ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ В БЕРЕЖАНАХ

21 лютого 2023 року

 

121 лютого студенти та викладачі ВСП "Бережанський фаховий коледж НУБІП України" взяли участь о організації та проведенні заходів, присвячених дев'ятій річниці Героїв Небесної Сотні та кривавих подій на майдані. Цей захід проведено спільно з відділом культури Бережанської міської ради та творчої інтелігенції нашого містечка.

621113

З самого початку програми наші студенти інсценували студентську ходу, реконструюючи події дев'яти літньої давності. Згодом довкола пам'ятника Небесній Сотні, де власне відбувалося дійство, наші юні здобувачі освіти облаштували живий ланцюг, запаливши справжню атмосферу народного єднання, родинного колективу.

31020141516184

Також було інсценовано Героя Небесної Сотні, нашого студента Устима ГОЛОДНЮКА, який загинув на Майдані 20 лютого 2014 року, ставши відомим усім українцям як щирий та безстрашний хлопець у блакитній касці миротворців, життя та привітну усмішку якого відібрала від нас куля снайпера.

912

Після мистецьких презентації, усі присутні, під живе звучання жалобного гімну "Пливе кача..." поклали свічки до пам'ятника Героям Небесної Сотні.

5

Наприкінці програми, після поминальної панахиди, із авторською поезією "Серця, що вічно чекатимуть" виступив викладач нашого коледжу Віталій СКАСКІВ, присвятивши поетичне слово матерям українських Героїв, що загинули за наше життя та майбутнє.

Незважаючи на погану дощову погоду та холод, участь у поминальних заходах нас назавжди зігріває вогнем незламних та світлом відважних. Нас не лякають труднощі і тиск, ми нація яка приречена перемогти. Дев'ять років тому наші незламні Герої ціною свого життя виграли першу битву за свободу та вибір України. Сьогодні продовжується війна, та крізь роки дух неподільний, ідея невмируща а сила, мов сталь, лише загартована.

Наші молоді покоління свідомі та непереможні, і як честь і данину Героям Майдану ми покладемо колись із квітами вістку про нашу перемогу.

Ми вистоїмо, ми переможемо, за нас правда, за нас сила і воля святая. Все буде Україна!

Віталій Скасків,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook