Дискусійний клуб «De Jure!», зважаючи на ситуацію в країні, провів два засідання

17 листопада 2022 року

15 листопада 2022 року відбулася чергова зустріч членів гуртка Дискусійний клуб «De Jure!» . Темою зустрічі стала «Громадянство».

В ході засідання було з’ясовано, що громадянство - це правовий зв'язок між фізичною особою і державою, що знаходить свій вияв у їх взаємних правах та обов'язках.

Громадянин України - особа, яка набула громадянство України в порядку, передбаченому законами України та міжнародними договорами України;

 

 

Зупинилися на таких головних питаннях, як головні риси громадянства України, до відноситься до громадян України, підстави набуття, прийняття, припинення та виходу з громадянства.

Наприкінці заняття гуртківці з’ясували, що темою наступного обговорення буде  «Системи права» і, зважаючи на особливості цієї осені вирішили зустрітися 17 листопада 2022 року.

В ході засідання було з’ясовано, що система права -  це інтегрована принципами права, зумовлена сполученням приватних і публічних інтересів сукупність правових норм, внутрішня організація якої характеризується їх єдністю, узгодженістю, диференціацією та групуванням у відносно самостійні структурні утворення.

 

 

Головні властивості системи права відбиті у таких засадах її побудови, як єдність, узгодженість, диференціація та інтеграція, об'єктивність і суб'єктивність, стабільність і динамізм.

В цьому семестрі члени гуртка плідно попрацювали, розглянули і дослідили багато досить актуальних питань з права. Наступного разу вирішили провести підсумкове заняття.  

 

 

Людмила Протосавіцька,

керівниця студентського наукового гуртка

«Дискусійний клуб «De Jure!».

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook