Ілля Присяжнюк з Хмельниччини: обираю фах лісівника в НУБіП України першим пріоритетом

8 лютого 2022 року

Про вступ до НУБіП України з Присяжнюком Іллею, учнем 11 класу загальноосвітньої школи № 8 м. Шепетівки Хмельницької області.


Мій співрозмовник одразу наголосив, що вибір ним професії – рішення обмірковане, продиктоване не лише розумом, але й обране серцем. Саме цим і керується, плануючи пов’язати своє життя з лісом та лісовим господарством.
Формування таких установок відбувалось ще з дитинства, адже проживає він у мальовничому краї з його сосновими, дубовими лісами та неймовірними лісовими ландшафтами. Таке середовище надихає та підвищує усвідомлення важливості лісу для людей сьогодні та в майбутньому. Це і спонукало його до обрання професії лісівника – аби зробити свій внесок у збереження лісів, їх належне використання, охорону та захист.
Ілля захоплюється науково-дослідницькою, винахідницькою та раціоналізаторською діяльністю. Зокрема, у вільний час відвідує шкільний гурток «Радіоелектронне конструювання», де займається конструюванням різноманітних приладів, які надалі можуть підвищити раціональність роботи у різних сферах діяльності та будуть корисними лісовій галузі. Наприклад, його роботи «Станок вакуумної формовки листового пластику», «Фрезерний станок» були переможними в обласних виставках-конкурсах науково-технічної творчості учнівської молоді у номінації «Прилади та обладнання».
Завдяки досягненням у цій сфері у травні 2021 р. був лауреатом Премії міського голови м. Шепетівки, а в грудні 2021 р. отримав іменну стипендію та звання «Гордість Шепетівки 2021». Але все це, як зазначає співрозмовник, лише підвищує відповідальність та бажання гідно виконувати свій обов’язок – сьогодні як учень, а завтра як фахівець лісового господарства.


Саме для цього багато часу приділяє зараз навчанню, адже важливо отримати високі бали із ЗНО та мати конкурентну конкурсну позицію при вступі на спеціальність «Лісове господарство». З цією ж метою зареєструвався на олімпіаду для вступників у НУБіП України. А про цю спеціальність дізнався від найкращого друга, а тепер студента 2-го курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України. Його позитивні відгуки та ознайомлення з навчальною базою інституту підтвердили вибір на користь НУБіП.
Ілля прагне, аби його бажання бути частиною великої родини лісівників здійснилося, адже щодня робить для цього все від нього залежне. Сподіваюсь, що у нього буде можливість розвивати свої здібності в стінах університету, здобувати нові знання та навички щодо лісів та ведення лісового господарства, аби зробити внесок у зростання добробуту людей. А його винаходи та ідеї, як сьогоднішні, так і майбутні, допоможуть покращити роботу у лісовій галузі!

Оксана Павліщук,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook