Початок навчання на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту

10 лютого 2023 року

 Магістри 1-го року навчання спеціальності «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» з початку тижня активно навчаються. 07 лютого 2022 року день в них розпочався з лекції з дисципліни «Ділова гра «Управління капіталом проекту», яка передбачає глибокі розрахунки основних фінансових та інвестиційних показників власних проєктів. Лектор – доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Шинкарук Лідія Василівна разом із викладачем практичних занять – доктором економічних наук, професором Дєліні Мариною Миколаївною представила фінансову модель проєкту, яку буде розроблено кожним студентом під свій проєкт протягом семестру. Дана модель дозволяє автоматично проводити розрахунки основних показників та розуміти інвестиційну привабливість бізнесу.

Студенти висловили своє захоплення таким початком семестру та очікують на нові зустрічі!

 

А студенти 4 курсу 4 англомовної групи факультету аграрного менеджменту розпочали у весняному семестрі вивчення дисципліни «Управління активами і інвестиційним портфелем», що викладається англійською мовою к.е.н., доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Артюх Тетяною Олександрівною .

На вступній лекції студенти дізнались, що дана дисципліна передбачає розкриття суті та механізму інвестування в активи та інвестиційні проєкти підприємства, вироблення вміння оцінювати та аналізувати інвестиційну політику, що проводиться в країні, інвестиційні портфелі та інвестиційні проєкти. Для майбутніх менеджерів це можливість сформувати для себе теоретичну та методологічну базу, необхідну для практичного використання інвестиційних інструментів в реалізації бізнес проєктів.

Протягом практичного заняття студенти опрацьовували різницю та специфіку між матеріальними та нематеріальними активами та зрозуміли, що управління активами підприємства є важливим елементом підвищення ефективності діяльності підприємства, оскільки розробка і впровадження раціональних підходів в управлінні активами забезпечують стійкість фінансового стану, кредитоспроможності, інвестиційну привабливість підприємства.

Наприкінці занять студенти дійшли висновку, що «Управління активами і інвестиційним портфелем» є необхідною дисципліною для майбутніх проєктних менеджерів.

 

Приступили до занять і студенти інших факультетів, для яких викладання дисциплін забезпечується викладачами кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту. Так, разом із к.держ. упр., доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дергач Анною Вадимівною сьогодні розпочали вивчати «Основи соціального проектування» студенти спеціальностей «Журналістика» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету. Вже з перших хвилин заняття всі занурились у цікавий і незрозумілий, на перший погляд, світ проєктного менеджменту і швидко зрозуміли, що впровадження проєктних підходів на сьогоднішній день посідає вагоме місце у процесі досягнення визначених результатів або продуктів, спрямованих на вирішення конкретної суспільної проблеми.

 

 

Марина ДЄЛІНІ, Тетяна АРТЮХ та Анна ДЕРГАЧ,
викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook