Вибіркова комісія Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження активно працює з майбутніми студентами-енергетиками

5 серпня 2022 року
   29 липня 2022 року розпочала роботу вибіркова комісія ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у складі: Олександра Окушка, Юрія Цицюрського та відповідального секретаря Лілії Мартинюк.
   Одним із вступників, який завітав до приймальної комісії НУБіП України та обрав своє майбутнє навчання саме в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка є Валерій Швед. Валерій вже має освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, закінчивши у 2020 році Новокаховський політехнічний коледж Одеського національного політехнічного університету.
 
   Після навчання у коледжі він вирішив розпочати свій трудовий шлях за обраним фахом і пішов працювати в одну із відомих енергетичних компаній ДТЕК на посаду електромонтера оперативно-виїзної бригади. Проте робота в ДТЕК показала, що знань, отриманих у коледжі, не достатньо для кар’єрного зростання як спеціаліста в сфері енергетики, тому Валерій вирішив продовжити своє навчання за обраним фахом. Серед багатьох пропозицій різних технічних закладів вищої освіти, він обрав НУБіП України оскільки в ньому здійснюється набір на нову, сучасну освітню програму «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлювальними джерелами» за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.
   За словами Валерія: «Я впевнений, що сьогодні, в наш непростий час та в період післявоєнної відбудови, буде відчутним дефіцит кадрів в галузі енергетики. Це для мене також служить вагомим аргументом на користь вибору зазначеної спеціальності. Я вбачаю спеціальність «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» як таку, що надзвичайно потрібна країні, адже енергозахищеність - це гарантія безпеки держави».
 
   Незважаючи на всі труднощі, які пов’язані із військовою ситуацією у його рідній Херсонської області, він все таки успішно склав національний мультипредметний тест і впевнено крокує до своєї мети.
 
Лілія Мартинюк,
відповідальний секретар вибіркової комісії

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook