Лісова охорона попередила злочин

9 вересня 2022 року
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

Ввечері 5 вересня на території , що підпорядковується ДП «Коростишівське ЛГ» , в районі заказника місцевого значення «Галове болото», де розташовані поклади торфу, сталася подія, яку інакше, як неприпустимою, назвати не можна.
І лише завдяки пильності та оперативній реакції лісівників, вдалося уникнути важких наслідків…
Чоловік років 35-40, розвів багаття та навмисно здійснював підпал осики, очерету, провокуючи масштабну пожежу. Лісова охорона підприємства миттєво відреагувала на неправомірні дії невідомого, разом з працівниками поліції затримали зловмисника та загасили пожежу.
При ньому не було жодних документів, які засвідчують особу, але була саморобна холодна зброя, а саме ніж, яким він погрожував працівникам лісової охорони та силових структур.
Правопорушника затримали, ведуться слідчі дії.
Лісівники Житомирщини вчергове закликають мешканців та гостей області бути свідомими та відповідальними. В час, коли наша країна потерпає від російської агресії, коли від ракетних обстрілів горять населені пункти, об’єкти інфраструктури, ліси і поля, ми маємо усі сили спрямувати на захист нашої землі та наближення перемоги. На фоні цього дії вищезгаданого «героя» є абсолютно дикими та неприпустимими.
Адже немала частина нашої області, котра була окупована або зазнала артобстрілів, сьогодні ще «зберігає» в собі мінно-вибухові та нерозірвані боєприпаси. І в той час, коли лісова охорона, ризикуючи життям, охороняє такі ліси, знаходяться подібні зловмисники, котрі влаштовують умисні підпали.
Відтак вкотре наголошуємо, що лише разом, лише спільними діями, відповідальними вчинками ми збережемо нашу природу для наших дітей.

 

Джерело: Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://zt-lis.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/lisova-okhorona-poperedila-zlochin-1.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook