Навчальний процес на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

7 жовтня 2022 року

 

    На кафедрі Агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна розпочався освітній процес для магістрів 2 року навчання ОП «Агрохімсервіс в прицезійному агровиробництві». Дисципліна «Фертигація і ірригація» включає в себе практичні заняття під керівництвом доцента кафедри Семенко Лариси. Серед широкого кола питань, які будуть вивчати і вирішувати магістри, безумовно, основним є вміння керувати технологічними процесами живлення за умов змін клімату.
   На сьогоднішній день умови для вирощування більшості сільськогосподарських культур на значній території України ускладнені недостатнім рівнем природного вологозабезпечення. При цьому негативний вплив останнього фактору постійно збільшується через зміни клімату, які для України характеризуються зростанням посушливості. Це зумовлює потребу в штучному покращенні умов вологозабезпечення, як важливої передумови отримання високих та сталих врожаїв з застосуванням мінерального живлення у роки з несприятливими погодними умовами.

 

   Тому студенти на практичних заняттях освоюють методики впливу та контролю внесення мінерального живлення в зону зволоження кореневої системи різних сільськогосподарських культур.
  Адже, сучасний магістр – високоосвічений, вододіючий новітніми методами управління процесами та способами комунікацій у виробництві фахівець, із креативним підходом до виконання завдань.
 
Доценти кафедри Семенко Л.О,
Бикіна Н.М.,
Бордюжа Н.П.
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook