Науковці НУБіП України долучилися до обговорення актуальних світових проблем аграрної економіки

7 липня 2022 року

 

 

     З 30 червня по 1 липня 2022 року у Варшавському університеті наук про життя (SGGW) відбулася 19 Міжнародна наукова конференція «Глобальні проблеми економіки сільського господарства та харчової промисловості». Захід проходив у змішаному форматі, тож іноземні учасники мали змогу онлайн представити результати своїх наукових досліджень, обмінятися досвідом з польськими колегами та обговорити концепції вирішення сучасних проблем ефективного розвитку сільського господарства та харчової промисловості.
     На пленарному засіданні з вітальним словом виступили проректор університету, професор Jarosław Gołębiewski, директор інституту економіки та фінансів, професор Mariusz Maciejczak, завідувач кафедри міжнародної економіки та агробізнесу, професор Jakub Kraciuk.
     Надзвичайно цікавими були дослідження польських колег щодо впливу Covid-19 на продовольчу безпеку та ціноутворення на аграрному світовому ринку.
     Викладачі економічного факультету та факультету аграрного менеджменту НУБіП України теж долучилися до обговорення світових проблем аграрної економіки та презентували власні дослідження за тематикою конференції, з урахуванням викликів та наслідків, які пов’язані з війною в Україні.
     Так, про глобальні тенденції агропродовольчої економіки доповіла Тетяна Артюхдоцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту
     Олена Богданюк та Леся Воляк, доценти кафедри статистики та економічного аналізу, зосередили свої дослідження на впливі на глобальну продовольчу безпеку кризи, що виникла в Україні через військову агресію Росії.
     Професор Анатолій Діброва, декан економічного факультету, Лариса Діброва, доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД та Максим Діброва, аспірант, представили свої прогнози експортного потенціалу української кукурудзи в умовах значного зростання світових цін на мінеральні добрива.
    Великий інтерес польських колег викликало питання можливостей відновлення обсягу експорту сільськогосподарських товарів. Тож, про вплив війни в Україні на формування ланцюгів постачання у рослинництві доповіли Оксана Макарчук та Тетяна Куць, доценти кафедри статистики та економічного аналізу.
     Професор Руслан Буряк, завідувач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі поділився своїми дослідженнями щодо маркетингового супроводу корпоративної соціальної відповідальності птахівничих підприємств України.
      Про перспективи розвитку ринку соняшника в Україні доповів професор Микола Талавиря, завідувач кафедри економічної теорії.
     Альона Тюріна, доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕДу своїй доповіді торкнулася ролі сільського господарства в сталому економічному розвитку України та варіантів вирішення проблем, що постають перед аграріями на цьому шляху.
    На завершення, сучасні тенденції українського аграрного експорту окреслив у своїй доповіді Віктор Орехівський, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.
     Доповіді всіх учасників конференції були актуальними, науково обґрунтованими, дослідницького характеру і присвячені проблемам аграрної економіки, моделюванню та прогнозуванню економічних процесів з урахуванням наслідків впливу пандемії COVID-19 та російської агресії в Україні.
     Дякуємо колегам з кафедри міжнародної економіки та агробізнесу Варшавського університету наук про життя за запрошення, організацію та можливість подискутувати на важливі сьогоденні теми.
 
Тетяна Куць,
доцент кафедри статистики та економічного аналізу
Альона Тюріна,

доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook