Профорієнтаційна робота викладачів кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві механіко-технологічного факультету

24 лютого 2023 року
   Майбутня професія повинна приносити задоволення і забезпечувати максимальну реалізацію можливостей випускника. Для того, щоб сприяти професійному самовизначенню старшокласників, розширити їх бачення професійної траєкторії, у січні та лютому цього року науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві механіко-технологічного факультету відвідали школи м. Києва та Київщини.
   Завідувач кафедри професор Василь Хмельовський, професор Віктор Поліщук, доцент Євгенія Марчишина, побували у загальноосвітніх школах I-III ступенів: № 115 м. Києва та Боярському академічному ліцеї «Гармонія» і провели зустрічі з випускниками.

    Під час зустрічей науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві познайомились з майбутніми випускниками та директорами шкіл, розповіли про можливі особливості вступної кампанії 2023 року. Учням наочно продемонстрували відеоматеріал про структуру нашого університету, механіко-технологічного факультету, про переваги навчання на підготовчих курсах, рекомендували взяти участь в олімпіадах.
  Також майбутнім абітурієнтам розповіли про організацію освітнього процесу підготовки фахівців за кожною зі спеціальностей факультету, зокрема, зауважили щодо переваг здобуття фаху інженера-механіка. Школярі мали змогу ознайомитись із значущістю та затребуваністю інженерних спеціальностей, з’ясували завдання та напрями діяльності, визначити їх місце на ринку праці та розширили своє бачення майбутньої професії, ознайомились з буклетами та презентаціями. Відмічалось, що для освоєння інженерних професій потрібні знання фізики, математики, механіки та нарисної геометрії, необхідно володіти високим рівнем логічного і конструктивного мислення, завзятістю і наполегливістю.
   Під час заходу учні були ознайомлені з актуальними вакансіями на ринку праці, обговорювались питання вибору професії, намагались визначити професійні інтереси, бажання та схильності.
    Працівники кафедри проводять зустрічі згідно рекомендацій щодо організації профорієнтаційної роботи на механіко-технологічному факультеті НУБіП України. Питання професійного самовизначення є одним з ключових компонентів розвитку особистості учня, що передбачає формування професійних орієнтацій, моделювання власного майбутнього, співвідношення наявної інформації про майбутню професію з власними можливостями.
   Результатом таких заходів є підвищення обізнаності школярів та їх батьків щодо переваг навчання в НУБіП України, зростання зацікавленості та вмотивованості щодо продовження навчання за спеціальностями нашого Університету, зокрема, участі в Олімпіаді для вступу в Університет та Дні відкритих дверей факультету.

 

Василь Хмельовський, 
завідувач кафедри охорони праці
та біотехнічних систем у тваринництві 
Євгенія Марчишина, доцент кафедри
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook