Відтепер відкрито: найбільша публічна консультація про минуле, сьогодення та майбутнє Європейських дослідницьких та інноваційних програм 2014-2027 рр.

16 лютого 2023 року

 

     Сьогодні Європейська Комісія розпочала найбільші публічні консультації щодо минулого, теперішнього та майбутнього науково-дослідницьких та інноваційних програм ЄС "Горизонт" на 2014-2027 роки. Відповідно до зусиль Комісії, спрямованих на покращення регулювання, зацікавлені сторони зможуть поділитися своїми думками щодо ефективності програм "Горизонт 2020" та "Горизонт Європа", а також сформувати стратегічні орієнтири для Стратегічного плану "Горизонт Європа" на 2025-2027 роки. Консультація відкрита протягом 12 тижнів, а запитання доступні англійською, німецькою та французькою мовами. Учасники можуть відповідати всіма мовами ЄС.

      Марія Габріель, Комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді, сказала: "Я рада розпочати цю публічну консультацію: це унікальна можливість для всіх зацікавлених сторін висловити свою думку. Її результати допоможуть нам оцінити результати програми "Горизонт" до цього часу і сприятимуть формуванню її майбутнього. Я щиро запрошую до участі всіх, хто цікавиться дослідженнями та інноваціями ЄС. Разом ми досягнемо успіху".

 

Публічна консультація дозволяє учасникам:

  • Вказати на досягнення та недоліки попередньої програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020", її актуальність та процедури, пов'язані з процесом подання заявок та управлінням фінансуванням;
  • Висловити свою думку щодо розробки та реалізації програми "Горизонт Європа" до цього часу;
  • Визначити майбутні пріоритети для Стратегічного плану "Горизонт Європа" на 2025-2027 рр., надаючи інформацію про нові потреби в дослідженнях та інноваціях, про співпрацю між програмами ЄС тощо.


Загалом, консультації сприятимуть фінальній оцінці програми "Горизонт 2020", проміжній оцінці "Горизонт Європа" та закладуть основу для підготовки Стратегічного плану "Горизонт Європа" на 2025-2027 роки.

 

Як все буде відбуватися?

Протягом 12 тижнів стейкхолдерам пропонується відповісти на відкриті та закриті питання, а також подати позиційні документи. Респонденти можуть відповісти на одну, дві або всі три частини опитувальника.

З усіх питань, пов'язаних з консультацією, звертайтеся, будь ласка, за адресою: [email protected]

 

За матеріалами
https://research-and-innovation.ec.europa.eu/news/all-research-and-innovation-news/now-open-largest-public-consultation-ever-held-past-present-and-future-european-research-and-2022-12-01_en
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook