Готуємо офіцерів запасу: завершальний іспит

28 січня 2022 року
     Комплексні практичні заняття з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки та тактичної медицини майбутніх офіцерів запасу завершилися іспитом.

     Вони проводилися викладачами кафедри військової підготовки за підтримки інструкторів навчального центру «Десна», де отримані в аудиторіях знання та навички вдосконалювалися в ході виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї, метання ручних осколочних гранат та під час обслуговування озброєння.

     В ході підсумкового іспиту, що проводився в полі, а точніше, в Голосіївському лісі, ми поспілкувалися з студентами, які склали їх на відмінно.
     Що особисто я можу сказати? Навчилися правильно виконувати команди командирів, засвоїли необхідні нормативи, говорить першокурсник юридичного факультету, командир 106-го навчального взводу Андрій Підцерковний. Ще навчаючись у школі, я мав справу з автоматом, але те, що відбулося в «Десні», – звісно, з попереднім моїм досвідом не порівняти. Найперше, чого ми навчилися, – це бути чоловіками. Такими, як особисто мої улюблені викладачі – майор Олег Корчевний, старший лейтенант Валерій Власюк та інші, які не з чуток знають, що таке хліб військового.

     У складі навчальних взводів – чимало дівчат. І вони, до речі, часом навіть кращі на полігоні, ніж їхні колеги-хлопці в одностроях. Одна з них – першокурсниця гуманітарно-педагогічного факультету, майбутня фахівчиня-міжнародниця Софія Щербина. Як відзначають і викладачі кафедри військової підготовки, і однокурсники, вона безумовно краща у своєму 102-му взводі. Якось не віриться, що їй не було страшно під час обкатки танком.

     Ні, справді страшно не було, навіть хотілося відчути над собою цю багатотонну машину, з якою ти можеш справитися, перечекавши і метнувши в корму гранату, пригадує Софія. Чому і як стала кращою у своєму підрозділі? Головне – слухати настанови викладачів-офіцерів, намагатися виконати всі задачі, які перед тобою ставлять, мати витримку. Якщо хочете, якесь натхнення, щоб душа до військової справи лежала.

     За підсумками занять кращою ротою з організації навчального процесу визнано 1-шу (командир Валерій Журбенко), кращим взводом – 106-й (куратор – старший лейтенант Валерій Власюк). Серед кращих студентів – Ілля Черноголов, Акобиршох Фатхуллоєв, Іван Янішевський, Станіслав Оніфрійчук, Кирило Ільчаков. А ще вже знайома нам Софія Щербина.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook