Розпочато активну підготовку до безпечного проведення нового 2022-2023 навчального року

23 червня 2022 року
     Завершується 2021-2022 навчальний рік. Він був не простим. Незважаючи на це, університет забезпечив максимально можливі умови для якісного проведення освітнього процесу. Попереду новий 2022-2023 навчальний рік.
     На сьогодні в університеті вже розпочато активну підготовку дойого безпечного проведення у змішаному форматі. Важливим завданням стало створення максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу, які вже в серпні мають розпочати очне навчання в університетському кампусі. Для цього ректорат разом із деканами факультетів та директорами ННІ організовує низку важливих заходів.
 
     Наказом ректора № 371 від 8 червня 2022 року (додається) створено комісію для перевірки готовності бомбосховищ та укриттів університету до початку 2022-2023 навчального року. Комісія ретельно обстежила наявні бомбосховища й укриття та розрахувала кількість осіб, які одночасно можуть перебувати у них, зважаючи на кількість академічних груп у корпусах. Також було сформовано переліки обладнання, яке необхідно придбати, та список робіт, які необхідно виконати на кожному з оглянутих об’єктів. На сьогодні триває кропітка робота над розробкою схем розташування таких об’єктів на території університету із зазначенням наявних входів і виходів, а також загальної кількості місць одночасного перебування людей. Вже розроблено плани-схеми кожного навчального корпусу із зазначенням шляхів руху працівників та студентів, які знаходяться в приміщеннях відповідних корпусів.
 
     З метою безпечного початку освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році для здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» в умовах воєнного стану, за результатами обстеження наявних бомбосховищ та укриттів, а також на виконання рішення ректорату від 16 червня 2022 року та наказу ректора 21.06.2022 р. № 404 (додається), директорам ННІ, деканам факультетів і комендантам навчальних корпусів спільно зі службою головного інженера й відділом цивільного захисту до 1 серпня 2022 року необхідно забезпечити виконання плану підготовки бомбосховищ та укриттів, розташованих у навчальних корпусах університету. До цієї роботи приєдналося й університетське студентське містечко, в якому до 1 серпня 2022 року планується завершення плану підготовки укриттів у гуртожитках НУБіП України.
 
     До безпечного планування навчальних занять залучена й диспетчерська служба навчального відділу. У процесі формування розкладу занять на 1 семестр 2022-2023 навчального року, на періоди очного формату навчання, планується одночасне перебування кількості студентів на одній або двох змінах в аудиторіях і лабораторіях з неухильним дотриманням відповідної чисельності місць у бомбосховищах та укриттях кожного навчального корпусу.
     Попри продовження воєнного стану в Україні, університет докладає максимум зусиль аби розпочати новий 2022-2023 навчальний рік у звичному для студентів та викладачів форматі, а найголовніше – безпечно.
     З кожним днем ми все ближче до перемоги!
 
Оксана Зазимко,

заступник начальника навчального відділу 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook