповідач розповів про порядок використання водних біоресурсів та економічні наслідки від впливу суб’єктів господарювання.

     Завідувач кафедри гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів нашого університету Петро Шевченко запропонував провести зариблення водойм України гібридом білого і строкатого товстолобів, провести науково-дослідні лови в акваторіях природно-заповідного фонду. Крім цього, планується залучити студентів 3-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів до проведення науково-дослідних іхтіологічних робіт на внутрішніх водоймах України під час технологічної практики у квітні-травні цього року.

    


     Також науково-промислова рада Держрибагенства України розглянула і затвердила програму дослідних робіт на 2015 р. щодо виконання завдання «Розробка біологічних обґрунтувань та режимів рибогосподарського використання водойм комплексного призначення України», підготовлену навчально-науково-виробничою лабораторією біопродуктивності водойм та рибогосподарської екології кафедри гідробіології та іхтіології НУБіП України.

Петро Шевченко,
завідувач кафедри гідробіології та іхтіології

 

 

 

 

 

 

 


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook