Зробити все, щоб не допустити вогонь до лісу

6 травня 2022 року
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства

І водночас бути готовими оперативно та в повній комплектації прибути на місце загоряння.

Саме таким принципом керуються лісівники Волині. Тому готуються і пропрацьовують найгірші сценарії. Щоб ситуація в області була максимально безпечною.

Цієї весни у держлісгоспах області попрацювали над оновленням лісопожежних станцій, їх стовідсотковою якісною комплектацією.

Загалом у держлісгоспах Волині таких – 21.

Лісова пожежна станція (ЛПС) – це об’єкт, призначений для розміщення протипожежної служби та техніки, що забезпечують запобігання лісових пожеж та їх своєчасну ліквідацію.

До переліку оснащення ЛПС входить: пожежні автомобілі, автомобілі із підвищеною прохідністю та вантажопідйомністю, квадрокоптери, пожежні мотопомпи, рукави, гумові ємності для води, ранцеві лісові вогнегасники, бензопили та багато іншого інвентарю.

Вкрай важливе значення мають спостережні вежі, яких на Волині загалом 56, та відеостанції (у держлісгоспах області таких 48).

Матеріали, за якими лісгоспи розробляють річні оперативні плани протипожежних заходів, повинні враховувати зміни у лісовому фонді, причини виникнення лісових пожеж, соціально-демографічний склад винних у їх виникненні, коригувати роботу відповідно до динаміки погодних умов.

Протипожежна профілактика у лісах передбачає проведення комплексу заходів, спрямованих на обмеження розповсюдження лісових пожеж та створення умов для успішної боротьби із ними.Заходи з протипожежної профілактики поділяються на три групи: запобігання виникнення лісових пожеж, обмеження розповсюдження та організаційно-технічні заходи. Сюди входять і агітація, регулювання відвідувань лісів населенням та дотримання правил пожежної безпеки.

Варто враховувати: найбільший ефект від профілактичних заходів може бути досягнуто, якщо проводяться вони комплексно та послідовно в часі.

 

Джерело: Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://lisvolyn.gov.ua/?p=61229

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook