Кафедра іноземної філології і перекладу підводить підсумки і окреслює цілі на 2023 рік

5 січня 2023 року
  Минулий 2022 рік був для кафедри іноземної філології і перекладу складним, як і для всіх громадян нашої країни. Однак він означений і низкою здобутків, адже колектив кафедри згуртувався на тлі нових викликів і підтримав лінію ректорату університету, спрямовану на виконання першочергових завдань і забезпечення якісного освітнього процесу у нових умовах.

  Усвідомлюючи важливість якісної організації навчання, викладачі кафедри намагались урізноманітнити онлайнові заняття, підібрати цікавий матеріал, розробити нестандартні завдання зі своїх дисциплін. Колеги з нашої й інших кафедр змогли переконатись у результативності проведеної навчально-методичної роботи, відвідавши відкриті заняття. Не менше уваги, ніж своїм власним парам, приділяли також нашим студентам, які проходили педагогічну, асистентську та перекладацьку практики.
  2022 рік був плідним у науковій сфері. 26-27 квітня за організації кафедри іноземної філології і перекладу та гуманітарно-педагогічного факультету відбулась ІІІ Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Мова, бізнес і право, міжкультурна комунікація: виклики сьогодення», у якій взяли участь представники 34 закладів вищої освіти з 11 країн. 28-29 квітня понад 350 представників із одинадцяти країн світу обговорили актуальні питання навчання іноземним мовам на ІІІ Міжнародній міждисциплінарній конференції «Фахові мови й новітні підходи до їх викладання» (LSP 2022).

  За минулий рік викладачами й студентами було проведено низку цікавих заходів, як у «живому» форматі, так і онлайн. Особливу увагу приділяли тим святам і пам’ятним дням, які щонайтісніше пов’язані з майбутнім полем діяльності наших студентів – День філолога, День перекладача, День Європи, Європейський день мов.

  Протягом року викладачі кафедри й студенти, які навчаються за спеціальністю «Філологія (німецька мова)», підтримували й розвивали співпрацю із зарубіжними партнерами. За цей період вони взяли участь у серії семінарів академії Зонненберг (Німеччина), щоправда, цьогоріч у віртуальному форматі. Семінари стали майданчиком, де обговорювались актуальні питання освіти, культури, історії.

  Важливим складником міжнародної співпраці кафедри є реалізація програми академічних обмінів Erasmus+, яка суттєво активізувалась у 2022 році. За два семестри у рамках цієї програми шість студентів спеціальності «Філологія (німецька мова)» – Софія Сальник, Катерина Костенко, Олександра Бутрій, Анастасія Підгайко, Анастасія Кива і Дар’я Хомич – отримали можливість вдосконалити свої знання німецької й англійської мов, ознайомитись із особливостями навчання у одному з відомих європейських університетів. Як зазначають учасники програми, вони намагались «взяти від неї по максимуму»: відвідувати різні заходи, воркшопи, семінари, екскурсії.
2023 рік буде нелегким. Тож маємо мобілізуватись і працювати ще ефективніше, ніж у минулому році. Ставимо нові цілі і докладаємо зусиль для їх досягнення!

Колектив кафедри іноземної філології і перекладу
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook