Владислав Іскра з Рівного обирає факультет тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України першим пріоритетом

25 березня 2023 року
  • Владе, розкажіть нам трішки про себе.

— Я, Іскра Владислав Олегович, народився у звичайній сім’ї. Мій батько працює будівельником, а мама – бухгалтером. У батьків нас четверо. Навчаючись у школі, мені до вподоби були предмети, які зовсім не мали нічого спільного, це математика, біологія і природознавство.
  Після закінчення школи я вступив до ВСП "Рівненський фаховий коледж НУБіП України", де і навчаюся по сьогодні. Та уже задумуюся про вступ до вишу.

  • Ви розглядаєте вітчизняні вищі навчальні заклади?

— Безумовно, я саме планую вступати до українського університету. Одним з яких є НУБіП України. Хоча дехто з друзів поглядає у бік європейських вузів і зве з собою за компанію, та я вважаю, що насамперед, ми — українці, тут наша Батьківщина і ми маємо себе реалізувати на власній землі. Та й друзі, які навчаються у НУБіП України розказують про можливість проходження практики за кордоном і навчання за обміном. То ж є можливість повчитися і за межами країни, будучи студентом українського вишу. А як зароблю кошти, то обов’язково буду подорожувати різними країнами, але тільки як турист і не більше.

  • А на якому факультеті навчаються Ваші друзі? І які маєте плани щодо вибору факультету? Також підкажіть, яку спеціальність Ви отримуєте у коледжі?

— По закінченні коледжу я отримаю економічну спеціальність. Але планую вступати на факультет тваринництва та водних біоресурсів. На цьому ж факультеті навчаються і мої друзі. Від них я дізнався багато цікавого про життя студентів у «Голосіївській столиці», про факультет, про можливості проходження практик у великих сучасних тваринницьких господарствах.

  • То вибір факультету пов'язаний тільки з рекомендацією друзів?

— Звичайно, що ні. Моя мрія у майбутньому – мати власну ферму. А для того, щоб тварини добре себе почували і давали багато продукції, їх треба правильно доглядати, годувати, створити їм комфортні умови для розмноження. Рахувати економічну ефективність мене навчає коледж, а от щодо усіх вище перелічених процесів у мене, як у власника господарства в майбутньому, є ще багато запитань. І я сподіваюся отримати відповіді на них за час навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів у НУБіП України.

  • Поділіться секретом, яких тварин Ви мрієте розводити і чому?

— Планую розводити курей з метою отримання яєць і також частину для отримання м’яса. Вважаю, що це найвигідніший бізнес у тваринництві: кури швидко ростуть, їдять не багато корму і не займають багато місця, а зносять яйця майже щодня, і м'ясо від птиці можна отримати дуже швидко.
  А якщо ще виробляти продукцію як екологічно чисту, то і коштуватиме вона дорожче за звичайну, бо більше приносить користі нашому організму і є смачнішою.

  • То може Ви про органічне виробництво мрієте?

— Поки не знаю, оскільки мені достеменно не відомо, чим відрізняється «органічне» від «екологічного» і навіть від звичайного. Сподіваюся, що мене цьому навчать на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, і тоді я зможу зробити правильний вибір і щодо виду тварин та напряму виробництва. А найголовніше те, що я буду одним з тих, хто прагне годувати людство, роблячи людей чуть щасливішими.

  • Якими є Ваші очікування від столичного студентського життя?

— Я намагаюся не створювати фантазій та ідей, які можуть не справдитися й розчарувати мене. Намагаюся бути реалістом, але й не відкидаю планів на навчання та студентське життя. Університет для мене – це місце, де, перш за все, ти здобуваєш знання для майбутньої професії. Та нові знайомства і досвід – це також важливі знання.

  • Бажаємо Вам успіху і чекаємо на нашому факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України!

 

Розмову вела Світлана Базиволяк,
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook