Профорієнтаційна робота економічного факультету серед шкіл Новооржицької громади на Полтавщині

27 січня 2023 року
   Протягом січня 2023 року викладачами економічного факультету були проведені профорієнтаційні заходи офлайн для учнів шкіл Новооржицької селищної ради, Лубенського району, Полтавської області. Зустрічі були спрямовані на популяризацію спеціальностей університету, інформуванні про сучасну матеріальну базу та кадрове забезпечення освітнього і наукового процесів.
   12 січня 2022 року в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування НУБіП України Костюк Вікторія завітала з профорієнтацією до рідної Лазірківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.О. Підпалого, Новооржицької селищної ради, де як здається, сама недавно навчалася. Вчителі та старшокласники радо зустріли свою землячку.

    20 січня 2022 року в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування НУБіП України Костюк Вікторія разом з колегою Сараною Віктором, доцентом кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК відвідали Вишнівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новооржицької селищної ради.
   Варто зазначити, що під час зустрічі у Вишнівській школі почалась повітряна тривога, власне всі були змушені спуститися в укриття, проте, незаважаючи ні на що, викладачі з учнями продовжити активно спілкуватись та дискутувати.

   23 січня 2022 року викладачі університету зустрілися з випускниками ОЗ «Новооржицька ЗОШ І-ІІІ ступенів Новооржицької селищної ради».

   24 січня 2022 року представники університету відвідали ОЗ «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.А. Симоненка Новооржицької селищної ради».
   Під час зустрічей вони ознайомили учнів 9-11 класів із славетною історією університету та розповіли про правила вступу до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Старшокласники також прослухали інформацію про перелік спеціальностей в університеті, про шанс отримати додаткові бали, пройшовши підготовчі курси, про участь в олімпіаді, яку щорічно проводить заклад, а також про можливості розвитку особистих здібностей в університеті. Майбутні абітурієнти проявили інтерес до міжнародних зв’язків університету, отримання подвійного диплому та можливості навчання в англомовних групах. Також, зацікавленість випускників викликала інформація про культурно-масову роботу, дозвілля та спортивне життя студентів університету.
   Після ознайомлення з університетом Вікторія Анатоліївна та Віктор Володимирович провели для старшокласників воркшоп з фінансової грамотності «Мій успіх починається тут…». Під час воркшопу були проведені цікаві ігри «Знання за плечима не носити», «Гроші люблять кмітливих», «Національна валюта» та ін. Учні були поділені на команди і отримували завдання, з якими успішно справилися. Випускники були зацікавлені та активні. Час пройшов швидко зі жвавими дискусіями.
   В кінці були підведені підсумки, переможцям запропонували відвідати тижневі курси з фінансової грамотності, ініційовані в рамках академії фінансової грамотності "FinHub_4:0".
    Особливу подяку за допомогу в організації зустрічі з учнями офлайн, в такий не легкий для країни час, висловлюємо директорам закладів освіти Вітренко Олені МихайлівніСисенко Аллі Дмитрівні, Вініченко Світлані Миколаївні та Подорожній Аллі Іванівні. Адже, як писав Антуан де Сент-Екзюпері: «Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування». Сьогодні, як ніколи спілкування відіграє надважливу роль у житті кожної людини, збагачує новими знаннями, приносить задоволення, допомагає краще пізнати один одного.
   Всіх старшокласників запросили відвідати університет та долучитися до Дня відкритих дверей, який буде проводитися навесні.
 
Олена Жарікова, доцент кафедри
банківської справи та страхування,
 
 
 
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook