Вступ-2022: особливості вступної кампанії в умовах воєнного стану

15 травня 2022 року
ФВМ НУБіП України
     Наказом Міністерства освіти і науки України 27 квітня 2022 року № 392 (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 02 травня 2022 року № 400) затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році.
 
     Приймальна комісія НУБіП України взяла участь у черговій нараді-семінарі МОН України щодо обговорення особливостей вступної кампанії в умовах воєнного стану.
     У 2022 році передбачена подача електронних заяв через сайт https://vstup.edbo.gov.ua/
 
1. ОС Бакалавр на основі повної загальної середньої освіти:
  • за результатами Національного мультипредметного тесту (далі НМТ) https://testportal.gov.ua/osnovne-pro-nmt/ та розгляду мотиваційного листа (далі МЛ) або за результатами ЗНО 2019-2021 рр. https://nubip.edu.ua/node/19922 та розгляду МЛ. Вступники можуть подати до п’яти заяв на місця державного та регіонального замовлення, а також до двадцяти заяв на небюджетні конкурсні пропозиції.
 
2. ОС Бакалавр на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітнього ступеня молодшого бакалавра:
  • для вступу на місця державного замовлення – НМТ з української мови або ЗНО 2019-2021 років з української мови та літератури/української мови (перший предмет) та НМТ з математики або ЗНО з математики 2019-2021 років (другий предмет) та розгляду МЛ;
  • для вступу на місця за кошти фізичних або юридичних осіб – визначеного Правилами прийому одного предмету НМТ або ЗНО 2019-2021 років (перший предмет) та одного предмету НМТ або ЗНО 2019-2021 років на вибір вступника (другий предмет) та розгляду МЛ.
 
3. ОС Магістр на основі ОС Бакалавр:
  • за результатами магістерського тесту навчальної компетентності https://testportal.gov.ua/vstupni-do-magistratury/, фахового вступного випробування та розгляду МЛ (спеціальності 051 Економіка, 061 Журналістика, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа і страхування, 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 281 Публічне управління та адміністрування та 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії) (бюджет та контракт);
  • за результатами магістерського комплексного тесту (іноземна мова та право) https://testportal.gov.ua/vstupni-do-magistratury/ та розгляду МЛ для спеціальності 081 Право;
  • для вступу на всі інші спеціальності: за результатами фахового вступного випробування та розгляду МЛ при вступі на місця державного замовлення; лише за результатами розгляду МЛ при вступі на місця за кошти фізичних або юридичних осіб.
     На нараді-семінарі були розглянуті й інші питання щодо проведення Вступної кампанії у 2022 році. Ряд важливих питань ще потребують уточнення, тому чекаємо наступної зустрічі для їх кінцевого вирішення.
 
Оксана Гончарук,
заступник відповідального секретаря

приймальної комісії  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook