Члени гуртка «ДНК лідера» продуктивно провели свої зимові канікули і обговорили це на черговому засіданні

4 лютого 2022 року

 Одним із пріоритетних напрямів роботи викладачів кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського є залучення здобувачів вищої освіти до наукової діяльності. Багаторічний досвід засвідчує, що молодь активно цікавиться питаннями менеджменту, хоче опанувати їх глибше, ніж це передбачено програмою вивчення навчальних курсів.

Так, 31 січня 2022 року, ще до початку занять весняного семестру 2021/2022 н.р. на онлайн-платформі Zoom відбулася чергова зустріч членів студентського наукового гуртка «ДНК лідера».
Згідно порядку денного засідання гуртка було визначено два ключових питання: 1) обговорення матеріалів книги «7 звичок надзвичайно ефективних людей» авторства Стівена Кові; 2) рекомендація результатів наукових досліджень здобувачів вищої освіти для участі у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.
 
 
На попередньому засіданні члени гуртка обирали книгу для обговорення самостійно, а тому інтерес до цієї справи був непідробний. Дехто зі здобувачів вищої освіти придбав паперову книгу автора, хтось опрацьовував її електронну версію, хтось читав лише рецензії або анотації. Як виявилось, зацікавлені студенти не завжди однаково розуміли ідеї автора, деякі думки викликали багато запитань, відповіді на які спробували допомогти знайти керівники наукового гуртка Новак Олександр Володимирович та Драмарецька Кристина Павлівна.
 
 
Книга «7 звичок надзвичайно ефективних людей» – це досить популярний бестселер американського бізнес-консультанта про розвиток особистості, який став цікавим не лише для психологів, а й для усіх бажаючих, хто цікавиться саморозвитком, і вважає, що людина – не робот, не маріонетка ситуації, а активний творець своєї долі. Основа філософії Кові полягає в тому, що людина завжди може вибирати, як реагувати на ту чи іншу ситуацію. Навіть у ситуації крайньої несвободи і безвиході у людини завжди залишається свобода діяти так або інакше.
 
Гуртківці активно брали участь в обговоренні книги, висловлювали свою думку та розуміння 7 навичок надзвичайно ефективних людей від Стівена Кові. Учасники зустрічі дійшли спільного висновку, що праця «7 звичок надзвичайно ефективних людей» заслуговує уваги всіх читачів, адже вона про гармонійний розвиток людини, пошук сенсу життя і правильної реакції на обставини.
 
 
Слід зазначити, що студентський науковий гурток «ДНК лідера» є не тільки важливим компонентом позааудиторної навчально-виховної та науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти, а й дозволяє їм значно покращувати комунікативні вміння, засвоюючи професійну термінологію, розвивати стратегічне мислення тощо. Зустріч пройшла у невимушеній та дружній атмосфері!
На завершення зустрічі члени гуртка обговорили та прийняли рішення рекомендувати результати наукових досліджень своїх старших колег магістрів Артема Федорова, Миколи Грозовського та Юрія Філатова для участі у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, адже основні ідеї цих досліджень вже були розкриті молодими науковцями на попередніх засіданнях. Підведення підсумків участі в конкурсі, згідно спільного рішення, буде розглянуто на наступних засіданнях гуртка.
 
Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook