На Херсонщині та Київщині вогнем охоплено понад 160 га лісів

6 травня 2022 року
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

 У Київській області зафіксовані пожежі у Поташнянському лісництві на площі 30 га та у Мирчанському лісництві на площі близько 1 га. У Іванківському лісгоспі лісовій охороні спільно з рятувальниками на території 8 га вдалося локалізувати осередок загоряння.

Ситуацію з вчасною ліквідацією загорянь у Поташнянському та Мирчанському лісництвах ускладнює замінованість території. Щоб лісова охорона та рятувальники могли боротися з вогнем, перед ними сапери проводять розмінування.

На Херсонщині пожежі охопили 130 га лісу. 70 га - у Геройському та 60 га - у Іванівському лісництвах. Через дії окупантів, суху та вітряну погоду ускладнюється вчасна локалізація пожеж, адже рашисти не пропускають лісову охорону до осередків загорянь. Вогонь знищує цілі екосистеми українських лісів, які потім важко буде відновити.

Внаслідок військової агресії рф сьогодні в українських лісах відбувається втричі більше пожеж, ніж у аналогічний період 2021 року. Середня площа однієї пожежі зросла у 16 разів.На сьогодні маємо 191 випадок загорянь у лісі на загальній площі 1754 га.

 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. https://mepr.gov.ua/news/39163.html

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook