Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого активно долучилася до профорієнтаційної роботи

21 жовтня 2022 року
ФВМ НУБіП України

     Нещодавно розпочався новий навчальний рік для першокурсників, а кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого активно розпочала профорієнтаціну роботу з школярами, які люблять тварин і цікавляться біологією, незважаючи на умови військового стану.
   На кафедру завітала учениця Херсонського НВК №15 Анастасія Ярош, яка тривалий час з батьками знаходилась під окупацією рашистів і лише нещодавно вирвалась з пекла та приїхала із своєю сім’єю з Херсону до Києва. Оскільки заняття проходять онлайн і не має змоги наочно опанувати більшість тем, кафедра надала їй таку можливість ознайомитись практично з деякими темами біології. Під керівництвом професора кафедри Ігоря Калініна, який є членом Президії Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України, координатором наукового відділення хімії та біології Анастасія вивчила будову мікроскопа та розглянула живі клітини.

Отримавши під мікроскопом зображення клітин, вона з цікавістю слухала розповідь про їх будову, важливі функції, а також метаболічні процеси, що відбуваються в клітинах. З питань, що задавала Анастасія, було відчутно, що ця тема та наша кафедра зацікавила школярку.
Також Ігор Калінін провів екскурсію Анастасії по аудиторіях кафедри, розповів про історію нашого факультету, якій вже більше сторіччя, ознайомив з лабораторним обладнанням кафедри, що використовується для навчання студентів.
Маємо надію, що Анастасія поділиться своїми враженнями із однокласниками і це продовжить нашу профорієнтаційну роботу із школярами, які в майбутньому можуть поповнити ряди наших студентів.
Бажаємо Анастасії, її батькам та усім нам якомога швидшої Перемоги та миру в Україні.
 
Віктор Томчук,
професор, завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин
імені академіка М.Ф. Гулого
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook