Висока якість освітніх програм підготовки фахівців – лейтмотив засідання ради роботодавців факультету тваринництва та водних біоресурсів

31 березня 2023 року
  Згідно програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2025» 28 березня відбулося чергове засідання ради роботодавців факультету тваринництва та водних біоресурсів в якому взяли участь науковці та гаранти освітніх програм факультету, фахівці різних державних та наукових установ, представники компаній та бізнесу галузей тваринництва і рибництва.
  З вітальним словом до усіх присутніх звернувся декан факультету Руслан Кононенко, який привітав усіх та висловив побажання про подальшу плідну співпрацю, адже на факультеті з часу утворення ради роботодавців відбулося дуже багато позитивних змін, і не в останню чергу завдяки її членам ‒ відомим випускникам-виробничникам. Він коротко розповів про те, чим живе факультет сьогодні і які плани ставить на майбутнє.
 
  Потому за пророблену роботу ради роботодавців факультету за останній рік прозвітував її голова – Василь Цвик. Він коротко зупинився на навчальних і виробничих практиках студентів, удосконаленні навчальних планів і освітніх програм підготовки фахівців та зміцненні матеріально-технічної бази факультету. Його у своїх виступах підтримали також Лариса Мітіогло (директор ДПДГ «Нива»), Валерій Домбровський (директор ТОВ «Київоблбджолопром»), Василь Плічко (начальник відділу «Методично-технологічний центр з аквакультури»), Валерій Комісаренко (Перший заступник директора ДП «Укрриба»). Усі вони наголосили на тісній співпраці з бізнесом, на сильних і слабких сторонах підготовки студентів та аспірантів, і поділились своїм баченням подальшого розвитку галузі тваринництва і рибництва в Україні.
  Наступним питанням порядку денного був розгляд навчальних планів і освітніх програм підготовки ОС «Бакалавр», «Магістр» та «Доктор філософії» для вступників 2023 року вступу спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 207 «Водні біоресурси та аквакультура». Це питання викликало бурхливе обговорення серед усіх присутніх. Гаранти програм – професори Сергій Рубан, Віталій Бех, представники виробничників – Володимир Шаповал (ТОВ «Торговий дім «Рода»), Микола Федоренко («Методично-технологічний центр з аквакультури»), Антон Прокопенко (ГО «Спілка рибалок та мисливців України») та Василь Цвик (голова ради роботодавців, співзасновник фермерського господарства «Тетяна 2011» ТМ «Zinka») взяли участь у цьому процесі та висловили свої пропозиції і побажання стосовно покращення програм підготовки фахівців.
 
  Згодом присутні на засіданні розглянули питання участі у святкуванні 125 річниці від Дня заснування нашого Університету та затвердили план роботи ради роботодавців факультету тваринництва та водних біоресурсів на поточний рік.
  Після закінчення засідання члени ради роботодавців вкотре наочно переконались у зміцненні матеріально-технічної бази факультету – вони оглянули навчальні лабораторії кафедр факультету та домовились про наступне засідання та план дій на найближчі місяці.
 
Сергій Грищенко,

секретар ради 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook