Синього неба, чистої води і ніякої біди – в університеті стартувала традиційна «Школа першокурсника»

13 вересня 2022 року

13 вересня в рамках багаторічної традиційної «Школи першокурсника» відбулися перші зустрічі керівництва університету зі студентами-першокурсниками. Від цієї дати почався відлік студентського життя вчорашніх абітурієнтів, а нині – повноправних членів багатотисячного студентського колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Зважаючи обмеження, спричинені епідеміологічною та військово-політичною ситуацією в країні, зустріч відбулася в онлайн-режимі. 794 учасники з гуманітарно-педагогічного, механіко-технологічного факультетів, факультетів тваринництва та водних біоресурсів, інформаційних технологій взяли участь у «Школі першокурсника – 2022».
Першим студентів із такою важливою подією в житті вітав ректор університету – Станіслав Ніколаєнко.

 

Презентуючи університет першокурсникам, Станіслав Миколайович підкреслив, що вони стали вступниками особливого 125 року набору. Ректор наголосив, що університет випустив близько 200 тисяч фахівців, які уславили Україну та зробили внесок у світову науку. Гордістю університету, зі слів ректора, є його випускники, відомі не тільки в Україні, а й за її межами.

Згадав Станіслав Миколайович і про студентів, які заплатили найвищу ціну за мир і спокій у наших домівках і дали можливість навчатися, здобувати нові знання для зміцнення обороноздатності держави. «Наша зброя і внесок у перемогу – якісне навчання», – підкреслив Станіслав Ніколаєнко та у традиційній манері побажав першокурсникам: «Синього неба, чистої води і ніякої біди!»

З особливостями організації освітнього процесу в університеті у 2022-2023 н.р., перевагами очного навчання ознайомив першокурсників Ярослав Рудик – начальник навчального відділу. Ярослав Михайлович у деталях розкрив функціонал сайту в частині доступу до розкладу занять, етапів та графіку навчання, особливостей атестації та складання першої сесії.

 

Директор студентського містечка – Сергій Стецюк розповів про поселення та оплату проживання в гуртожитках університету, наголосив на готовності студентського містечка до прийому нових мешканців.

Олексій Мельник – голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів, Олександра Калініченко – перша заступниця голови студентської організації НУБіП поділилися із першокурсниками детальною інформацією про напрями діяльності первинної профспілкової організації студентів університету та студентської організації університету, запросивши до своїх лав молодь.

 

Про графік роботи студентських творчих студій та гуртків, відбір студентів у колективи художньої самодіяльності розповіла в деталях Ірина Майданюк – завідувачка кафедри культурології, а про можливості кафедри фізичного виховання, спортивні секції, абонементні групи – Сава Бринзак – виконуючий обов’язки завідувача кафедри.

  

 Вітаємо студентів першого курсу в лавах великої родини НУБіП України!

 

Сергій Михнюк,
Директор ННЦ виховної роботи
і соціального розвитку

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook