Проведені співбесіди із співробітниками кафедр агробіологічного факультету

19 січня 2022 року

 

 Вже завершуються новорічні свята, а тому саме час складати плани на новий 2022 рік. Були проведені  деканатом плідні зустрічі з завідувачами і колективом кафедр агробіологічного факультету.

 

Завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули  доцент Юрій  Кравченко  представив короткий звіт щодо основних пунктів діяльності кафедри за 2021 рік. Було зазначено, що у 2021 році загальна кількість НПП – 15, штатних – 10 одиниць, сумісників – 2. 4 професора і доктора с.-г. наук. Що стосується наукової діяльності, то протягом 2021 року на кафедрі була захищена 1 кандидатська дисертація під керівництвом професора Балаєва А.Д., вийшло 13 статей SCOPUS, підвищили свій h index доценти Піковська О.В., Паренюк О.Ю. та професор Тонха О.Л., опубліковано 13 статей у фахових журналах і 25 тез, видано 3 науково-методичних рекомендацій міністерств, подано 3 заявки на отримання міжнародного гранту.

 

 На зустрічі зі співробітниками кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського   обговорювали  здобутки, проблеми і перспективи  розвитку. Кафедра поповнилася двома молодими та перспективними кадрами  -  асистенти Роман Спряжка та Ірина Шпакович. Старший викладач кафедри Юлія Дмитренко здобула звання доцента, а Ганна Ковалишина стала професором.

   

   За участі декану факультету Оксани Тонхи було обговорено плани та напрямки розвитку оцінювання науково-дослідницьких робіт ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик»; покращення наукової діяльності за рахунок подачі заявок на фінансування наукових проектів та грантів; залучення іноземних студентів. В 2022 році планується проведення Міжнародної конференції присвяченої 110 річчю проф. М.О. Зеленського ідейним натхненником якої є Віталій Жемойда.

Завідувач кафедри землеробства та гербології професор Семен Танчик доповів про основні досягнення, проблеми та своє бачення перспектив вдосконалення підготовки фахівців зі спеціальності «Агрономія».

До обговорення планів та перспектив розвитку долучилися усі НПП колетиву кафедри. Вони окреслили  конкретні цілі на 2022 рік і висловили власне бачення напряму розвитку особистого росту та діяльності  кафедри.

 

  Докладний звіт роботи кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології представив її завідувач Григорій Демидась, вказавши не лише на здобутки колективу, яких за минулий рік було чимало, але й зосередивши свою увагу на питаннях, що потребують розвитку та особливої уваги кожного члену кафедри.

Схваливши роботу підрозділу загалом, декан факультету Оксана Тонха озвучила свої зауваження та окреслила актуальні завдання, що потребують вирішення, наголосивши на системному підході до роботи кожного співробітника, принципі рівнонапруженості у колективі та важливості визначення власної унікальності кафедри щодо стратегії її розвитку.

Звіт роботи кафедри овочівництва і закритого грунту представив завідувач Іван Федосій, вказавши здобутки колективу за минулий рік і поділився планами на 2022 рік. Декан факультету Оксана Тонха, схвалила роботу підрозділу, озвучила зауваження і довела до відома співробітників кафедри основні напрямки роботи, на які сьогодні акцентує увагу керівництво університету.

 Всі зустрічі з колективами кафедр агробіологічного факультету були проведені у плідній роботі та перспективних планах на 2022 рік. На них було зауважено, що необхідно проводити  профорієнтаційну роботи для залучення абітур’єнтів до вступу на  бакалавра та магістратуру і вчасну реєстрацію вступників, які  бажають  прийняти участь в олімпіаді для вступу до університету. Особливу увагу необхідно приділити атестації електронних навчальних курсів.

І, підсумовуючи все вище сказане, декан побажала всім співробітникам здоров’я, наснаги для нових звершень і «гарного врожаю» на освітянській, науковій та інших нивах.

Оксана Тонха,

декан агробіологічного факультету

Роман Жила,

доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook