Квітневий день відкритих дверей на кафедрі обліку та оподаткування для випускників шкіл і коледжів

8 квітня 2023, 10:15

     Навіть під час війни перед випускниками шкіл та фахових коледжів нашої країни стоїть важливе завдання ‒ вибір закладу вищої освіти для продовження навчання та формування фахівця з обраної майбутньої професії з високим рівнем знань, що допоможе в майбутньому працевлаштуванні.
    Кафедра обліку та оподаткування не полишає систематичної активності щодо залучення якомога більшої кількості абітурієнтів до вступу в Національний університет біоресурсів і природокористування України університет на освітню програму «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» у 2023 році. Одним з основних напрямків виховної роботи кафедри безумовно є профорієнтаційна, а саме заходи, які б стимулювали пошук молодою людиною, школярем, майбутньої професії, яка буде сприяти розвитку рівня людини як фахівця, людини, що проявляє соціально-економічну ініціативу, вчиться отримувати інтелектуальну та трудову незалежності.
    Головною метою профорієнтаційної роботи є сприяння усіма доступними методами посиленню конкурентоспроможності спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОС «Облік і аудит») завдяки навчанню за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» та «магістр». Крім того, важливими завданнями профорієнтації є інформування про особливості та переваги професії, про нові професійні можливості у кар’єрному зростанні.
    В межах підготовки до Дня відкритих дверей викладачі кафедри обліку та оподаткування Людмила Мельянкова та Любов Миськів провели зустріч в школі №108 Голосіївського району м. Києва. Головною подією стала бесіда з учнями 10-х та 11-х класів про траєкторії освіти, що пропонує економічний факультет НУБіП України.
  
 
  
 
   6 квітня 2023 року, в рамках загальноуніверситетського, на кафедрі обліку та оподаткування відбувся «День відкритих дверей» для випускників шкіл, гімназій і ліцеїв України. Це хороша можливість ближче познайомитися із місцем можливого навчання. Кількість присутніх під час урочистостей на економічному факультеті як в офлайн, так і в онлайн форматі, була високою.
  Співробітники кафедри обліку та оподаткування разом з активними студентами академічних груп зустрічали, супроводжували та консультували гостей заходу. Уже з самого ранку в адміністративному корпусі був розгорнутий стенд з презентаційними матеріалами про економічний факультет та його кафедри, спеціальності та освітні програми.
     До урочистих заходів в адміністративному корпусі НУБіП України в онлайн-форматі долучилися випускники шкіл та коледжів, які не мали змоги відвідати університет очно.
      Традиційно День відкритих дверей включав кілька частин, які відбувалися на рівні університету, факультету та кафедри.
    Звертаючись до юних гостей та їх батьків, ректор Станіслав Ніколаєнко говорив про історію університету і нинішній етап його розвитку, про перспективи вишу загалом і його випускників зокрема. Проректор Сергій Кваша в своєму виступі особливу увагу приділив питанню якості освіти, що є наріжним каменем життєдіяльності університету.
 
   Гості отримали інформацію про спеціальності, освітні програми, стратегію університету, умови та матеріально-технічне забезпечення, можливості для дозвілля, яке допоможе розвивати світогляд і створювати найміцніші дружні зв’язки, зорієнтуватися у розмаїтті спеціальностей, вибрати найбільш актуальну і потрібну професію, отримати поради та консультації фахових викладачів-практиків, зануритися у справжнє студентське життя навіть в умовах карантину та війни.
    Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський та його заступниця Оксана Гончарук ознайомили з тонкощами вступу до університету.
    Після цього в супроводі представників кафедри обліку та оподаткування майбутні студенти прослідували в десятий корпус НУБіП України, щоб безпосередньо на місці більше дізнатися про омріяний фах за освітньою програмою «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування».
    До майбутніх абітурієнтів із вітальним словом звернувся декан економічного факультету Анатолій Діброва, який зазначив, що освідчені кадри визначають майбутнє нашої держави. Cеред основних переваг навчання на факультеті є те, що навчальні плани і програми підготовки адаптовані до вимог провідних університетів США та ЄС, значна частина викладачів пройшла стажування в закордонних університетах, викладання навчальних дисциплін може проводитись англійською мовою, здійснюється практична підготовка студентів на базі передових вітчизняних та зарубіжних підприємств країн ЄС, на факультеті створено потужну матеріально-технічну базу, є можливість отримати подвійний диплом в НУБіП України та одному з провідних університетів ЄС. Студенти нині проходять навчання за програмою «Еразмус+» у європейських університетах: Естонії, Іспанії, Хорватії, Польщі та ін. Після закінчення університету є достатня кількість місць для працевлаштування, оскільки факультет активно співпрацює з Радою роботодавців, яка надає сучасні бази практичної підготовки студентів та місця для працевлаштування випускників.
      Вступники можуть ще доєднатися до роботи підготовчих курсів у НУБіП України та отримати необхідні для вступу знання.
     Окрім того, Анатолій Діброва ознайомив вступників та їхніх батьків з умовами проживання у гуртожитку № 10, закріпленим за факультетом та можливостями паралельного навчання на військовій кафедрі
     Викладачам кафедри обліку та оподаткування було приємно вітати студентів коледжів та випускників шкіл, які знайшли можливість відвідати університет особисто та ознайомитися з навчальними аудиторіями кафедри, матеріально-технічною базою та лабораторією інформаційних технологій бухгалтерського обліку.
    З особливостями та перспективами навчання за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит») розповіла гарант освітньої програми Наталія Кузик. Увагу потенційних вступників було акцентовано на особливостях та перевагах освітньої програми «Облік і аудит» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування», її актуальності та високому попиті на фахівців цього профілю серед роботодавців. Доцент Володимир Литвиненко окреслив роль програмних продуктів, які використовують в навчальному процесі при підготовці майбутніх конкурентноспроможних фахівців.
    «Бухгалтер – одна з професій, що входить в п’ятірку вакантних та дозволяє навіть під час війни дистанційно працювати» - так розпочала свою зустріч завідувачка кафедри обліку та оподаткування НУБІП України Любов Гуцаленко.
    Любов Василівна розповіла, що на кафедрі обліку та оподаткування успішно реалізується освітня програма «Облік і аудит», за якою здійснюється підготовка фахівців, які є «універсальними солдатами», оскільки можуть реалізувати свої знання у підприємствах різних сфер – як в підприємствах державного сектору економіки, так і в приватних малих, середніх і великих корпораціях, контролюючих установах та в міжнародних аудиторських компаніях.
     У цілому зустріч пройшла позитивно. Учасники активно комунікували та задавали питання, що свідчить про інтерес до заходу.
 
    На завершення викладачі кафедри подякували гостям за візит, побажали миру, міцного здоров’я та запросили продовжити навчання за освітньою програмою «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» на економічному факультеті НУБіП України!
   Шановні абітурієнти! Всі, хто прагне стати висококваліфікованим і затребуваним на ринку праці фахівцем з обліку та оподаткування приєднуйтеся до студентської родини економічного факультету НУБіП України!
Світлана Дерев’янко,
доцент кафедри обліку та оподаткування
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook