Наукове студенство: роздуми під час випробувань

15 березня 2022 року

Заняття 24 лютого було відмінено, війна… Але активісти навчально-наукових гуртків кафедри міжнародних відносин і суспільних наук «Інформація і політика» та «Дипломатія і геополітика» одразу після відновлення звичного учбового процесу, зажадали провести спільні збори гуртків, задля того щоб дати науково-політичну оцінку скоєного ворогами людства злочину, проаналізувати перебіг подій та його можливі, передбачувані та непередбачувані наслідки, але, головне, щоб ще раз заявити у голос свою громадянську, людську позицію студентів-міжнародників щодо агресії ворога і організацію посильного спротиву загарбницьким діям душегубів-путіністів.
Таке засідання тих, хто мали можливість електронного долучення на той час, коли над країною полихало полум’я ворожої навали, відбулось 15 березня у режимі оnline і позначилось перед усім духом спротиву наукової молоді кривавим діям агресора.

     

Треба однак відзначити, що обговорення після короткого інформаційного огляду, що його зробив науковий керівник обох гуртків, доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук С. Асатуров щодо причин агресії, загальної обстановки на час зустрічі, аналізу її розвитку, політико-дипломатичних наслідків й перспектив знищення ворога, позначилось спокоєм й виваженістю суджень без надлишкових емоцій. Гуртківці усвідомлюють, що геополітичний аналіз має бути стриманим, виваженим в речищі того, що ми називаємо «realpolitik», тобто реальною політикою, не видаючи бажаного за дійсне. Можна сказати, що темою дебатів стала «Інформація і геополітика» з огляду на те, що відбувається у країні.
Вир емоцій спалахнув згодом, тоді, коли постало питання втілення наших знань у практичне життя, що ж й як нам всім робити задля відсічі ворогові? Тут вже можна констатувати, що наука на деякий час «поступилася» практиці реалізації її висновків.
Насамкінець всі присутні заявили свою неухильну рішимість робити все, що залежить від усіх й кожного задля посильного опору агресії.

P. S. Ми не можемо звичайно зараз із зрозумілих причин назвати конкретні прізвища й точні місця знаходження наших колег й друзів, що вони, дівчата і хлопці, кожен по своєму, роблять свій посильний внесок у загальнонародну боротьбу із ворогом, але можемо запевнити, що гуртківці виконують своє власне рішення і долучаються до різноманітних дій спротиву – хтось із наших стали активними помічниками осередкам територіальної оборони, значна частина є волонтерами у різних галузях життя під час війни, є й такі, що вони долучились до участі у діях кібервійськ на фронті, коротко кажучи: майже кожен знайшов своє місце у загальнонародній боротьбі. Ми були й лишаємось мирними людьми, студентами за обраною спеціальністю, але усі свої знання і сили ми віддаємо перемозі свого народу, своєї країни!

 

 

Запорожченко М. І.,
студентка групи МВ 20001 б, староста науково-навчального гуртка «Дипломатія і геополітика»
Герасимчук В. В.,
студент групи МВ 20002 б, заступник старости науково-навчального гуртка «Інформація і політика»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook