В університеті поповнились ряди атестованих англомовних викладачів фахових дисциплін

8 лютого 2023 року
  Вже традиційно на початку кожного семестру науково-педагогічні працівники, які планують викладати фахові дисципліни англійською мовою мають змогу підтвердити свій рівень та готовність.
 Так, 8 лютого за головування проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулося засідання комісії, яка оцінювала рівень володіння іноземною мовою у науково-педагогічних працівників. Відкриваючи роботу комісії, Василь Дмитрович наголосив на важливості підтримки та посилення зростаючого тренду в підготовці студентів іноземною мовою та відкриття нових англомовних програм для задоволення попиту студентів, зокрема й іноземних, у навчанні в НУБіП України. Важливо забезпечувати викладання все більшої кількості дисциплін англійською мовою для плідної міжнародної співпраці з освітньо-науковою світовою спільнотою як самих студентів, так і викладачів. При цьому не менш важливим при викладанні англійською мовою, на переконання Василя Дмитровича, є елементи педагогічної майстерності, які варто застосовувати для зацікавлення аудиторії та інтерактивного формату занять.
 
  Члени комісії – в.о. завідувача кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Наталія Яременко, доцент кафедри Михайло Сопіга і керівник Центру вивчення іноземних мов Наталія Харчук, а також керівники відповідних підрозділів служби проректора з науково-педагогічної роботи Ярослав Рудик, Лариса Кліх, Оксана Зазимко та Олена Колеснікова заслуховували доповіді викладачів із презентаціями фахових дисциплін, які вони планують викладати англійською мовою.
  Цього разу до когорти науково-педагогічних працівників, яких допущено до викладання навчальних дисциплін англійською мовою на підставі сертифікату IELTS,B2 та диплому філолога-перекладача приєднався Андрій Землянський, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики, а за результатом співбесіди атестовано Віталія Вакуленка, доцента кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського та асистента цієї кафедри Голік Вікторію.
 Усім викладачам, які мають бажання долучитись до викладання фахових дисциплін англомовним групам студентів, але ще відчувають необхідність підвищити свій рівень володіння іноземною мовою, рекомендовано проходження тренінгів і відповідних курсів, в тому числі й організованих Центром вивчення іноземних мов (https://nubip.edu.ua/node/53598) на гуманітарно-педагогічному факультеті. Спільне побажання членів комісії претендентам – брати за основу іноземні джерела, готуючи навчально-методичні матеріали для викладання дисциплін англійською мовою.
 
  Отож, вітаємо колег та бажаємо творчої і плідної співпраці зі студентами по опануванню дисциплін відповідного фаху англійською мовою в мирній процвітаючій Україні!
 
 
Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу

з магістерських програм, секретар комісії 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook