Ткачук Олексій Петрович

 Освіта:

Закінчив у 2013 році Академію адвокатури України, за спеціальністю «Правознавство», здобув кваліфікацію «Бакалавр»;

Закінчив у 2014 році Національний університет «Одеська юридична академія», за спеціальністю «Інтелектуальна власність», здобув кваліфікацію «Магістр».

Актуальність дослідження:

Під добре відомою торговельною маркою розуміється товарний знак, широко відомий у відповідному секторі споживачів, у певних визначених сферах. В порівнянні з звичайною торговельною маркою є багато відмінностей, серед яких високий рівень впізнання, широке використання та висока економічна цінність. З цих причин добре відомі торговельні марки стали важливим об’єктом промислової власності. Захист добре відомих торговельних марок займає значне місце в системі захисту прав інтелектуальної власності у всьому світі. В контексті глобалізації та міжнародної інтеграції в Україіні, покращення захисту добре відомих торговельних марок є надважливим завданням. Ці рішення зосереджуються на різних аспектах проблем та питань, включаючи законодавчу , адміністративну та судову діяльність, а також багатовимірний вплив на суспільство. Серед них, найважливішими та стратегічними рішеннями на даний момент є внесення змін до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» та створення професійного суду з компетенцією в інтелектуальній власності, майнових та немайнових правах у сфері інтелектуальної власності.

         Крім того існує багато суперечностей та дублювань в процесуальних нормах, що ускладнює визначення належної юрисдикції, зокрема, у випадках коли йдеться про захист добре відомої торгівельної марки, а також прав інтелектуальної власності у цілому.

        Окремо слід зазначити, що багато відносин взагалі залишаються неврегульованими, а роль судів системі правової охорони не надто міцна. Існують справи, коли суди були залучені до останньою стадії спору. Однак слід зазначити, що цих випадках суд відігравав радше роль органу, що переглядає адміністративні рішення, ніж вирішення між сторонами.

          Порушені питання породжують дискусії та потребують подальшого дослідження, зокрема в частині більш глибокого дослідження судової практики визнання позначень добре відомим.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook