Пішов з життя видатний вчений Іван Семенович Косенко

12 квітня 2022 року

     З глибоким сумом зустріли звістку про відхід у вічність доктора біологічних наук, професора, член-кореспондента НАН України, беззмінного директора Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України

Івана Семеновича КОСЕНКА

     Багато років ми знали Івана Семеновича як талановитого вченого в галузі дендрології, екології, селекції рослин, садово-паркового мистецтва, реставрації старовинних парків та сучасного паркобудівництва. Його наукові праці присвячені вивченню роду Corylus L., історії «Софіївки», теорії інтродукції та акліматизації рослин, збагаченню рослинного різноманіття та збереженню культурної спадщини садово-паркових об’єктів, увійшли до золотого фонду української науки і добре відомі в Україні та далеко за її межами.

     Важко знайти ті слова, які б змогли зменшити біль від непоправної втрати. Високий професіоналізм, широка ерудиція, відданість справі здобули справжню повагу усіх, хто працював і знав Івана Семеновича. Пам'ять про цю прекрасну людину, справжнього патріота і видатного науковця назавжди збережеться у наших серцях.

 

Від імені ректорату НУБіП України наші найщиріші співчуття у цей скорботний час.


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook