НДІ лісівництва та декоративного садівництва

Вимоги до оформлення статей

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ

  1. До друку приймаються статті, написані українською або англійською мовою, які раніше не публікувалися і не були передані на розгляд для публікації в інші видання (зокрема й електронні).
  2. Кожна стаття перевіряється на відповідність вимогам до оформлення статей і проходить перевірку на плагіат. На підставі результатів наукового рецензування редакція приймає остаточне рішення про можливість публікації статті.

  3. Кількість авторів однієї статті не має перевищувати 5 осіб. Стаття повинна бути оформлена відповідно до Загальних вимог оформлення рукописів.
  4. До розгляду приймаються статті у форматі *.doc або *.docx. Назва файла повинна відповідати прізвищу автора. Усі нетекстові об’єкти створюються вбудованими засобами Microsoft Word (елементи необхідно згрупувати). Графіки та рисунки повинні бути високої якості (600 dpi для графіків і 300 dpi для кольорових і ч/б рисунків) і виконані з можливістю їх редагування, а формули створені за допомогою редактора Microsoft Equation. Ілюстрації дозволяється розміщувати в самій статті (по центру, обтікання зображення текстом забороняється) або подавати у вигляді окремих файлів у форматі JPG. Усі графіки, малюнки, таблиці (орієнтація книжкова) та формули повинні бути пронумеровані і подані після посилання на них у тексті. Усі розмірності фізичних величин слід подавати відповідно до Міжнародної системи одиниць (СІ).
  5. Текст статті та метаданих повинні бути набрані шрифтом Тimes New Roman, кегль – 12 pt, міжрядковий інтервал – 1,0 pt, поля – 2 см з усіх боків, вирівнювання по ширині, абзацний відступ 1,0 см. Формат сторінок – А4.
  6. Обсяг статті (без метаданих) має становити не менше 8 сторінок (від 3000 до 7000 слів), включно з таблицями, графіками, малюнками, а також бібліографічним списком.
  7. Наявність УДК і списку використаної літератури є обов’язковим.
  8. Стаття обов’язково повинна містити повний обсяг метаданих, наданий 2-ма мовами (українською та англійською), до яких належать:
    o    повністю прописані ім’я, по батькові та прізвище авторів, їх науковий ступінь, звання, посада, місце роботи або навчання з обов’язковим зазначенням структурного підрозділу навчального закладу (кафедра / факультет / інститут тощо), юридичні адреси установ авторів, контактні електронні адреси та ORCID;
    o    назва статті (має бути інформативною, цікавою науковій спільноті, вказувати на досліджувану в статті проблему);
    o   анотація (не менше 1800 знаків з пробілами, враховуючи ключові слова; повинна висвітлювати актуальність, мету, методику аналізу проблеми, результати дослідження, наукову новизну, а також практичну значущість; не має містити посилання чи абревіатури; переклад англійською мовою має бути професійним і не допускається технічний переклад з використанням онлайн-ресурсів);
    o    ключові слова та словосполучення (від 4-х до 7-ми), які стосуються теми дослідження, не дублюють назву статті та не складаються із загальних слів.
    Метадані публікуються в журналі, на сайті журналу та зберігаються у відповідних українських і зарубіжних інформаційних та наукометричних базах.
  9. Структура статті (шаблон оформлення статті):
    o індекс УДК (Times New Roman, 12 кегль, вирівнювання за лівим краєм);
    o назва статті (Times New Roman, 14 кегль, напівжирний, вирівнювання по центру, подається українською та англійською мовами);
    o дані про авторів (Times New Roman, 12 кегль, вирівнювання по центру, подаються українською та англійською мовами, вимоги наведено п. 8);
    o анотація (Times New Roman, 12 кегль, виключка по ширині, без абзацного відступу; подається українською та англійською мовами; вимоги наведено у п. 8);
    o ключові слова (Times New Roman, 12 кегль, виключка по ширині, без абзацного відступу, подаються українською та англійською мовами; вимоги наведено у п. 8);
    o вступ (висвітлюється важливість дослідження, існуючі проблеми на національному та світовому рівні, напрями їх вирішення із зазначенням ще невирішених аспектів питання; має містити короткий аналіз результатів досліджень науковців з тематики наукової статті з посиланнями на наукові публікації за останні 3–5 років; обґрунтовується мета та завдання дослідження);
    o огляд літератури (є факультативним і має містити результати досліджень науковців, що займались аналізом окремих аспектів досліджуваної проблеми. Кожне прізвище вченого має супроводжуватись відповідним посиланням зі списку використаної літератури);
    o матеріали та методи (детально описується схема дослідження, експериментальна база дослідження; обґрунтовуються використані методи, підходи чи методики дослідження (з посиланням на першоджерела), методи статистичної обробки даних, реактиви і прилади тощо; має містити максимально вичерпну інформацію для подальшого можливого відтворення оприлюднених результатів);
    o результати та обговорення (зазначаються отримані результати дослідження та їх аналіз із наведеним порівнянням щодо вже відомих наукових фактів);
    o висновки (необхідно представити конкретні результати досліджень);
    o подяки (якщо немає, то зазначається «Немає»); o конфлікт інтересів (якщо немає, то зазначається «Немає»);
    o список використаних джерел (вимоги зазначено нижче).

  ВИМОГИ ДО СПИСКУ ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ І ЦИТУВАННЯ

  1. Список використаних джерел повинен бути наданий англійською мовою (APA 6th).
  2. Список використаних джерел повинен містити не менше 25-ти найменувань.
  3. На кожне джерело в списку літератури повинно бути хоча б одне посилання в тексті. Відсутність цитування може бути підставою у відмові публікації статті.
  4. Посилання на власні роботи авторів статті (самоцитування) допускаються, але не більше 10 % від загальної кількості джерел.
  5. При написанні статті, автор повинен вказувати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, які були використані в тексті. Список використаної літератури має представляти нові джерела (за останні 3-5 років) і на 30 % складатися з наукових робіт, які включені в журнали, що входять до бази даних Scopus або Web of Science.
  6. Посилання в тексті на джерела необхідно вказувати у круглих дужках "()". Якщо ПІБ чи цитати з джерела – цитування відображається у круглих дужках у тексті. Приклад: (Іванов, 2022). Якщо потрібно зазначити посилання всередині рядка, слід вказувати рік у "()", наприклад: "М. Тимошик (2022) пропонує поділити редагування на кілька етапів у редакційно-видавничому процесі". У такому випадку прізвища та роки джерел у тексті мають чітко збігатися з даними у списку використаних джерел.
  7. Небажано використовувати інтернет-публікації, окрім наукових (джерела мають бути доступними), тези доповідей, звіти, автореферати та дисертації, варто уникати вживання російських джерел.
  8. В одному цитуванні не варто згадувати більше 3-х джерел.
  9. Список літературних джерел розташовувати за алфавітом.
  10. Ігнорування правил запозиченого тексту (відсутність лапок при прямому цитуванні, посилань на джерела тощо) може стати причиною до того, що деякі фрагменти статті буде розцінено як плагіат, у зв’язку з чим робота з дослідженням буде припинена, а в публікації буде відмовлено.
  11. Редакція рекомендує уникати посилань на роботи 10-ти річної давнини і більше.
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook