Майбутні абітурієнти обирають спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» факультету тваринництва та водних біоресурсів

15 лютого 2022 року
     Час швидко минає, а особливо коли людина в активному пошуку майбутньої професії, у прагненні отримати вищу освіту, здобути теоретичні та практичні знання для успішної трудової діяльності.

     Останній рік у школі, для тих хто прагне продовжити навчання у закладах вищої освіти, напружений – додаткова позаурочна підготовка, підготовчі курси, участь в олімпіадах різних рівнів – все для того, щоб поглибити свої знання та отримати додаткові бали до результатів ЗНО.
     Зорієнтуватися випускникам допомагає профорієнтаційна робота, яка проводиться всіма науково-педагогічними працівниками НУБіП України, в тому числі і викладачами кафедри аквакультури факультету тваринництва та водних біоресурсів. Так, під час проведення зустрічі з учнями комунального закладу «Ладанський ліцей» Чернігівської області, було проведено розмову з учнем 11 класу Володимиром Хантіль, який є учасником олімпіад різних рівнів і знаходиться в активному пошуку майбутньої професії.

     Народився і виріс я в мальовничому селищі міського типу Ладан, що на Чернігівщині, де і закінчую ліцей – розповідає Володимир.

     Захоплююсь історією, природою, цікавлять біологічні науки, люблю спорт – волейбол, баскетбол. Нещодавно (29.01.2022 р.) приймав участь в обласній очній олімпіаді з біології.

  • Звідки Ви дізналися про НУБіП України та про спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура»?

    — Про Національний університет біоресурсів і природокористування України вперше я дізнався з офіційного сайту. Але найбільше інформації я отримав при зустрічі профорієнтаційного спрямування з викладачем університету. З розповіді та з цікавої презентації, яка надала широку інформацію про факультети, спеціальності, з яких ведеться підготовка, умови навчання, проживання в гуртожитках, про мальовничі куточки ботанічного саду, я дізнався багато того, що мене захопило. Зацікавив факультет тваринництва та водних біоресурсів, зокрема спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура», вже зареєструвався для проходження олімпіади з біології, щоб підвищити свої шанси на вступ.

  • Ваші плани на майбутнє, чого очікуєте від навчання в університеті?

     — Сподіваюсь на достатній рівень своїх знань, щоб скласти ЗНО з високими балами та мати можливість вступу на навчання до університету. Хочу навчатися в одному з найкращих закладів вищої освіти України, де є всі умови для якісного отримання знань, високий рівень викладачів, сучасні лабораторії, аудиторії, можливості проходити практику в кращих господарствах України та за кордоном. Навчання в університеті для мене – це формування та розширення світогляду, всебічний розвиток, широкі перспективи, знайомство з цікавими людьми, нові друзі. Я впевнений, що вища освіта дає можливість у майбутньому отримати цікаву, престижну та перспективну роботу за обраною мною спеціальністю.

  • Дякуємо, Володимире, за інтерв'ю і бажаю Вам здійснення ваших планів і сподівань. Чекаємо Вас в приймальній комісії нашого Університету.

Розмову провела Надія Вовк,
професор кафедри аквакультури

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook