Кадрова комісія розглянула нагальні питання кадрової політики університету в умовах воєнного стану

12 травня 2022 року
     За головування ректора університету Станіслава Ніколаєнка 12 травня 2022 року відбулося засідання кадрової комісії.
     Станіслав Ніколаєнко детально зупинився на питаннях кадрової політики університету в умовах воєнного стану, спричиненої потенційним зменшенням кількості абітурієнтів, що може викликати зниження контингенту студентів у 2022-2023 навчальному році. У зв’язку з цим ректор наголосив на необхідності деканам факультетів, директорам ННІ спільно із завідувачами кафедр та гарантами освітніх програм активізувати профорієнтаційну роботу.
 
     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук представив на розгляд кадрової комісії інформацію щодо закінчення строкових трудових договорів науково-педагогічних працівників так як 30 червня 2022 року закінчуються їх терміни у 751 НПП університету, з яких 119 є зовнішніми сумісниками.
     Обговоривши дане питання, кадрова комісія університету прийняла рішення дати доручення деканам факультетів та директорам ННІ до 16 травня 2022 року проаналізувати списки НПП, в яких закінчується строк роботи за відповідним договором та надати пропозиції відділу кадрів, з урахуванням навчального навантаження на 2022-2023 н.р., щодо продовження чи завершення термінів дії відповідних трудових договорів.
 
     Кадрова комісія розглянула та обговорила прогноз штатного розпису університету на 2022-2023 н.р. Василь Шинкарук зазначив, що навчальний відділ спільно з відділом аспірантури проаналізував навчальне навантаження на наступний навчальний рік, сформоване деканами факультетів та директорами ННІ. Проведено його корегування щодо комплектування повноцінних навчальних груп та потоків, що дало можливість забезпечити його оптимізацію в умовах воєнного стану.
     За результатами обговорення штатного розпису університету Станіслав Ніколаєнко наголосив на необхідності підвищити якість підготовки аспірантів, у тому числі звернути увагу на їх практичну складову, якісне проведення педагогічної практики та активізацію залучення провідних вчених для роботи з майбутніми науковцями.
 
     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зазначив, що в зв’язку з війною Кабінет Міністрів 01 квітня 2022 року прийняв Постанову №401 «Про спрямування коштів до резервного фонду державного бюджету», відповідно до якої в університеті були скорочені видатки загального фонду. Проректор представив на розгляд кадрової комісії пропозиції щодо зменшення раніше встановлених надбавок.
 
Лариса Кліх,

завідувач навчально-методичного відділу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook