Дотримуючись пожежної безпеки

24 грудня 2021 року
     Рік 2021 виявився для багатьох вишів України не найкращим у плані пожежної безпеки. Що і засвідчили реальні пожежі і пожежонебезпечні ситуації на освітянських об’єктах.

     Щоб такого не траплялося у нашому університеті, фахівці відділу пожежної безпеки та члени відповідних комісій протягом року, згідно плану перевірки об’єктів НУБіП, перевіряли всі навчальні корпуси, гуртожитки та виробничі приміщення: як там дотримуються і виконують вимоги законодавства з пожежної безпеки. При виявленні тих чи інших негараздів вживались заходи з усунення порушень. Постійно проводяться інструктажі із завідувачами гуртожитків, комендантами навчальних корпусів, працівниками служби охорони та вахтерами, студентами. Також проводились практичні тренування з ліквідації вірогідної пожежі з використанням первинних засобів пожежогасіння. Всі житлові кімнати гуртожитків забезпечені пам’ятками з пожежної безпеки для мешканців (українською та англійською мовами), у службових приміщеннях розміщено відповідні інструкції, знаки пожежної безпеки та плани евакуації у випадку пожежі.

     У робочому стані підтримуються системи автоматичної пожежної сигналізації, оповіщення (навчальний корпус № 3, кафедра військової підготовки, гуртожиток №3, СОТ «Академічний», Українська лабораторія якості та безпеки продукції АПК), ведеться цілодобове спостереження з виведенням сигналу на централізований пункт спостереження.

     На сьогодні виготовлено кілька робочих проєктів: блискавкозахист капітальної будівлі (18 штук на відповідну кількість об’єктів), що частково вже встановлено, пожежна сигналізація та системи оповіщення людей про пожежу на 12 об’єктах. Ця робота зараз триває і буде закінчена наступного року.
     Так що з цим в університеті порядок. Хоча розслаблятися не варто: Новий рік на порозі, а у казкового діда є в рукаві не лише приємні подарунки.

Андрій Пасічник,
провідний фахівець відділу пожежної безпеки

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook