Відокремлений структурний підрозділ «Бережанський фаховий коледж НУБіП України»

Історія фахового коледжу

 

1959 р.

Згідно з наказом Міністерства сільського господарства УРСР засновано Бережанський технікум сільського господарства.

1966 р.

Згідно з наказом Міністерства сільського господарства УРСР перейменовано Бережанський технікум механізації сільського господарства у Бережанський технікум механізації і електрифікації сільського господарства.

1992 р.

Спільним рішенням Міністерства освіти та Міністерства сільського господарства і продовольства України Бережанський технікум механізації і електрифікації сільського господарства реорганізовано у Бережанський агротехнічний коледж – вищий навчальний заклад ІІ рівня акредитації з правом підготовки молодших спеціалістів і бакалаврів.

1997 р.

Бережанський агротехнічний коледж увійшов у структуру Національного аграрного університету.

2000 р.

Згідно з наказом ректора Національного аграрного університету на базі Бережанського агротехнічного коледжу створено агротехнічний інститут.

2001 р.

Постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня № 434 утворено агротехнічний інститут у складі Національного аграрного університету. Цього ж року проведена акредитація спеціальностей та інституту в цілому за ІІІ рівнем і ДАК видано відповідні сертифікати.

2006 р.

Інститут реорганізовано у Відокремлений структурний підрозділ НАУ «Бережанський агротехнічний інститут».

2008 р.

Інститут став Відокремленим підрозділом Національного університету біоресурсів і природокористування України (постанова Кабінету Міністрів України № 945 від 30.10.2008 року).

У складі інституту почало функціонувати відділення з підготовки молодших спеціалістів.

2014 р.

Згідно з наказом ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України на базі Бережанського агротехнічного інституту створено Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний коледж», директором коледжу призначено кандидата філологічних наук, доцента Пилипишин Світлану Ігорівну.

2017 р.

Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний коледж» отримав ліцензію на освітню діяльність (розширення провадження освітньої діяльності) у сфері вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні з підготовки фахівців за спеціальністю 274 Автомобільний транспорт (наказ Міністерства освіти і науки України № 138л від 03.07.2017 року).

2020 р.

Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний коледж» перейменовано у Відокремлений підрозділ «Бережанський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» (наказ Міністерства освіти і науки України № 708 від 28.05.2020 року).

У коледжі є 3 відділення, на яких навчається понад 1000 здобувачів освіти. Функціонує 7 циклових комісій, 1 кафедра, які є осередками освітньої, науково-методичної та виховної роботи.

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook