Оновлення навчальної лабораторії механізації лісогосподарських і садово-паркових робіт на базі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

19 травня 2023 року
  16 травня 2023 року відбулась важлива подія для Бережанського агротехнічного інституту – оновлення лабораторії механізації лісогосподарських і садово-паркових робіт зі зразками новітнього інструментарію від ТОВ «Андреас Штіль» в Україні.
  Прискорення темпів розвитку технологій у світі ставить постійні виклики перед виробниками різноманітної техніки щодо удосконалення власних виробництв. Поряд з тим важливим є і ознайомлення майбутніх користувачів інструментарію, який виробляється для професійної діяльності із технічними новинками та перспективними напрямками розвитку виробництв. Тому, у контексті важливості забезпечення розвитку професійних компетентностей студентів спеціальностей 205 «Лісове господарство», 206 «Садово-паркове господарство» та 208 «Агроінженерія», проводяться спеціальні заходи щодо покращення професійної кваліфікації майбутніх випускників. Керівництвом та НПП інституту проводяться регулярні міроприємства щодо покращення матеріальної бази для практичної підготовки студентів.
  У рамках цієї роботи адміністрація ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» продовжує співпрацю з ТОВ «Андреас Штіль» в Україні стосовно проведення спільних заходів та регулярного оновлення лабораторії механізації лісогосподарських і садово-паркових робітсучасними зразками моторизованого та ручного інструменту. Так, 16 травня 2023 року на базі агроінженерного факультету інституту відбулось оновлення однієї з найкращих навчальних лабораторій нашого закладу, де представлено більше сорока зразків сучасних інструментів для виконання лісогосподарських та садово-паркових робіт від всесвітньовідомого виробника професійної техніки STIHL.
  Оновлення лабораторії розпочиналось із вітальних слів директора інституту Мирона Жибака. Після цього для студентів агроінженерного факультету продукт-менеджером ТОВ «Андреас Штіль» Іваном Сугейком було презентовано історію, тенденції та сучасні напрямки розвитку ручного та моторного інструменту.
 
  У ході демонстраційної частини заходу Іваном Сугейком разом із регіональним менеджером ТОВ «Андреас Штіль» Зимою Андрієм було представлено бензо-, електро- та акумуляторну техніку виробництва фірми STIHL та продемонстровано їх роботу. При цьому всім охочим присутнім також було надано можливість попрацювати із цим сучасним інструментарієм та практично оцінити його роботу.
  По завершенню практичної частини заходу адміністрацією Бережанського агротехнічного інституту за участі студентів та представників ТОВ «Андреас Штіль» презентовано склад оновлення лабораторії механізації лісогосподарських і садово-паркових робіт та озвучено основні переваги та технічні параметри новинок обладнання лабораторії. Під час проведення заходу представниками ТОВ «Андреас Штіль» надано відповіді на всі запитання студентів, адміністрації та гостей міроприємства.
 
  На оновленні лабораторії агроінженерного факультету були присутні не тільки студенти та викладачі інституту, але і співробітники філії «Бережанське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» та інші зацікавлені особи, котрі мали змогу побачити та апробувати сучасну бензо-, електро- та акумуляторну техніку.
 
 
  Надалі, на лабораторних заняттях, студенти матимуть змогу продовжувати ознайомлення та працювати із сучасними зразками техніки, яка використовується під час лісозаготівель та садово-паркових робіт, що сприятиме підвищенню якості освітнього процесу. Сучасна матеріально-технічна база створює умови для кращого досягнення основних цілей освітніх програм, а саме забезпечення сучасного рівня підготовки фахівців, які будуть здатними вирішувати виробничі питання зі створення, вирощування, догляду, формування лісових і зелених насаджень, їх інвентаризації та проектування господарських заходів, використання лісових ресурсів, арбористики, топіарного мистецтва та заготівлі деревини.

  Адміністрація ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», науково-педагогічні працівники кафедри лісового і садово-паркового господарства та студенти висловлюють щиру вдячність керівництву ТОВ «Андреас Штіль» в Україні за надану допомогу в оновленні навчальної лабораторії, а також співробітникам компанії п. І. Сугейку та А. Зимі за змістовну презентацію і демонстрацію роботи сучасного професійного обладнання та представлення модельного ряду бензо- та електроінструменту, акумуляторної техніки і ручного інструменту німецького виробника STIHL.

 
Василь Кузьович,
завідувач кафедри лісового та

садово-паркового господарства 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook