На Харківщині двоє людей підірвалися на мінах, збираючи гриби

26 вересня 2022 року
Об'єктив

На Харківщині двоє людей підірвалися на мінах, збираючи гриби

Поранення від підриву на мінах отримали відчайдушні грибники в Чугуївському та Ізюмському районах, повідомили в ХОВА.

“У Чугуївському районі поранення отримав 45-річний чоловік. Він підірвався на міні під час збирання грибів. Аналогічний нещасний випадок стався з 24-річним мешканцем Ізюмського району, який також збирав гриби”, – написав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Він нагадав, що відвідувати ліси зараз вкрай небезпечно – в них маса мін і боєприпасів, що не розірвалися.

“Лише минулої доби піротехніки ДСНС знешкодили на території області 578 вибухонебезпечних предметів. Закликаю утриматися від відвідування лісів, зараз це може коштувати життя або здоров’я”, – попередив Синєгубов.

Раніше з аналогічним попередженням до мешканців Печенізької громади – однієї з найпопулярніших серед грибників у Чугуївському районі – звернувся селищний голова Олександр Гусаров.

“У Харківській області в період військового стану ЗАБОРОНЕНО відвідування лісів та полювання, – наголосив він. – Любителям збору грибів, які активізувалися в смт Печеніги, нагадую, що прогулянка до лісу чи лісосмузі за грибами може обернутися трагедією. За інформацією рятувальних служб, кількість не здетонованих снарядів та мін, які залишили московити на нашій землі, дуже велика. Над їх розмінуванням працюють відповідні служби”.

 

Джерело: https://www.objectiv.tv/uk/objectively/2022/09/24/na-harkovshhine-dva-cheloveka-podorvalis-na-minah-sobiraya-griby/

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook