Виїзне заняття студентів ОНП 203 "Садіництво та виноградарство" в Інститут Садівництва НААН України

23 вересня 2022, 13:00

 12 вересня студенти 3 курсу та 2 скорченого терміну навчання Агробіологічного факультету, підготовка за ОНП 203 «Садівництво та виноградарство», мали виїзні заняття в Інституті садівництва НААН України з дисциплін «Плодівництво» та «Помологія»
Доктор сільськогосподарських наук, завідувачка селекційно-технологічним відділом Олена Кіщак ознайомила студентів із особливостями розроблення екологічно безпечних технологій виробництва плодів кісточкових культур, а кандидат сільськогосподарських наук Віктор Жук розказав про нові тенденції у створенні насаджень зерняткових порід із використанням високопродуктивних слаборослих насіннєвих і вегетативних підщеп та стійких до ураження хворобами сортів, нових способів формування і обрізування дерев.


Завідувачка сектором біотехнологічних досліджень Тамара Медведєва та кандидат сільськогосподарських наук Світлана Васюта ознайомили майбутніх садівників із методами оздоровлення інфікованих клонів з використанням хемо-, термотерапії та культури in vitro. Також розказала про способи прискореного розмноження виділених базових клонів та створення і утримання сертифікованих маточних насаджень плодових та ягідних культур.

 

Старший науковий співробітник лабораторії селекції та технології вирощування ягідних культур Яна Терещенко розповіла майбутнім фахівцям про сучасні тенденції у виробництві плодів ягідних та нішевих культур.


Студенти відвідали ділянки колекційного, первинного та держаного сортовипробування. Також юні садівники познайомились із перспективними сортами плодових та ягідних культур, відвідали лабораторії Інституту Садівництва, побачили роботу науковця такою яка вона є…

Людмила Шевчук
Професор кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook