Студенти-філологи: НУБіП став рідним з першого знайомства

13 жовтня 2022 року
   Ми, студенти-першокурсники спеціальності «Філологія (Англійська мова)», третій тиждень відчуваємо себе частиною великої університетської родини. Ми знайомимося з рідним уже для нас Університетом, його особливими місцями.

   Приїхали ми на навчання з різних куточків України: Київська, Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Львівська, Кіровоградська, Рівненська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська та інші області. Ми полюбили Університет ще змоменту першого знайомства, під час вступної кампанії. І зрозуміли: наш Університет – мегакрутий.

   Університет сучасний, модернізований. Лекційні аудиторії – акуратні і затишні. Викладачі доброзичливі, професіонали своєї справи, адже на високому рівні передають нам знання. І словом, і підготовленими сучасними презентаціями доносять нам основний матеріал, акцентують на важливому, вчать учитися. Чимало нас прийшло з хорошими й міцними знаннями, однак статус студента вимагає змінити алгоритми навчання: потік інформації збільшується, потрібно по-новому планувати свій день і, особливо, підготовку до навчальних занять. Великим плюсом для нас усіх є аудиторне навчання. Це дозволяє кожному студенту повноцінно розкрити свої вміння і здібності, по-новому вчитися відповідати, доводити свою думку, дискутувати. Це особливо є цінним для нас, адже ще учнями довго ми були в дистанційному режимі.

   Чим мене приворожив Університет? За тижні навчання студенти пізнали два особливі університетські місця: наукову бібліотеку та Ботанічний сад. Наукова бібліотека завжди гостинно відчиняє своє двері для студентів. Працівники бібліотеки повідомили нам, що її філіали є в різних корпусах. Насамперед нас зацікавив у четвертому корпусі абонент, де можна придбати навчальну і художню літературу. Для багатьох студентів потреба працювати з книжкою, не електронною версією, залишається обов’язковою. Ми ознайомилися з залом каталогів і дізналися, що також є електронний каталог, що дозволяє замовити певний посібник дистанційно. У десятому корпусі в залі періодики можна попрацювати з останніми номерами журналів і газет як українськомовних, так і іноземними мовами. Нас зацікавив сервіс «Що почитати?». Працівники бібліотеки розповіли, що з чотири кліки можна створити Анкету й отримати на руки в абонементі потрібну книжку. Студенти в захопленні від бібліотечного фонду, сервісів і можливостей. Студенти мають усе необхідне для Навчання!

   Ботанічний сад – це перлина нашого університету. Там панує затишок і спокій, чарівна, захоплююча, а місцями – й загадкова атмосфера! Дуже гарне місце! Ми часто там гуляємо і насолоджуємося природою. Це атмосферно й естетично, а особливо восени, коли природа дарує прекрасні кольорові різнотони.

   Ми щиро дякуємо ректору Станіславу Ніколаєнку та його команді за можливості, які відкриті перед нами у Рідному Університеті!

Анна Корнієць,
староста групи ФілА 22001
Аліна Восколович,
староста групи ФілА 22002

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook