Геній світу Вікторія Панченко: обираю НУБіП України та факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

8 червня 2022 року

–          Вітаю, Вікторія! Розкажіть про себе. 

      Добрий день! Мене звати Вікторія Панченко, я з міста Нова Каховка, що на Херсонщині. Також я є випускницею загальноосвітньої школи, золота медалістка, переможниця цьогорічної обласної олімпіади з екології, французької мови та переможниця 2 етапу конкурсу-захисту МАН, бронзова призерка «Genius Olympad» (США). На даний момент готуюсь до вступу в Національний університет біоресурсів і природокористування України, а саме на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, спеціальність 229 «Громадське здоров'я» (Нутриціологія здорового харчування).

 

–          Вікторія, розкажіть детальніше про конкурс «Genius Olympad».

              Мій проєкт з очищення річок здобув бронзу на Всесвітній Олімпіаді геніїв у США. Ідея полягає у створенні біоплато з очерету, яке зможе чистити водойми без механічного втручання в екосистему. Детальнішу інформацію можна подивитися у відеоматеріалі (https://youtu.be/Nt2GsXSe9wQ).

  

      –          Чому Ваш вибір припав на НУБіП України?

             Моя сестра навчається вже третій рік в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК за спеціальністю181 «Харчові технології». Саме так я дізналася про існування НУБіП, а після недовгого дослідження сайту навчального закладу та спілкування із керівництвом і студентами. Для остаточного прийняття і вибору на допомогу мені прийшла заступниця декана Наталія Слободянюк, яка з радістю детально розповіла мені про цю навчальну програму, дисципліни. Виявилося, що ця спеціальність якнайближче збігається з моїми мріями. Тоді я взяла собі за ціль вступити на спеціальність 229 "Громадське здоров’я" і от я остаточно вирішила, що саме це ідеальне місце для оволодіння омріяною професією.

 

     Чому обрали саме цю спеціальність?

           Починаючи з середньої школи я зрозуміла, що хочу присвятити своє життя нутріціології та харчовим технологіям взагалі. Увесь 10-11 клас я плідно готувалася до ЗНО з профільних предметів, брала участь в олімпіадах і конкурсах, які б додали мені до вступу кілька окремих балів. Однією з олімпіад, яку я пройшла є олімпіада, яку проводить НУБіП України та вона дає 20 додаткових балів до вступу (https://nubip.edu.ua/node/29143).

            Більше двох місяців я провела на окупованій території, без змоги готуватися до зміненого переліку іспитів. Зараз я перебуваю за кордоном і намагаюся готуватися до Національного мультитесту: переглядаю безкоштовні вебінари, мій класний керівник, незважаючи на те, що навчальний рік давно закінчився, проводить для нас уроки підготовки до НМТ з історії України. Зараз найважчим для мене є підготовка до історичного блоку, оскільки я готувала до ЗНО 5 інших предметів. Але сподіваюся на гарний результат тесту, бо дуже хочу вступити в НУБіП України на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, спеціальність 229 «Громадське здоров'я».

           Не дивлячись на труднощі я вирішила вступати в український університет і йти за своєю мрією про, що розповіла в марафоні новин ТСН 1+1 https://www.youtube.com/watch?v=Wwa_r6itF2A

   

       Ситуації, які нас зараз оточують− надзвичайно непередбачувані, зокрема умови пандемії, що вже стали для нас нормою сьогодення, повномасштабна війна змусили мене і всіх людей переоцінити багато речей та дали змогу зрозуміти, що безумовним пріоритетом в житті кожного з нас має бути здоров’я та безпека.

            В свою чергу вагомим аспектом добробуту є здорове харчування – це запорука повного, щасливого та, в якомусь сенсі, якісного життя сучасної людини. Тому я і моя сім’я з нетерпінням чекають, коли зможу опанувати для себе цю цікаву сферу та стати в майбутньому гарним фахівцем.    

 

     Чи вважаєте Ви обраний напрям перспективним? 

            Звісно! Я на сто відсотків переконана, що ця спеціальність актуальна та перспективна, адже здорове харчування – це не просто швидкоплинний тренд, а надважлива складова способу життя і тому, на мою думку, попит на спеціалістів із ґрунтовними знаннями нутриціології буде тільки підвищуватися.

 

Вікторія, бажаю успішного проходження вступної кампанії і чекаємо Вас в НУБіП України на факультеті харчових технологій та управління якості продукції АПК!

  

Розмову вела
Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook